Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 29. lokakuuta 2020

Pieniä tuplalapasia


Kahdet lasten koko olevat tuplalapaset olen tehnyt hiljattain. Muuten ihan samaan tapaan kuin aiemminkin, mutta kuviot ovat minulle uusia netistä löytyneitä.


Ensin valmistuivat nämä muumilapaset, joiden koon toivon olevan n. 4 v:lle

Langat Novitan Nallea ja menekki yhteensä 43 g 

Puikot 3 mm ja 2.5 mm.

Silmukoita 34-32, kerroksia kämmenessä 34 ennen kavennuksia. kaavion aloitin krs:lla 12 ja samoin laitoin peukalolangan 5 silmukkaan, sydämen aloitin muumin krs:lla 13.  Peukalo kudoin 13 s:lla, mutta kerrosten määrää en muista.

Muumin kuvan löysin netistä ilman kaaviota. Niinpä tiirailin kuvaa ja laskeskelin silmukoita ja sain tällaisen aikaan. Saattaa olla ehkä jotain korjattavaa, mutta eiköhän tuon otuksen tunnista muumiksi. Sitten pääsi puikoille kukkatuplalapaset toivottavasti sopivat 2 v:lle

Langat Novitan Nallea ja menekki yhteensä 33 g 

Puikot 3 mm ja 2.5 mm.

Silmukota näissä oli 32-30, kukkakaavion aloitin krs:lla 9 ja peukalolangan 5 silmukkaan laitoin krs:lla 10. Kämmenen sydämen aloitin kukan krs:lla 11. Kärkikavennukset aloitin krs:lla 26. Peukalot valmistuivat 12 silmukalla, kerroksia näissäkään en muista.

Kukan kuva ja kaavio löytyivät myös netistä.
Molemmissa lapasissa on kämmenpuolella sydämet vanhojen tututujen kaavioiden mukaan tehtyjä, hiuken eri kokoa kuitenkin.Tässä lapasten toinen puoli päällä päin. Jos tuplalapaset ovat sinulle uusi tuttavuus, niin sillä nimellä kutsun onteloneuleena tehtyjä lapasia ja ohjeeni niiden tekoon löytyy täältä.  Nämä tein lahjaksi kahdelle pienelle sukulaistytölle, jotka toivottavasti pitävät näistä.

Lokakuun harmaana aamuna

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.