Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 15. syyskuuta 2021

Kauluri valmistui lumisateessa

Sattuipa sopivaan aikaan tämä kaulurin valmistuminen, kun samaan aikaan saatiin syksyn ensimmäinen lumisade. Aika varhainen ensilumi näillä leveysasteilla Oulun kupeessa. Tosin muistan nuoruudestani, että syyskuun lopulla n. 25 pv vuonna 1968 satoi pysyvän lumen Rovaniemellä, jossa silloin asuin. Päivästä en ole aivan varma, mutta vuosi ja kuukausi lienevät oikeat. Olimme silloin kihloissa ja sen ajan asiat jäivät hyvin mieleen.


Videolla hetki alkavaa lumisadetta eiliseltä päivältä ja...

 

...tässä sitten viisi tuntia myöhemmin napattu valokuva.Ja tässä "Siskoni" päässä yllä mainitsemani kauluri tänään napatussa kuvassa.


 Kauluri miehelle, jolle tein ne edellä esitellyt pöllölapaset
 Lankana saamaani albakan tuntuista vyötteetötän lankaa (värit tumma turkoosi ja violetti), joiden menekki oli yhteensä 63 g 
Silmukoita 100, puikot 3 mm.

Mallina käytin miehelleni joskus ennen blogiaikaa tekemääni kauluria, varsinaista ohjetta ei siis ollut. Samantapainen tästäkin tuli. Kaulaosa resoria n.12 cm, sitten puolet silmukoista + molempiin reunoihin 10 lisäsilmukkaa. Niillä sitten aina oikein neuletta tasona 4-5 cm ja sen jälkeen aina puikon alussa 3. ja 4. silmukka yhteen, kunnes kauluri oli sopivan korkuinen. Takaosa samaan tapaan mutta matalampi n. 5 cm ja joustava päättely.

Takaosan tein raidoitettuna, kun muuten lanka ei olisi riittänyt. Nyt molempia jäi pienet nyttöset vain.


Voin muuten kertoa säästä, että meillä on tänään kaunis aurinkoinen sää ja lumet olivat jo yön aikana sulaneet melkein kokonaan. Ei vielä siis haettu suksia esille. Ja nyt kudon palmikkolapasia ihan perinteisesti.

Hyvä loppuviikkoa kaikille!

14 kommenttia:

 1. Oho, ensilumi? Määritelmä on kai sentti lunta. Mulla on vielä sipulikukat istuttamatta. Tällä viikolla...ainkin pikkusipulit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, ensilumi oli ja meni, nyt voisi istuttaa sipulikukkia täälläkin.

   Poista
 2. Ompa kunnon talvisen näköistä. Sulaa varmaan vielä pois ennen pysyvää lumipeitettä.
  Nuorimmaiseni on syntynyt-66 ja oli pikkuinen kun yhtenä vuonna tehtiin lumiukko pihaan syyskuussa. oli varmaan juuri tuo syksy mistä kerroit Lyhyt ikä sille ukolle tuli kun suli pois..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, silloin 60-luvulla olikin kunnon talvet. Muistaakseni. Naapurikunnassa oli tehty lumiukkokin tästä ensilumesta, mutta on varmaan jo sulanut sekin pois.

   Poista
 3. Ajatella, että lunta jo syyskuun puolessa välissä. Ihanat neuleet ovatkin nyt tarpeen. Meillä oli oikea myrsky alkuviikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkuli, ihmeeltä tämä aika ensilumelle minustakin tuntui.

   Poista
 4. Voi ei , ei olisi vielä väliksi lumen tulla. Onneksi täällä ei kuitenkaan vielä satanut.
  Näyttää hyvän malliselta kaulurilta. Pysyy huivia paremmin suojaamassa kaulaa ja niskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, tätä kauluriamallia on testattu kai jo parikymmentä vuotta ja hyvässi todettu, joten uskallan suositella muilekin.

   Poista
 5. Hienoja ovat niin kauluri kuin pipokin. Kauniit värit.

  VastaaPoista
 6. Jopas on maninon mallinen kauluri! Kiva kun laitoit ohjeen.
  Vähänkös huvittaa tuo lumentulo. Siellä taisi olla lunta enemmän, kuin täällä koko talvena :) Meillä mökkikausi jatkuu edelleen. Taivaalta ei tule lunta eikä edes vettä eikä metsään sieniä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, niinhän se on tässä sääasiassakin, ettei lahjat käy tasan.😏🤣 Meillä satoi lunta ja vettäkin on tullut aika reilusti viime aikoina ja sieniä kasvaa pihanurmikollakin. En vain tunnista miitä, joten ei uskalla syödä. Tytär poimitti minulla muutaman sienen ja paistoi itselleen voileivän kera syötäväksi, sieniä, joita en tunnistanut. Hyviä kuulemma oli eikä mitään sivuvaikutuksia ole ilmennyt, joten kaipa ne olivat syötäviä. 😊👍

   Poista
 7. Todella hieno kauluri minun mielestä. Voi lunta,voi ei! Kaatmisen jälkeen olen alkanut kammoksua ja pelätä lunta.

  VastaaPoista
 8. Kiitos, Intsu! Mukava kuulla, että sinustakin tämä kaulurimalli näyttää hyvältä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.