Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 5. heinäkuuta 2021

Heinäkuun ekat

Tervehdys kaikille täällä vieraileville! Miten olette voineet ja jaksaneet tämän helleaallon aikana? Meillä ulkolämpömittari on näyttänyt päivisin varjossa 31-32 astetta ja öisin hiukan alle 20. Sisällä lämpö on onneksi ollut hiukan viileämpää päiväsaikaan, mutta jopa minäkin olen alkanut kallistua ilmalämpöpumpun hankintaan. Olen tähän asti vastustanut sitä, koska olen hyvin vetoherkkä ja saan ilmalämpöpumpuista särkyjä. Ihanaltahan se lämpö tuntuu, mutta kun ei oikein jaksa tehdä mitään. Mutta en valita, sillä niin harvinaisia ja yleensä lyhyitä nämä hellejaksot ovat olleet. Kylmää ja koleaa on paljon enemmän.

Hitaasti valmistuvat käsityöni. Syy tähän on aloittamani torkkupeitto, jonka haluan tehdä mahdollisimman nopeasti enkä siksi tee muita käsitöitä sen rinnalla. Loppusuoralla olen onneksi sen kanssa, mutta vielä menee viikko tai ehkä parikin, riippuen vähän helteistäkin. Kuumalla ei oikein viitsi istua torkkupeiton tekele sylissä.


Juhannuksen seutuna oltiin mökillä ja matkakäsityöksi valitsin taas sukat.


Niinpä sain itselle uudet pistokassukat, joita olen tykännyt käyttää kesäisin pistokkaiden kanssa. Lanka on jotain langanloppua, ehkä Katiaa ja sitä kului näihin 36 g. Silmukoita 56 ja 2.5 mm:n sukkiksilla tein ilman ohjetta.

Nyt olen käyttänyt näitä kotisukkinakin, uuttahan on aina mukava käyttää. Lämmittävät mukavasti jalkateriä, jotka minulla palelevat herkästi, vaikka muuten olisi lämmin.


Mökillä kuljeskelin ympäri ketoja ihailemassa kukkia. Ja kuviakin napsin, vaikka aika samanlaisia ne ovat kuin aiempinakin kesinä. Lempikukistani maariankämmekkäät ja puna-ailakit kukkivat rehevästi. Uutena tulokkaana oli pihatien reunalle ilmestynyt kissankäpälää, jota toivomme näkevämme muinakin vuosina.


Maariankämmekkäät muuttavat aina hiukan olinpaikkaansa ja laajentavat muutenkin elinpiiriään.


Porraspieleen on jätetty puna-ailakkipehko kukkimaan ja silmää ilahduttamaan.


Tämän kesän juhannuskimppuni pirtin pöydällä.

Tästä jatkan eteen päin torkkupeiton kimpussa toistaiseksi. Kaikille hyvää kesää! 🌞7 kommenttia:

 1. Tosi kauniit värisävyt noissa sinun kesäsukissasi. Veikkaanpa, että lanka on Katian Darling, aivan ihanan pehmeä merinovillalanka. Muutamat sukat olen minäkin tuosta langasta neulonut.
  Mukava nähdä sinun Maariankämmekät ja niitä näkyy olevankin koko lauma 🙂
  Hyvin minunkin asunnossa tarkenee, sisällä 25 astetta lämmintä yöllä. Ei tarvi paljon untuvapeittoa 🙁 Mutta näillä mennään, kyllä ne ilmat joskus viilenee.
  Hyvää kesää myös sinulle 🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ailari, minäkin tykkään näistä väreistä ja lanka ON tosi pehmoista. Taisin aikoinaan ostaakin teiltä messuilla. 😏
   Äläpäs huoli, saattaa se sinunkin maariankämmekkäalueesi laajentua. Niin kävi ainakin meillä; ensin oli yhdessä kohtaa liiterin kupeessa ja nyt on levinnyt laajalti, mutta vuosia siinä on kulunut varmaan reilut kymmenen. 😊
   Huomiseksi on luvattua ainakin tälle alueelle hieman viileämpää ja vesisadetta, hartaasti toivon niitä. 👍

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Sievät kesäsukat, olen monesti meinannut nuorisolle tehdä tuollaisia lyhytvartisia sukkia, niihin voisi helposti käyttää jämälankojakin. Minä en ole tykännyt helteistä niinkään, kun mulla on "levottomat jalat" ja ne ei tykkää lämpimästä ollenkaan. Käsityötkin on jäänyt nyt kesän aikana melkein kokonaan, välillä olen virkannut pöytäliinaa muutaman kerroksen, mutta siihen se on jäänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, näitä "pikkusukkia" on mukava tehdä, joten ei muuta kuin ala tytöille tekemään tällaisia. Olen joskus tehnyt puuvillalangastakin, sopivat erityisesti kesäsukiksi.
   Ollaan nyt mökillä ja just panin saunan lämpiämään, että saa lämmitellä ja pestä hiet pois! 🤣 Tänne on lupeissa hiukan viileämpää säätä lähipäiviksi enkä yhtään vastusta sitä. 👍
   Minulla on vielä ne lehdet tuomatta, mutta en ole unohtanut.

   Poista
 4. Hei. Nyt löysin tänne, kun etsin myssyohjetta puuvillalangalle. Kivoja juttuja sinulla täällä on. Saanhan tulla toistekin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikko, koukku ja ompelukone, olipa tosi kiva,kun löysit pirttiini. 😊 Tervetuloa jatkossakin!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.