Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 7. lokakuuta 2020

Tähtituplat Vaivihkaa

 Niin se lokakuukin alkoi kulua eikä talvesta ole tietoakaan. Joskus nuoruudessani oli jo täysi talvi tähän aikaan vuotta, ainakin 52 vuotta sitten, jolloin tosin asuin hiukan pohjoisempana Rovaniemellä. Silloin siellä satoi pysyvän lumen jo syyskuun lopulla. Nyt täällä Oulun kupeessa ei ole tainnut edes yhtenäkään yönä käydä mittari miinuslukemissa, päivisin on yleensä +10-15 astetta. Väliin paistaa aurinko, mutta vettäkin sataa ja tuulee. Ruskan kauneus alkaa olla takana päin.


Mutta käsityöt etenevät pikku hiljaa. Yhdet lapaset ja sukat olen saanut valmiiksi ja suunnitelmia pyörii päässäni seuraavista töistä. 


Ensin valmistuivat nämä tähtituplalapaset kokoa XS

Langat Gjestalin Maijaa, menekki yhteensä 78 g

Puikot olivat 2.5 mm ja 3 mm, mutta muita lukemia en tullut kirjanneeksi ylös ja ovat häipyneet muististani, mutta omaa ohjettani noudattaen etenin. Tähden ja sydämen kaaviot löysin gooklaamalla.


Tässä näiden lapasten kääntöpuoli


Aika pienet nämä lapaset ovat, mutta mahtuvat omiin S-kokoisiin käsiini niin, että tarvittaessa voisin käyttää itsekin näitä. Mutta eivät jää itselle, vaikka näyttävät silmissäni ihan kauniilta. Jospa joku muukin ihastuu näihin.


Ja kun sain lapaset valmiiksi, niin sukat heti puikoille. Mallikin oli valmiiksi katsottu uudesta sukkakirjasta, jonka olin juuri hakenut kirjastosta. Kirja on Niina Laitisen juuri ilmestynyt uutuus Villasukkien uusi vuosi. Kovin monet kirjan sukista eivät erityisesti miellyttäneet minua, mutta Vaivihkaa-sukat pistivät heti silmääni. Siispä ne puikoille.


Niin valmistui Vaivihkaa-sukat kokoa 37 tosin hiukan muunnellen 

Lanka Novitan 7veljestä, jonka menekki oli 95 g

Puikot 3.5 mm:n sukkikset ja ohjeen mukaisin silmukkamäärin mentiin.


Muuten olen tyytyväinen sukkiin ja malliin, mutta ainakin minun käsialallani ja näillä puikoilla sukista tuli hiukan jäykähköt. Ehkä kannattaisi tehdä ohuemmasta langasta seuraavat sukat tällä ohjeella.


Varren tein aivan ohjeen mukaan, mutta kantapään jo omaan tapaani vahvistetun kantapään enkä sen jälkeen enää ohjetta lueskellutkaan. Varren neuletta tehdessä kuvio alkoi tuntua jotensakin tutulta ja pian nousi mieleeni muisto Fischernetze-sukista, joita tein vuosia sitten useita pareja. Mallineule on molemmissa sukissa aivan sama, joten ei ihme, että tuntui tutulta. 

 4 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kauniit tuplalapaset! Täytynee yrittää neuloa elämäni toiset joulun jälkeen, kun lahjat on neulottu.
  Oli pakko poistaa kommentti, kun tein kirjoitusvirheitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, tulee niitä kirjoitusvirheitä minullekin. Vaikka muka olen tarkistanut, niin silti huomaan jälkeen päin aivan hassujakin virheitä. Mutta ei kai se niin vaarallista ole tällaisissa kirjoituksissa.
   Kiva kuulla, että aiot tehdä tuplalapaset talvella. 🙂 Sinulla onkin niitä lapasen käyttäjiä omastakin takaa, tarkoitan lapsenlapsiasi. Kun yhdelle teet, taitavat loputkin olla niitä vailla.

   Poista
  2. Sehän tässä pelottaa ;), että kaikki rupeavat haluamaan jonkun saadessa. Neulo sitten kuusi paria!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.