Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 3. marraskuuta 2020

Lokakuun raportti

On taas aika katsastaa menneen kuukauden käsityöni, kuten tapani on ollut jo monta vuotta. Ei tästä taida olla muille paljon hupia, mutta minusta se on mielenkiintoista: mitä olen tehnyt ja paljonko olen lankaa hankkinut/kuluttanut. Ja toisaalta tuntuu, että blogien seuraaminen taitaa olla hiipumassa. Veikkaan jopa, että ennemmin tai myöhemmin ei kukaan enää seuraa blogeja. Mutta ainakin toistaiseksi jatkan tämän pitämistä vaikka kukaan ei kävisi täällä. Käsitöiden teko jatkuu edelleen, vaikka blogille kävisi miten.

Käsityö on ystävä,
joka jaksaa odottaa
ja on aina saatavilla.


Muta nyt ne lokakuussa valmistuneet käsityöni, ensin lapaset, joita oli lukumäärältään eniten.


Seitsemän paria erikokoisia ja -näköisiä kädenlämmittimiä:
3.10. tähtituplat koko XS, Maijaa 78 g
9.10. kirjoneulelapaset koko XS, 7veikkaa 64 g
14.10. kukkatuplalapaset koko S, Nallea 80 g
17.10. kukkatuplalapaset koko M, Nallea 88 g
20.10. muumituplalapaset koko 4v, Nallea 43 g
24.10. kukkatuplalapaset koko 2v, Nallea 33 g
30.10. harmaat lapaset koko S, 7veikkaa 68 g.


Sukkia ja muita jalanlämmittimiä viisi paria:
7.10. Vaivihkaa-sukat, koko 37, 7veikkaa 95 g
10.10. kirjoneulesukat koko 32, 7veikkaa 78 g
22.10. tossukkaat koko 39, jämälankoja 84 g
24.10. Hilma-säärystimet itselle, Smart ja Janne 126 g
29.10. Elämä jatkuu -sukat koko 39, lanka 62 g.


Päänlämmittimiä kolme kappaletta:
17.10. pääpanta n:o 5, jämälankoja 46 g
18.10. myssy, jämälankoja 48 g
18.10. myssy, jämälankoja 50 g.


Lankaa näihin kulutin tavanomaisen määrän, yhteensä 1043 g. Uutta lankaa ostin 200g. Tein taas myös pienen laskutoimituksen tapani mukaan ja totesin, että vuoden alusta alkaen on lankavarastoni keventynyt 3340 g. Se merkitsee sitä, että joskus hamstraamani langat ovat vähentyneet. Ja sehän ilahduttaa minua, jos mikä. Nykyisin ostan hyvin harkiten lankaa..  
17 kommenttia:

 1. Hyvin on taas valmista saanut aikaiseksi. Hienoa.
  Joo, tällaiset ns. tavalliset tavisten pitämät blogit on varmaan hiipumassa, tai ainakin ovat sivussa valtavirrasta. Lifestyle, sisustus, terveys, ja muut sellaiset missä on trendikäs aihepiiri ja ammattitaitoinen toteutus ovat ilmeisesti suosittuja. Ja niillähän ihan tienataan rahaakin, jotkut reippaastikin. Kuten myös Instagram-postauksilla.
  Blogin tilasto kyllä näyttää, että käyntejä on, ei runsaasti mutta kuitenkin joku lukee tai katsoo kuvat. Joskus jopa kommentoikin. Mä kommentoin vain näitä vanhoja tuttuja ja vähän niitäkään. Joskus laitan kommentin johonkin uuteen mutta sit huomaan, että olen kirjoittanut tyhmästi eikä sanomaani ymmärretty oikein. Olen siis kommentoimatta.
  Mukavaa marraskuuta Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, samat ajatukset näyttää olevan sinullakin blogien tilanteesta kuin minullakin. Totta on, että nämä tavisblogit ovat sivussa valtavirrasta, mutta ei kai meidän, ainakaan minun, tarvii siinä ollakaan mukana. Jotenkin vaan ajoittain kaipaan kommenttikeskusteluja lukijoiden kanssa. Kuten joku joskus sanoi, se on bloggaamisen suola! 😉 On siis ihanaa saada kommentteja, mutta itsekin olen viime aikoina laiskistunut kommenttien kirjoittamiseen kuten myös uusien blogien seuraamiseen.
   Hyvää marraskuuta sinullekin! 🙂

   Poista
  2. Joo, kommentit on kivoja ja todellakin se suola, joka palkitsee ja maustaa kirjoittamisen. Ennenvanhaan tosiaan oli huomattavasti enemmän kommentointia, ees-taas, ja ihan keskusteluakin. Sitä kaipaan. Nyt on pikkusen semmosta enemmän asiasta kommentointi tuossa Ilun vlogissa. Sitä olen kuunnellut kun on vaan puolituntinen eikä siinä höpistä turhasta.

   Poista
  3. Niinpä, olikohan tämäkin asia ennenvanhaan oli paremmin! 😉

   Poista
 2. Täällä ollaan! Joka postaus luetaan ja mukana roikutaan. Jatka vain samaan tahtiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Merja! Jatkan kyllä samaan tahtiin, mutta on tosi kiva kuulla, että seurailet juttujani. 🙂

   Poista
 3. Ei sinulta neuleet ainakaan kesken lopu. Olet sinä vaan ahkera ja nopea noita valmiiksi saamaan.

  VastaaPoista
 4. Melkoinen määrä lankaa muuttunut neuleiksi taas kuukauden aikana. Taas sitä on kohta vuoden loppu. Pimeää aikaa jouluun asti ja sitten alkaa valostumaan, päivät pitenemään. En tiedä, mutta tuntuu, että eläkkeellä viikot ja kuukaudetkin hujahtavat nopeasti ohi.
  Itse tykkään lukea blogeja. Videoiden seuraamiseen menee aikaa. Kommentoin harvakseltaan. Mutta onneksi on muutama tuttu bloggari, jotka kommentoivat. On ne kommentit kivoja. Blogi on myös itselle neulepäiväkirja. Eli siis jatkakaamme bloggausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, sinäkin olet tullut siihen ikään, että aika kuluu entistä nopeammin! 😃 Minä olen ollut siinä iässä jo hyvän aikaa, mutta ihan mukavaa se on tämäkin.
   Minun pitää tunnustaa, että blogien lukemiseni on vähentynyt, vain ne ennestään tutut mieliblogit tulee käytyä lukemassa tai ainakin kuvat katsomassa. Ja kommentointinikin on vähäisempää. Mutta kyllä, jatkamme bloggausta.

   Poista
 5. Tykkään lukea juuri tällaisia tavallisia blogeja,seuraan sinunkin neulomisia jatkuvasti. Tämä kuukauden kooste on mukava katsoa , näkee mikä on ollut neulomisen aihe. Hyviä neulomis hetkiä harmaaseen marraskuuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tytti, on ilo kuulla, että tavisblogit kiinnostavat. Sinullekin oikein hyvää marraskuuta!

   Poista
 6. Onpa niitä valmistunut melkoinen määrä. Hienoa, että käsitöiden teko taas onnistuu.
  Blogeissa vierailut on minullakin vähentyneet, vaikka seuraankin muutamia ja Lankapirtissä vierailen usein. Kommentoin nykyään harvoin, ennen olin aktiivisempi. En ole (vieläkään) naamakirjassa enkä muuallakaan somessa, joten esim. sytomyssy-asioista en tiedä nykyään yhtään mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, nautin käsitöiden teosta entistä enemmän kevään kokemuksen jälkeen.
   Arvostan jokaista kommenttiasi, vaikka niitä harvemmin tuleekin. Kiitos jokaisesta!
   Sytomyssyjä ja -sukkia kerätään OYS:aan edelleen entiseen tapaan. Minä vain olen vetäytynyt niiden aktiivisesta keräilystä ja Seijasisko on astunut remmiin.

   Poista
 7. Tosi on, että itselläkin on bloggaustahti harventunut. Jotenkin tuntuu että aika menee kaikkeen muuhun. Tosin en ole käsitöitäkään niin paljoa nyt tehnyt, vaikka jouluksi onkin tarkoitus taas jotain saada aikaiseksi. Mutta kunhan ajan ottaa, niin mukava näitä tuttuja blogeja on käydä lukemassa ja kommentoimassa.

  Ja sulla on kyllä edelleen hurja tahti käsitöissä. Ja kiitos neulomuksista, näistä lokakuun valmistuneistakin taisi osa olla kassissa, minkä vien Hopelle ja sitä kautta avustettavien perheitä lämmittämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, totesin aivan hiljattain, että vanha sanonta "aika aikaansa kutakin" pitää paikkansa tässäkin asiassa. Siis aikanaan tehdään käsitöitä ja blogataan niistä ja kommentoidaan, sitten homma alkaa syystä tai toisesta vähentyä. Mutta toivottavasti tämä ei sentään unohdu kaikilta, jotkuthan ovat lopettaneet jo.

   Voin kertoa, että kassissa oli aivan uutuuksiakin, jopa kahdet lapaset, jotka ovat vielä postaamatta Lankapirttiin.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.