Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 1. elokuuta 2021

Patalappuja ja rannekkeet

Hupsista, niin se alkoi elokuukin ja kesä kiitää nopeaa vauhtia kohti syksyä. Lämmintä on ollut, voidaan sanoa jopa "huh hellettä", mitä minä olen oppinut sanomaan jossakin kinkkisessä tilanteessa. Silloinhan se on ollut kuvaannollista hellettä. Tänä kesänä on ollut tosi lämmintä ympäri maan. Monet ovat kärsineet siitä kovastikin. Itse olen oikeastaan nauttinut siitä, vaikka en kovin lämpimästä tykkääkään, niin tämä lämpö on tuntunut pääasiassa mukavalta. Tekemiset on pitänyt valita vain sen mukaan, mitä on jaksanut tehdä. Ja minulle eläkeläisenä se onkin mahdollista. Nyt on jo viileämpää, toivottavasti kesä kuitenkin jatkuu vielä.

Heinäkuussa sain valmiiksi edellisessä postauksessa esittelemäni torkkupeiton lisäksi muutamia pieniä töitä. Nyt on kerrankin sellainen tilanne, että kaikki käsityöt ovat valmiina enkä vielä ole päättänyt, mitä seuraavaksi puikoille. Eiköhän se tässä päivän mittaan selkene.


Ensimmäisenä näistä valmistui taas rannekkeet, jotka päätynevät OYS:aan syöpäpotilaita lämmittämään.

Lanka samaa Drops Alpacaa, josta keväällä tein rannekkeita samaan tarkoitukseen. Langan menekki oli 39 g. puikot ja silmukat kuta kuinkin samat kuin näissä.

Lankaa jäi vielä, joten näitä valmistunee jatkossakin, ehkä seuraavalla mökkireissulla matkakäsityönä. Autossa istuessa näitä on helppo tehdä.


Seuraavaksi aloitin patalapputalkoot. Päätin kokeilla, millaiset patalaput tulee puuvillalangasta. Ostin tarkoitukseen lankaa 400 g ja nyt lankakerät ovat muuttaneet muotoaan patalapuiksi. Kaikki ovat onteloneuleena tehtyjä, siis kaksinkertaiset ja niiden kääntöpuolella ovat värit päinvastoin.


Ensin valmistuivat kuvassa vasemmalla olevat patalaput ja sitten oikeanpuoleiset kukkaiset


Kukkien makuun päästyäni jatkoin niiden tekoa, nyt riitti kaksi kukkaa lappua kohden.

Lanka siis kaikissa Hjertegarnin Cotton 8/8, jota tikutin 3 mm:n puikoilla, menekki vaihteli 93-99, grammaan lapun koosta riippuen. Lappujen mitat 18-19 cm x 19-20 cm. Langat ovat väriltään beige ja keskiruskea ja ne ovat lähinnä oikeaa tässä kuvassa. 

 Ja nyt menen tutkimaan lankavarastoani, ehkä joku lanka ilmoittautuu seuraavaksi käyttööni ja kertoo sen, miksi haluaa muuttua. Näinhän käy aina joskus ainakin minulle. 😂

11 kommenttia:

 1. Hienoja patalappuja olet tehnyt ja kivat nuo rannekkeet <3 Lämmittää varmasti:)Iloista elokuuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle hyvää elokuuta, Happystarhome2!

   Poista
 2. Olet ollut ahkerana. Upeita nuo patalaput.

  VastaaPoista
 3. Rannekkeet on mukavia ja ihanan lämmittäviä. Kohta niitä taas tarvitaan. Nuo patalaput on kivoja. Onteloneule on hauskan näköistä, mutta mun aivot tahtoo nyrjähtää. Patalapun ehkä jaksaisi neuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, jos haluaa oppia onteloneuletta, niin patalapusta voisi aloittaa. Mutta eihän meidän kaikkien tarvii tehdä samoja käsitöitä kuten ei muitakaan juttuja.

   Poista
 4. Onpa kauniita patalappuja/pannulappuja. Puuvillalangoista saakin tiiviit laput ja onteloneuleena varsinkin. Minunkaan taitoihin ei kuulu tuo onteloneule. Alpakkarannekkeet lämmittävät varmasti käyttäjäänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ailari, pitäisiköhän minun haastaa sinut tekemään jotain onteloneuleena!?! 😏🤩 Tiedä, vaikka sinäkin innostuisit siihen. Niinhän minulle kävi muinoin, kun ekat tuplalapset sain valmiiksi.

   Poista
 5. Onteloneule oli minulle aivan uusi käsite, niinpä sen googlasin. Aika jännä tapa ja kuvio asettuu kivasti kuin itsestään toiselle puolelle. Hienoja töitä sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikko, koukku ja ompelukone, ahaa, tutustuit onteloneuleeseen näiden patalappujen myötä. Ehkä sinun kannattaa tutkailla noita minun tuplalapasiakin, tiedä vaikka innostuisit sinäkin. 🤣

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.