Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 10. tammikuuta 2020

Isukille-sukat

Vuoden ensimmäiset valmistuneet käsityöt esittelyssä. Sukistahan se on hyvä aloittaa,  varsinkin kun minä niin tykkään niiden tekemisestä.


Kahdet melkein identtiset sukat. Ensimmäiset taisin aloittaa jo joulukuun puolella, mutta molemmat valmistuivat vasta reilusti tämän vuoden puolella.Hilpan ohjetta mukaillen Isukille-sukat koko 46, varsi 29 cm kantalapun yläreunasta mitattuna
Lanka lahjaksi saatua Novitan Aapoa, menekki 202 g
Silmukat ohjeen mukaan, kerroksia oman pääni mukaan
Puikot 3.5 mm:n sukkapuikot.

Ja kun sukat näyttivät valmiina kivoilta ja lankaakin oli vielä jäljellä, niin toiset sukat saman tien puikoille. Mutta nyt otin työhön hiukan paksummat puikot, koska valmistuneet sukat ovat aika jämäkät.


Isukille-sukat n:o 2, koko 46,varsi 28 cm kantalapun yläreunasta mitattuna
Lanka lahjaksi saatua Novitan Aapoa, menekki 196 g
Silmukat ohjeen mukaan, kerroksia taas oman pääni mukaan
Puikot 4 mm:n sukkapuikot.

Yllättävän paljon tuo 0.5 mm puikkojen koossa vaikuttaa lopputulokseen. Paksummilla puikoilla tehdyt sukat ovat miltei "lepsut" verrattuina ensin valmistuneisiin. Ja kerroksiakin tarvittiin vähemmän, Sukkiin n:o 2 tein teräosaan yhden kuviokerroksen (5 krs) vähemmän ja silti koko on kutakuinkin sama.

Ohjeesta poiketen tein näihin molempiin sukkiin koko jalkapohjan vahvistettuna neuleena. (Aina kahdeksan kerroksen jälkeen tein kaksi lyhennettyä kerrosta jalkapohjaan, ettei sukan päällyosa jää lyhyemmäksi.)  Syy moiseen on se, kun toiset näistä sukista päätynevät tuttavallemme, joka kuluttaa kovasti villasukkia. Siitä olen kertonut esim. täällä
Hilpalle lämmin kiitokseni näiden sukkien ohjeesta! Ja erityisesti ohjeen selkeistä kaavioista! Kiva oli tehdä näitäkin sukkia ja muutkin mallisi kiinnostavat.


2 kommenttia:

  1. On kyllä komeita sukkia. Kaunista tuo neuleen pinta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enkuli, kiitos! :) Minä ihastuinkin juuri tuohon pintaneuleeseen.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.