Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Kesäkuun viimeiset


Kesäkuu on päättymässä, niinpä kiirehdin esittelemään viimeiset sen aikana valmistuneet käsityöni. Eipä näillä muuten niin kiire olisi, mutta kun haluan pitää kiinni tavastani esitellä työni valmistumiskuukauden aikana. Ensin valmistui kahdet sukat ja tänä aamuna vielä yksi sytomyssy.


Pitkän työn tuloksena sain valmiiksi motskarisukat koko 43-44
Langat Novitan 7 Veljestä, joiden menekki yhteensä 194 g
Silmukoita 60, puikot 3.5 mm:n sukkiksilla tikutin.

Jo joulun alla eräs sukulainen toivoi moottoripyräkuvioisia sukkia ja lähetti ET-lehdessä olleen kuvan mallikseni. No, ihan kuvan perusteella en voinut luvata sukkia, mutta lupasin yrittää etsiä sopivan kaavion ja sen avulla tehdä sukat ennen kesän loppua. Hiukan pitkään venähti kaavion etsimisessä enkä aivan sopivaa kaaviota löytänyt, mutta jospa nämä kelpaisivat.


Ensin meni kuukausia kaavion etsimiseen ja sitten kudoin sukat melkein kahteen kertaan. Kuviohan on sellainen, että siinä tulee pitkiä langanjuoksuja. Ja siniset langat pilkottavat helposti valkoisen neuleen läpi. Niinpä päädyin opettelemaan tikapuutekniikan avukseni. Sitä harjoittelin parin motskarikuvion verran ennen kuin uskalsin aloittaa sukat. Ja kun olin saanut molemmat sukat valmiiksi, huomasin valkoisten osuuksien olevan sen verran eri sävyjä, että silmää kiusasi. Kudoin nimittäin kahdelta eri kerältä, jotka näyttivät keriä vertaillessa saman värisiltä. Lisäksi myös moottoripyörä näytti jotenkin oudolta ylhäältä alas päin kudottuna. Niinpä purin resorin yläpuoliset osat pois ja kudoin kuviot uudestaan.


   Nyt kuvio näyttää jo paremmalta, mutta jotain se vielä kaipaisi. Mutta nyt aion luopua paranteluyrityksistä. Sukkien toivoja ei ole vielä nähnyt näitä, joten en tiedä, onko hän tyytyväinen näihin. Jos ei, niin löytyy varmaan joku mies, jolle kelpaavat.Matkakäsityöksi mökille aloitin nämä perussukat, koko 38  
Lanka pätkävärjättyä 7 Veljestä Polaris, menekki 84 g
Silmukoita 52, puikot 3.5 mm.

Näissä ei ole mitään erikoisuuksia, jos ei tiimalasikantapäätä lasketa sellaiseksi. Minusta nimittäin sellainen näyttää kivemmalta pätkä- ja liukuvärjätyistä langoista tehdyissa sukissa kuin perinteinen kantapää (hollantilainen kantapää).Mökiltä paluumatkalla tikutin tätä sytomyssyä, joka kavennuksen tein tänään täällä kotona.
Lanka Novitan Cotton Soft, menekki 44 g
Silmukoita 104, puikot 3 mm.

Ihan perusmyssyhän tämä on, mutta minulle uudella mallineuleella. Tai en ainakaan muista aiemmin tehneeni sitä. Mallineuleideasta kiitän Kristiinaa, joka oli käyttänyt sitä sukanvarsissa. Hyvin tämä yksinkertainen neule sopii myssyynkin. 


8 kommenttia:

 1. Hienot. Nyt on jollekin mopopojale "päheet" sukat =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, niin on. Ja oikeastaan voin kertoa, että hänellä onkin aivan oikea moottoripyörä. :)

   Poista
 2. KOmeat pärinäsukat ja paljon vaivaa näit. Toivotaan nyt, että ne kelpaavat.
  Kannatti taas ns. avata suunsa eli kertoa tuo joustimen neulominen, heti oli toisella käyttöä sille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, tosi kiva, kun avasit suusi ja sain tämän mallin, lämmin kiitos sinulle! Useismmisa kässäblogeissa on se hieno piirre, ettei kirjoittaja salaile tekniikoitaan vaan jakaa ne kaikkien iloksi. :)

   Poista
 3. Ison työn teit noidet motskari sukkien kanssa mutta ompa sitten lopputuloskin hieno! Voi onnellista joka ne saa. Raaskiiko edes käyttää jalkaan niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, vieläkään sukat eivät ole saajallaan, joten pieni jännitys säilyy minulla edelleen vastaanotosta. ;)

   Poista
 4. Eivät puikkosi pidä kesälomaa, hienoja sukkia yksi toisensa jälkeen. Sinulle lopputulos tärkeä kun kärsivällisesti purat jos tulos ei näytä hyvälle ja yrität uudestaan. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmeli, totta, puikkoni eivät saa kesälomaa. :D On myös tärkeää, että lopputulos miellyttää omaa silmääni menipä tuote kenelle tahanasa.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.