Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 15. tammikuuta 2020

Katsaus vuoteen 2019


Aivan ensimmäiseksi haluan kiittää kaikkia Lankapirtissä vierailleita ja erityisesti kommentin jättäneitä, sillä ilman teitä olisi tämä bloggaaminen kovin yksinäistä puuhaa. Kiitos myös muille käsityöblogien pitäjille monista kivoista ideoista ja ohjeista, joilla olen voinut rikastuttaa käsitöitäni. On ihanaa, kun olette olemassa!

Käsityöt ovat intohimoni! Niitä teen melkein joka päivä. Pitää olla jotain erityistä, jos poikkean siitä. Enimmäkseen kilkuttelen puikkoja tai virkkukoukkua, siis kudon tai virkkaan. Kirjaan tänne Lankapirttiin valmiiksi saamani käsityöt kuvien kera. Vuoden vaihtuessa uuteen teen katsauksen, mitä olen saanut päättyneenä vuonna valmiiksi. On kiva nähdä ja muistella niiden tekoa. Siksipä tuon ne tännekin. Vaikka aika useat työni ovat samantapaisia vuodesta toiseen.

Mutta nyt  asiaan.  Aloitetaan sukista ja muista jalkojen lämmittimistä, joita on lukumäärältään taas eniten kuten  aina ennenkin. Niitä valmistui yhteensä 62 paria, jotka melkein kaikki ovat esillä alla olevissa kuvakollaaseissa. (kuvat suurenevat klikkaamalla)


Sukkia en lajitellut mitenkään kollaaseihin vaan aivan saatumanvaraisesti ne asettelin.
Vuoden uutuutena minulle oli JonSukat, joihin törmäsin FB:ssa ja teinkin niitä muutamia pareja. Ihastuin myös Tiina Kuun Tuhansien villasukkien maa -kirjan malleihin, joita tein muutamia mutta moni niistä odottaa pääsyään puikoilleni.


Erilaisia myssyjä valmistui yhteensä 30, joista noin puolet sytomyssyjä.

Sytomyssyt


Villamyssyt ja -pannat
Lapasia ja kämmekkäitä tein yhteensä 14 paria, niistä puolet on "tuplalapasia"


Huivja valmistui 5Poikkeuksellisesti tein kaksi villatakkia (lasten kokoja)


Torkkupeittokin oli listallani häälahjaksi kummipojallemme ja vaimolleen


Patalappuja ja tiskirättejä valmistui 16+5Turvalonkeroita 13Onnittelukortti vauvalle kastepäivänään

Vuoden 2019 langankulutukseni oli kokonaisuudessaan 12482 g ja lisää lankaa oli minulle tullut 7150 g eli vanha lankavarastoni keveni  5332 g
Olen seurannut  muutaman vuoden käyttämäni lankamäärän lisäksi myös minulle tullutta lankaa (ostamaani, saamaani). Tämän seurannan avulla pyrin vähentämään liian suureksi paisunutta lankavarastoani. Mukavalta se tuntuukin, kun on kuluttanut enemmän lankaa kuin töihin on käyttänyt. Viime vuonna keventyminen onkin ollut selkeää.


Sytomyssyily ja sytomyssyemona toiminen ovat kuuluneet jo kymmenen vuotta kiinteästi käsityöelämääni ja hiukan myös muuhunkin elämääni. Niinpä tammikuussa haastoin taas kerran ihmisiä tekemään sytomyssyjä ja sukkia syöpäpotilaille. Monin paikoin saatiinkin sairaaloihin lisää sytomyssyjä. Itsekin vein helmikuun lopulla OYS:n syöpäpolille Oulun seudun keräyksen tuoton 250 myssyä, sukkia 67 paria. Olen vienyt sinne myös pitkin vuotta mysssyjä ja sukkia Oulun Lankamaailmasta ja Kempeleen Asukastuvalta. 
                        
Taas kiitänkin lämpimästi kaikkia myssyjen ja sukkien lahjoittamiseen osallistuneita potilaiden, sairaalan ja itseni puolesta! Lahjoituksemme saa aina hyvin sydämellisen vastaanoton, kun vien niitä.

Tästä jatketaan eteen päin entisin tavoin, ainakaan tiedossa ei ole mitään muutosta tai uusia tuulia. Poikkeahan taas tänne Lankapirttiin!

14 kommenttia:

 1. Uh, mä en kestä;) Hurrrja määrä tehtyä käsityötä! Oikein hyvää käsityövuotta tänäkin vuonna Sinulle ja kaikille sytoilijoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, kiitos samoin sinulle samoin kaikin puolin hyvää käsityövuotta!

   Poista
 2. Hyvänen aika. Ihan suuta nyt kuivaa. Olet kyllä ollut TODELLA A H K E R A

  VastaaPoista
 3. On siinä syntynyt sukka poikineen. Aivan mahdottoman määrän olet saanut vuodessa aikaiseksi, oletko ehtinyt nukkumaan välillä ollenkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, se muuten onkin hyvä, että on aina käsityö odottamassa, jos ei uni tule! ;) Mutta yleensä kyllä nukun hyvin.

   Poista
 4. No huhhuh mikä määrä ! Olet kyllä ollut ahkera, nuoret sanoisi että "oikea kone" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, ai oikea kone! :d Se onkin minulle uusi sanonta!

   Poista
 5. Huh,huh! Melkoisen määrän olet vuoden aikana muuttanut lankaa erilaisiksi hienoiksi neuleiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, näin yhteen koottuina sen huomaa, paljonko on saanut aikaan.

   Poista
 6. On tuo kyllä hurja määrä, mitä olet saanut vuoden aikana tehtyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, aika paljonhan sitä ehtii, kun vuodessa on 365 päivää.

   Poista
 7. Paljon oon saanut hienoja töitä valmiiksi vuoden aikana. Ja tosi paljon oot kyllä saanut lankavarastoasi pienenmäksi, huikea suoritus. Toiveissa ois itelläkin joskus onnistua lankavaraston pienentämisessä ja se onkin yks tän vuoden tavoitteistani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOhku, olen huomannut, ettei niin helposti tule tehtyä lankojen heräteostoksia, kun kirjaa ne ylös. Ja on myös nautinto seurata varaston pienenemistä. Menestystä sinullekin lankavaraston keventämiseen!


   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.