Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Taas tossukoita

Nyt olen taas päässyt tavanomaisten käsitöitteni pariin, kun nuo edellisen postauksen sukat sain valmiiksi. Saa nähdä, innostavatko käsityöt nyt minua kuten ennnekin vai onko hidas tahtini muuttunut pysyväksi. Toivottavasti ei, sillä lankavarastoni on edelleen melkoinen, vaikka olen viime aikoina ostanut uutta lankaa vain tiettyihin töihin.


Tein kahdet tossukat, ystävälleni ja hänen tädilleen.

Ystäväni on tosi pitkäaikainen ystävä, hän on minua vuoden verran nuorempi ja tutustuimme toisiimme kai jo hänen ollessa vasta vauva. Äitimme olivat nimittäin hyviä ystäviä keskenään. Meidän ystävyys on jatkunut siitä asti, tosin välillä olemme tavanneet melko harvoin. Nykyään sentään tahti on kiihtynyt, kun elämä on rauhoittunut.

Tämän ystäväni kanssa kävin ensimmäisen kerran Helsingissä. Oltiin kai hiukan yli 10-vuotiaita ja mentiin kahdestaan päiväjunalla ja perillä meitä odotti ystäväni täti. Joitakin mukavia muistoja matkasta jäi, mutta parhaiten on mielessäni pysynyt  tädin lämmin suhtautuminen minuunkin. Täti on nyt jo yli 90-vuotias ja virkeä ihminen, asuu yksin. Matkaa muistellessa tuli mieleeni, että voisin kutoa hänelle sukat. Ystäväni kanssa puhuin asiasta ja hän oli sitä mieltä, että tossukat vois olla hyvät


 

Niinpä valmistui tossukat kokoa 36, koska täti on hyvin pienijalkainen

Langat kahta sinistä, toinen hiukan petrooliin vivahtava, Novitan 7veikkaa, menekki yhteensä 75 g.

Puikot 5mm:n sukkikset.


Seuraavksi tossukat ystävälleni kokoa 39, 

Langat ruskeaa ja oranssiin vivahtavaa Novitan 7veikkaa, menekki yhteensä 97 g.

Puikot 5mm:n sukkikset.

Ja ohjehan löytyy täältä. Poikkesin hiukan ohjeesta, kun lisäsin epähuomiossa yhden lisäyskerroksen ja huomasin sen vasta kantapäätä tehdessä. Eipä tuo tunnut haittaavan, voi jopa olla parempikin vaihtoehto.  Kukat virkkasin ilman ohjetta aiemmin tekemiäni muistellen.


Nyt aletaan odotella kesää, niin kauniisti aurinko välillä paistaa. Viime yönä kyllä satoi taas lunta 15 cm, mutta aamulla sää kirkastui ja äsken ulkona käydessäni kuulin jo tiaisen titityyn.

7 kommenttia:

 1. Kivat tossukat. Hidastunut on tahti täälläkin eikä oikein huvita mitään neuloakaan, tai muuta tehdä.

  VastaaPoista
 2. KristiinaS, lohdullista kuulla, että sinäkin olet huomannut saman itsestäsi. Jos ei olisi kirjoja, niin mitähän sitten tekisi. 😏 😷 Mutta onneksi kesä lähestyy. 😊

  VastaaPoista
 3. Kivat tossukat ja näyttää siltä, että pysyy jalassa.Täälläkin on tullut taas eilen ja tänään lunta. Joo saisi neulomistahti olla vauhdikkaampaa, kun ajattelee lankavarastojensa suuruutta. Tietenkin joku siivoustahtikin voisi olla. Vetelyys senkun lisääntyy..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, purskahdin nauruun, kun luin siivoustahdista! 😂 Sitä kaivattais nimittäin täälläkin.

   Poista
 4. Olen joskus tehnyt tällä ohjeellasi tossut ja hyvin pysyivät jalassa. Rivitalossa lattia on niin kylmä että tossuja tosiaan tarvitsee.
  En löytänyt enää ohjesivua vaikka yritin linkistäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Sude, kun kerroit, ettei linki toimi. Nyt korjasin mokani ja toimii ainakin minulla. Hyvin minullakin nämä ovat pysyneet jalassa vaikka on se ohjeen mukainen silmukkamäärä. Minähän käytän tossukoita kesää talvea, kun jalkateräni palelevat niin helposti.

   Poista
  2. Nyt toimii, kiitos taas ohjeesta.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.