Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 31. lokakuuta 2020

Lokakuun viimeiset

Niin taas alkaa yksi kuukausi olla takana päin, siis lokakuu, ja huomenna alkaa jo marraskuu. Vuoden toiseksi viimeinen kuukausi. On tämäkin vuosi hurahtanut taas niin nopeasti, että ihmetellä saa. Muuta en ole oikeastaan saanutkaan aikaan kuin jotain käsitöitä. Onneksi edes niitä.

 

Pari päivää sitten valmistuivat Elämä jatkuu -sukat kokoa 39,  Malli löytyy Merja Ojanperän uusimmasta kirjasta Rakkaudesta villasukkiin

Lanka Austermann Step 4, jonka menekki oli 62 g ja 2.5 mm:n sukkiksilla sitä tikutin.

Muuten tein ohjeen mukaan, mutta varteen tein resoria kuusi kerrosta enemmän, että sain siihen hiukan lisää korkeutta.


Pidän tästä mallista, mutta se harmittaa, että kuvio ei pääse oikeuksiinsa liukuvärjätystä langasta kudottuna. Joskus taidan ottaa homman uusiksi yksivärisestä langasta. 
 

Ja kun sain sukat valmiiksi, niin pikaisesti lapaset puikoille. Eräs tuttavani nimittäin toivoi, että teksin harmaat peruslapaset, joihin hän itse laittaisi fleecevuorin sisälle. Hänen tyttärensä nimittäin täyttää ensi viikolla vuosia ja toivoo sellaista lahjaa.



Niinpä eilen valmistui nämä lapaset kokoa S. Malli omasta päästäni: varren suu valepalmikkoa ja kämmenosan selkämys pintaneuletta, jossa 2 kerrosta oikein ja kaksi kerrosta *2 o, 2 n*

Puikot 3.5 mm ja lanka Novitan 7veikkaa, menekki 68 g

Silmukoita 40, puikot 3.5 mm.

Tänään tuttavani kävi hakemassa lapaset ja aikoi illalla laittaa vuorin, joten sopivasti sain lapaset valmiiksi omalta osaltani.


Oikein hyvää pyhäinpäivän iltaa ja suotuisaa marraskuuta!

2 kommenttia:

  1. Siellä taitaa ruveta neulevarasto jo täyttymään yli äyräittensä kauniita sukkia ja lapasia, olet niin nopea saamaan valmista aikaiseksi. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sude, tunnustan sinulle, että ehtiihän sitä kutomaan vaikka mitä, kun muuten laiskottelee! 😉

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.