Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Jämälankojen kulutusta

Näin se kevät etenee ja kesäkin on pian ovella. Toukokuuhan on jo puolivälissä. Eiköhän se ole jo minunkin aikani esitellä toukokuun käsityösatoa. Ei niitä ole kovin paljon, kahdet kämmekkäät ja yhdet sukat. Enempää en ole saanut valmiiksi ja puolustukseksi voin kertoa työn alla olevan kirjoneulesukat, joiden tekemiseen minulla menee aikaa yllättävän paljon.


Ensin valmistuivat sinisävyiset kämmekkäät omaan tapaani tehden

Langat kahta sinisen sävyä Dropsin Alpakka-lankaa, menekki yhteensä 35 gSitten samaan tapaan tehdyt kämmekkäät lopusta sinisestä langasta ja vaalean ruskeasta

Langat edelleen Dropsin Alpakkaa, menekki yhteensä 34 gSitten olikin vuorossa neljän langan sukat kokoa 38, 

Langat jämälankoja neljää eri väriä (kolme harmaata ja yksi pinkki), menekki yhteensä 66 g

Silmukoita 48, puikot 3 mm..

Tavoitteeni oli kuluttaa mahdollisimman vähäksi jämälankakerät, mielellään koko kerä loppuun. Onnistuinkin siinä tavoitteessa  melko hyvin mutta en aivan kaikkien värien osalta. Pienetkin langat panin talteen odottamaan tulevaa käyttöä esim. isoäidin neliöihin tai patalappuihin.

Helmikuussa päätin paneutua jämälankojen kuluttamiseen ja olenkin mielestäni onnistunut siitä melko hyvin. Noin kaksi kiloa on jämälankavarastoni keventynyt reilun parin kuukauden aikana. Hyvä minä!🤩  Mutta jämälankoja riittää vieläkin, joten jatkan samalla linjalla edelleen aina, jos tilanne sallii moisen ja intoa siihen minulla riittää.


6 kommenttia:

 1. Ihania jämälankaprojekteja. Yritän innostua itsekin, nyt olen vain katsellut muiden toteutuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikoillanikin, hitaasti miettimällä tulee hyviä toteutuksia. Kauan meni minullakin ennen kuin sain tartuttua toimeen.

   Poista
 2. Hyvän näköisiä "jämätöitä". Minulla oli tosi paljon jämälankoja joista en enää keksinyt mitään, joten löin pussiin ja vein kierrätyskeskukseen, hyvin kelpasivat sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, on minullakin vielä sellaisia lankajämiä, joille en tiedä käyttöä ainakaan vielä, joten saatanpa matkia sinua ja viedä loput kierrätyskeskukseen tai johonkin vastaavaan.

   Poista
 3. Hyvin olet saanut jämiä kulutettua ja kämmekkäät on niin tarpeellisia. Harva se yö olen nukkunut kämmekkäät käsissä. Viluinen kun olen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, kämmekkäät ovat kyllä mukavia käsien lämmittäjiä. Itsekin niitä käytän päivittäin, kun luen tai ratkon ristikoita pitkälläni.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.