Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 26. toukokuuta 2022

Raitoja kutoen ja virkaten

Nyt täytyy hehkuttaa eilisestä ihanasta säästä! Tuntui aivan kesältä ja mittari näytti meilläkin +24.9 eli siis melkein hellettä. Päivän mittaan minunkin piti siirtyä kesäisempiin vaatteisiin kuin viime päivinä olin käyttänyt. Toivon, että kesäinen sää jatkuisi pidempäänkin, mutta sääennuste taitaa olla erimieltä. Mutta tänään vielä lienee kesä.


 Nämä raitasukat valmistuivat viikonloppuna, koko 39, varsi 15 cm kantalapun yläreunasta mitattuna

Langat Novitan 7veikan jämiä, menekki yhteensä 95 g . Silmukoita 48, puikot 3.5 mm


On se jännää, miten nuo omatkin neulesuunnitelmat muuttuvat työn edetessä. Alkuun nimittäin näidenkin raidoitussuunnitelma oli erilainen, mutta tällaiset tuli. Langat haluavat määrätä järjestyksen! 😂


Eilen sain yhtäkkiä tarpeen tehdä itselle kännykkäpussin. Kotona ollessa puhelimeni on milloin missäkin ja silloin harvoin kun joku soittaa, niin juoksen ympäri taloa etsimässä sitä. Ja tietenkinhän soitto loppuu ennen löytymistä. Nyt viimein haahuiluni on alkanut ärsyttää minua ja päätin lopettaa sen. 


Niinpä virkkasin kännypussin itselle

Langat näissäkin jämälankoja, sininen Novitan Eco Cotton ja nimetön ruskea jämälanka 39 g. Sininen lanka tuli käytettyä kokonaan, mutta ruskeaa jäi jonkin verran. (Kuva muuten valehtelee taas värejä, harmaalta näyttävät raidat ovat ruskeita)

Pohjasta aloitin virkkaamisen ja jatkoin sopivaan korkeuteen asti, sitten virkkasin hihnan ja tässä se nyt on. Eilen jo testailin.


Tässä vaiheessa pussukka tuntuu oikein hyvältä ja olen tyytyväinen tulokseen. Arvelen, että jatkossa minä ehdin vastaamaan puheluihin ajoissa.


Etelä-Suomessahan ne kai omenapuut jo kukkivat, mutta meillä vasta nuppuja tekevät. Mutta meilläkin nautitaan omenankukista! 🤣 Tosin vain yhdestä tässä vaiheessa. Otin nimittäin omenapuusta muutaman oksan sisälle maljakkoon ja nyt ensimmäiset kukat auenneet.

4 kommenttia:

 1. Pirteät sukat; värit vähän kuin jenkkien lippu. Kännykkäpussi on hyvä keksintö. Minullakin on niitä käytössä kun lähtee vaikka kävelylle, eikä puhelin mahdu taskuun tai taskua ei ole.

  VastaaPoista
 2. Puikoillanikin, enpä ollut itse huomannut värien yhteyttä jenkkilippuun, mutta niinhän se on.
  Minulla on muistaakseni kaksi kännypussia mökillä, mutta ne ovat vyötärölle kiinnitettäviä. Nyt olen todennut, että tällainen olkalaukkusysteeni on kätevämpi. Taidan tehdä niihin entisiinkin uudet hihnat.

  VastaaPoista
 3. Mukavan näköiset sukat. Kännypussi on hyödyllinen. Just viikolla puhuin ystävälleni, että hankkisi jonkun pussin kännykälle ja kuljettaisi sitä mukanaan. Hänellä on sairaus ,joka vaikuttaa liikuntakykyyn ja tasapainoon. Yksin asuvalla se olisi minusta hyödyllinen,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, olen samaa mieltä kanssasi, että varsinkin yksinasuvalle kännypussi on hyvinkin tarpeellinen. Itse tipahdin kerran mökillä portailta ja ehdin kovasti säikähtää, miten minun kävi. No onneksi pääsin säikähdyksellä, mutta sen jälkeen minä olen mökillä käyttänyt kännypussia, kun mies on paljon pihapiirin ulkopuolella omissa touhuissaan. Nyt päätin käyttää kotonakin sellaista.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.