Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Kirjoneuletta

Ja sukkatuotanto täällä jatkuu entisellään! Paljolti samaan tapaan näitä olen tehnyt viime aikoina, hiukan aina muuntelen kuvioita ja värejä, etten kyllästy malliin. Siitä ei ole vielä viitteitä. Mielessäni jo näen seuraavat sukat.


Nämä kaksi paria syntyivät päättyvällä viikolla. Punasävyisissä on värit oikein, mutta noiden toisetn sukkien väriä ei kamerani osannut tallentaa. Niissä on kahta harmaata (tumma ja vaalea) ja punaruskeaa väriä.


Ensin valmistuivat nämä sukat kokoa 40, varsi 19 cm kantalapun yläreunasta mitattuna
Langat Novitan 7veikkaa, menekki yhteensä 119 g
Silmukoita 48, puikot 3.5 mm sukkiksetSeuraavaksi vuorossa hiukan hillitymmän väriset sukat kokoa 38, varsi 18 cm kantalapun yläreunasta mitattuna 

Langat Novitan 7veikkaa, menekki yhteensä103 g, josta tummempaa harmaata 56 g ja ruskeaa 26 g 

Silmukoita 48, puikot 3.5 mm sukkikset.


Molempiin sukkiin poimin kuvioita Jonsukkien kaaviosta toteuttaen niitä sen hetkisen haluni mukaan. Muuten sukat ovat aivan perussukat omaan tapaani tehtynä. Ja jäävät jemmapussiini odottamaan saajaansa, josta ei vielä ole tietoa.


Minua kiusaa, kun en saa säädettyä tekstin rivivälejä mieleni mukaan. Väliin tulee sopivia, kuten edellisessä kappaleessa, mutta sitten taas noita mielestäni liian isoja välejä. Tämä alkoi viimeisimmän bloggerin muutoksen yhteydessä enkä ole löytänyt siihen muutosmahdollisuutta. Jos osaat neuvoa minua, niin olen kiitollinen.


Kevät etenee pikkuhiljaa ja keväällä kukkivat huonekasvit alkavat kukkia. Niin tämäkin kliivia, vaikka kukkaryhmä on paljon pienempi kuin joskus aiemmin, mutta ilahduttaahan se tämäkin kukkien ystävää.

13 kommenttia:

 1. Nuo kuvioneulesukat on pirteitä. Niihin saa käytettyä pienetkin kerät loput. Olen nyt tehnyt osin keskeneräisiä pois ja osin uusia. Lankapaasto meneillään; Repu aloitti omassa blogissaan. Ei tule sitten tilattua lankaakaan.
  Aivan ihan kukka, tuo väri on yksi lempiväreistäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, kirjoneuletta on tosiaan kiva tehdä. Jo senkin takia, että siinä ei ainakaan pitkästy saman toistamiseen, kun kuviot ja värit vaihtuvat. Minäkin olen oikeastaan lankapaastossa, kun ostan lankaa vain johonkin tiettyyn juttuun. Ennen tuli napattua hetken mielijohteesta jotain kaunista väriä "muutama kerä"! 😂

   Poista
 2. Just sama riviväliongelma muakin vaivaa. Joskus onnistun poistamaan ns rivivaihdon niin sitten tuo välikin muuttuu sopivaksi. Toisinaan taas ei onnistu tuokaan kikka. Ja joskus Googlelta tulee ilmoitus, että mobiiliversio on blogissa on liian pieni teksti ja klikattavat jutut liian lähellä toisiaan, yms. Täh? Mobiiliversio? Enhän mitään erilaisia versioita tee, kyllä se on jossain siellä syövereissä kun tommonen tapahtuu, tai siis jos joku haluaa mobiililla katsoa mun blogia niin tyytyköön semmoseen ku se siellä sit näkyy. En mä tiedä ku mulla ei ole mobiilia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, lohdullista kuulla, että sinullakin on sama kokemus rivivaihdosta. Olen yrittänyt keksiä, miksi se väli on joskus pieni ja joskus sitten isompi, mutta yurhaan. ymmärtäisi minäkääm, mitä se tarkoittaa. Mutta tuollaista ilmoitusta mobiiliversiosta ei ole minulle tullut, enkä kyllä ymmärtäisi minäkään, mitä se tarkoittaa. 🙄 Mutta porskutellaan entiseen tapaan. 👍

   Poista
 3. Voi miten kauniita sukkia sinä olet taas tehnyt. Niimpä näkyy minullakin olevan rivien välit miten sattuu, mutta en välitä, mitäs tuosta 😋.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, pitäisi kai minunkin suhtautua samoin kuin sinä noihin väleihin, mutta kun ... 🤣

   Poista
 4. Ompas pirteitä sukkia ja ihanaa kukkaloistoakin sinulla siellä.

  VastaaPoista
 5. Kivan pirtsakoita nuo kirjoneulesukat ja niihin tosiaan pystyy käyttämään hyvin langanloppuja. Ja söpöt tossukat oli tuolla aikaisemmassa postauksessa :)
  Mulla on nyt vaihtunut virkkuukoukkuun ja ohkaseen lankaan, jos saisi jotain liinan tapaista aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, kirjoneulesukkia tehdessä saa leikkiä väreillä ja se on minusta kivaa.
   Ahaa, että virkkailet ehkä liinoja, kun käytät ohutta lankaa. Minulla on muuten taas sinulle yksi makrameeohje, tuon jonain päivänä, ehkä se kiinnostaa sinua.

   Poista
  2. Kiva, uusia ohjeita on aina mukava saada :)

   Poista
 6. Onpa taas kivoja sukkia! Vaikka mä aina vannon, ettei enää ikinä kirjoneuletta, niin noi jonsukkien kuviot näyttää kyllä houkuttelevilta. Niissä ei ole liian pitkiä lankajuoksuja. Rivivälejä minäkin ihmettelen, mut ajattelin et antaa olla. Muutenkin nämä tietsikkajutut kenkuttaa nykyisin, ku just kun oppii yhden asian, ni sit se muuttuu ja taas pitä opetella jotain uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, minäkin kierrän yleensä pitkäjuoksuisia kirjoneuleita ja pakottavassa tilanteessa teen tikapuutekniikalla, mutta nämä jonsukkien kaaviot toteutuu helposti. Olen oikein tykästynyt niiden tekoon.
   On se hyvä kuulla, että nuoremmatkin kokevat rasittaviksi nämä tietsikkahommat, ettei siis ole mikään ihme, jos tällainen kahdeksaakymppiä lähestyvä meinaakin joskus turhautua niihin.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.