Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Peitto lopultakin valmis

Sainpa ilokseni valmiiksi parin kuukauden urakkani, jonka aikana en ole juuri muita käsitöitä tehnytkään. Kuten olen jo aiemminkin kertonut, tyttäremme on sairastunut vakavasti ja se vie minun aikaani ja voimiani. Ja käsitöistä ja muista itseni huvituksista sen ajan tietenkin nappaan. Mutta eipä tällä peitolla ollut kiire, kun sitä itselle tein ja helteinen sää lämmitti meitä eikä tarvittu lisäpeittpja.


Hyvin tarkeni istua terassilla kutomassa, loppuvaiheessa oli jo turhankin lämmintä.Torkkupeitto itselle dominotekniikalla, kooltaan 138 cm x 181 cm. Reunukseen virkkasin kolme kerrosta kiinteitä silmukoita ja kerroksen rapuvirkkausta.

Langat Novitan 7 veljestä kolmea eri väriä, niiden menekki yhteensä 1,7 kg, josta reunukseen virkkaamiseen kului 102 g.

Laput aloitin 43 silmukalla ja puikkona oli 3.5 mm:n pyöröpuikko pituudeltaan 50 mm, myös virkkauskoukku oli 3.5 mm. Tämä yhdistelmä on minusta hyvä.

Dominotekniikan ohjeet löytyvät mm. Ullasta ja Dropsin videolta. Tämä tekniikka on minusta mainio peittojen teossa, kun laput kiinnittyvät toisiinsa seuraavia lappuja tehdessä. Säästyy siis palojen kiinnittämiseltä, mikä on esim. isoäidinlapuilla tehdyssä peitossa melkoinen urakka.Hyvin on peitto lämmittänyt jo parina iltana palelevia jalkojani, mutta tosikäyttöön peitto pääsee varmaan vasta syksyn myötä. On tuota ikää kai tullut jo niin paljon, että tarvitsen enemmän peitettä esim. lukiessani tai ratkoessani ristikoita. Nehän minä teen yleensä aina pitkällään juuri tuossa kuvan sängyssä.

Peiton värit ovat mielestäni rauhallisemmat kuin kuvissa, johtuneeko kamerasta vai käyttäjästä, joka ei osaa säädellä sitä oikein.


Mukava oli taas tehdä peittoa, vaikka hiukan pitkästyttikin välillä. Olin päättänyt keskittyä pääasiassa tämän tekemiseen ja onnistuinkin siinä. Ainoastaan mökkimatkoilla tein autossa muita pienempiä töitä. Nyt tuntuukin mukavalta keskittyä taas muihin käsitöihin, mutta alitajunnassani taitaa pyöriä peittosuunnitelma. 😄
14 kommenttia:

 1. Kivat värit peitossa, rauhalliset ja ehkä vähän syksyiset. Dominolla saa nättiä pintaa, joitan töitä olen nähnyt ihan lähiaikoinakin.
  Huh-hellettä, toivottavasti nyt ennustetut lämpöpäivät eivät enää yllä tuhkahduttaviksi.
  Mukavaa elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, sinullekin mukavaa elokuuta ja sopivia säitä! Meilläkin kipusi mittari taas tänään yli 26 asteen, mutta vielä se tuntui siedettvältä. Lisää on on ennustettu! 😏
   Mietin, olenko nähnyt sinun tekemiä dominoneuleita, enkä muista. Vai ovatkohan ne julkaisematta vielä, kun sanot lähiaikoina tehneesi niitä. Pitääpä tsekata sinun blogiasi tarkemmin.

   Poista
 2. Oi miten kaunis. Ihanasti olet värit valinnut. Tuo dominotekniikka onkin minulle ihan kokeilematon, eikö viimeisten palasten tekeminen ole raskasta käsille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, kuvissa värit ovat kovasti vääristyneet. Täytyy kyllä myöntää, että nyt jos olisin valitsemassa värejä, niin ottaisin hiukan erilaiset, mutta tällä mennään. Kannattaa muuten kokeilla dominotekniikkaa, sitä on kiva tehdä eikä tarvitse paloja erikseen kiinnittää. Peitto on tosiaan aika raskas loppuvaiheessa, mutta kun sen asettelee sopivasti syliin, ei se rasita käsiä enempää kuin pienetkään työt.

   Poista
 3. Hieno peitto ja kauniin rauhalliset värit.
  Mulla on pääkaupunkiseudulla menossa dominopeitto, josta näyttää muodostuvan aika pitkä projekti. Neulon muutaman palan yleensä siellä käydessä ja nyt koronan myötä on aika visusti oltu kotosalla. MUtta joskus...Kotona on ohuista sukkalankojen jämistä tulossa toinen ikuisuus-projekti kotona. No, olen molemmat ottanutkin niin, että valmistuvat sitten aikanaan kumpikin. Tuohon tekniikkaan jää kiinni.
  Voimia sinne kaiken keskelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, kiitos, voimia täällä tarvitaankin. Dominotekniikkaan olen minäkin mieltynyt ja lisää peitton tekoa suunnittelen, vaikka ei ole tarpeesta ollenkaan tietoa. Sinähän olet tehnyt muistaakseni joskus jämälangoistakin dominopeiton ja sellaisen kokeilu on pyörinyt mielessäni viime aikoina.

   Poista
 4. Huomenta! En ole lukenut blogeja pitkään aikaan, mutta pirtissähän on valmistu taas vaikka mitä. Nätti peitto, kauniit värit. Lämmin halaus ja voimia, sekä sinulle että tyttärellesi, päivä kerrallaan eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, Eija, että taas tulit visiitille pirttiini ja jätit tervehdyksenkin! 😊 Totta, päivä kerrallaan mennään eteen päin. 👍

   Poista
 5. Moikka Matleena, suuritöinen urakkasi on komeaa katseltavaa, tosi hyvät värit sopii juuri tuohon sängyn väreihinkin.
  Ihana teos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomontuvan Anni, juuri sängynpeiton väreihin torttupeittoa tälläsin ja oikeasti ne sopivatkin paremmin yhteen kuin kuva väittää. 😊

   Poista
 6. Upea urakka valmiina. Kiva kun muistutit tuosta dominotekniikasta; todella säästyy yhdistämiseltä. Ihanan rauhallinen väriyhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikko, koukku ja ompelukone, juurikin sen takia, ettei tarvii erikseen kiinnttää paloja toisiinsa, tykkään dominoneuleista.

   Poista
 7. Kauniit värit olet valinnut peittoon. Tuolla tavalla peitto tulee varmasti valmiiksi, ettei käy niin kuin minulla, ainakin kolmen peiton laput on odottamassa yhdistämistä 😟 No, jospa joskus valmistuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ailari, siksipä minä taidan tykätä tästä peittotekniikasta, se yhdistäminen on aika itaraa homaa. Mutta siitä huolimatta mina valitsin seuraavaksi työkseni tehä jämälangoista isoäidinneliöitä. Mutta sitä en vielä sano, milloin peitto on valmis ja minkäkokoisena. Jos ei innosta pitkään, niin teenpä vaikka vauvan peiton. 😏

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.