Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 1. syyskuuta 2021

Pieniä elokuun töitä


Niin se kesä on jo takana päin tänäkin vuonna. Nopeasti kului aika taas, oli kauniita ja vähemmän kauniita päiviä kuten useimpina vuosina muulloinkin. Hellettäkin riitti joidenkin mielkestä liiaksikin. Nyt nautitaan luonnon antimista, nehän ovat parhaimmillaan juri nyt. Meidän ainokainen omenapuu tarjoaa meille makoisia omenia enemmän kuin muina kesinä. 

Käsityösaralla olen palannut entiseen, siis tekemään pieniä mukavia käsitöitä, esimerkiksi sytomyssyjä. Mutta on kyllä lysti vetäistä uusi torkkupeitto  (edellisen postauksen esittelemä) lämmittämään jalkoja, kun pötkähtää pitkälleen lukemaan tai ratkomaan ristikoita.


Kaksi sytomyssyä sain aikaan, kun tytär tarjoili minun tehtäväksi hänellä kesken jäänyttä sytomyssyn tekelettä. Purin sen kyllä ja aloitin omalla tutulla mallilla. Turkoosi lanka on peräisin siitää, beigeä valitsin sille pariksi, että sain kulutettua turkoosin langan loppuun.


Karoliina-sytomyssy nimetötömästä puuvillalangasta
Langan menekki 35 g ja 3 mm:n puikoilla mentiin

Karoliinan ohjehan on omani ja löytyy täältä. Ihan ohjeen mukaan tein.Toiseksi valmistui raitamyssy ilman ohjetta omaan tapaani tehden
Langat vyötteettömiä puuvillalankoja, beigeä ja turkoosia, langan menekki yhteensä 38 g
Silmukoita 104 ja puikot 3 mm:t.


Niin ja aivan ensimmäiseksi torkkupeiton jälkeen tein pari tupsua. Tyttären ansiota tämäkin, hän nimittäin esitteli kahta myssyä, jotka oli joskus tehnyt mallimyssyiksi oppilailleen käsityötunnille. Ne olivat päättelyä vaille valmiit. Päättelin langat ja samalla katselin myssyjä, jotka näyttivät minusta kovin vaisuilta ilman mitään koristetta. Niinpä kaivoin sopivia lankoja (yht. 41 g) varastostani ja tein niihin tupsut. Ja nyt ne miellyttävät paremmin ainakin minun silmää.

 


8 kommenttia:

 1. Myssyjä on taas syntynyt tutsti. Tuttuja juttuja on kiva tehdä, ei tarvi hirveästi miettiä ja voi ajatusten antaa virrata vapaasti. Tupsut on kivoja pipossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, totta, on kiva ja helppo tehdä tuttuja töitä, mutta palkitsevampaa on, kun saa jonkun vaikean työn valmiiksi.

   Poista
 2. Kiitos myssyjen kuvista. Otin talteen tuon Karoliina-myssyn mallin. Laitan toteutettavien listalle. Lankakin olisi tiedossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikko, koukku ja ompelukone, kiva kuulla, että malli miellytti sinuakin ja pääsee joskus käyttöön.

   Poista
 3. Kauniit myssyt olet taas tehnyt. Sinulla on ahkerat kädet.
  Ihanaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkuli, kiitos! Käsien ahkeruudesta en ole niinkään varma, mutta pakkomielle käsitöihin on täyttä totta.🤣

   Poista
 4. Nättejä myssyjä ovat kaikki. Samat harrastukset on minullakin; käsityöt, ristikot ja lukeminen. Joka aamu ennen aamupalaa pitää ainakin yksi ristikko ratkaista 🙂 Hyvää syksyn alkua sinullekin 🍂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ailari, niinhän meillä on. 😊 Minä tosin ratkon ristikoita vasta päivällä tai illalla, mutta ehkä otan oppia sinusta.😄

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.