Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 1. helmikuuta 2021

Tammikuun viimeiset valmiit

Helmikuu alkoi lupaavan kirkkaana päivänä, aurinkokin paistaa ihanasti, mitä ei ole tapahtunut "naismuistiin". Mieleeni muistuivat vanhan ajan ihanat pakkaspäivät, jolloin aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Hmh, vieläköhän niitä saadaan vai jatkuuko talvet tällaisina...  Mutta tästä päivästä olen hyvilläni ja ennuste on luvannut samantapaisia päiviä ainakin tälle viikolle.


Mutta nyt esittelen loput tammikuussa valmistuneet käsityöni. Ei niitä paljon ole, kun olen viihtynyt niin hyvin kirjojen parissa. Vain kolme valmista työtä.


Ensin valmistui Karoliina-myssy oman ohjeeni mukaan

Lanka Teeteen tummanruskea Hilla, jonka menekki vain 28 g ja puikot 2.5 mm:n puikoilla tikutin.

Hyvin juokseva lanka on tämä Hilla, melkein saisi kaksi myssyä yhdestä kerästä, mutta ei aivan. Mistähän löytäisi sopivaa ohutta lankaa lisäksi, niin saisin toisenkin myssyn aikaan.


Tämä menee OYS:aan Ystävänpäiväkeräyksen mukana, kuten arvata voikin.Sitten tein kahdet tossukat, nekin oman ohjeeni mukaan.


Ensimmäisenä tein nämä hiukan tummemman väriset kokoa 38 olevat tossukat
Langat Novitan 7veljeksen jämiä yhteensä 74 g
Silmukoita ohjeen mukaiset 28, samoin kuin puikotkin 5 mmSitten hiukan isommat tossukat, näissä koko 39
Lanka näissäkin luultavasti 7veikan jämiä vyötteetömiltä keriltä
Silmukkamäärä ja puikot samat kuin edellä
Ai kuulinkohan oikein, että joku kysyi mitä kirjoja olen lukenut viime aikoina? Tiedän nimittäin, että täällä poikkeileee muitakin paljon lukevia kuin minä itse. 

No ensin luin Lisa Wintagen Ennen kuin olimme sinun -kirjan. Tapahtumat alkavat vuodesta 1939 Mississippi-joella, jolloin tunkeutujat pakottavat perheen viisi lasta mukaansa ja vievät heidätTennesseen orpokotiin. Ja mitä siitä sitten seuraa, se kannatta lukea, jos kiinnostaa. Aiheen taustalla on tositapahtumat ajalta 1930- 1950.


Sitten lukaisin tämän Tuija Lehtisen uusimman kirjan, kepeää luettavaa, jossa takana kuitenkin pohditavaakin.


Ja nyt olen lukemassa Kevin Kwanin kirjoittamia kirjoja ökyrikkaista aasialaisista. Kuvassa näkyvän ensimmäisen osan olen jo lukenut. Toisen osan, nimeltään Ökyrikas tyttöystävä, aloitin eilen ja kevään aikana ilmestyvän kolmannen osan olen varannut kirjastosta valmiiksi. Hauskaa luettavaa, nauruun välillä purskahdan, paljon on ihmeteltävääkin ja mietityttää, kuinka paljon tarinoissa on liioittelua vai onko se kaikki totta. Mutta viihdyn näiden parissa, mitä en osannut odottaa.


Hyvää aurinkoista helmikuuta kaikille vierailleni, pysykää terveinä!
4 kommenttia:

 1. paljon olet taas valmivta saanut. Minä täällä onnellinen kun sain aikaiseksi kahdet lapaset ja nyt on kohta valmiit pitkävertiset sukat. Ei vielä tuon murtuneen käden kanssa ihan kunnolla homma hoidu, mutta vähän kerralaan ja lapuuttamista välillä.
  HYv' helmikuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, hyvä kuitenkin, että kätesi kestää kuitenkin tehdä pikku hiljaa käsitöitäkin. 😊👍

   Poista
 2. Kivat tossut ja olet ehtinyt lukemaankin. Nyt eristyksen aikaan olen lukenut poikkeuksellisen vähän, jotenkin vaan haahuilee päivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, minä luulen, että pakenen lukemiseen juuri sitä tyhjyyttä, minkä koronarajoitukset saavat aikaan. Ja käsitöiden kustannuksella sitä teen. Vaikka aina olen paljon lukenut, niin on ollut aikaa käsitöillekin.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.