Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 3. toukokuuta 2022

Pehmeääkin pehmeämmät


Edellisessä postauksessa jo mainitsinkin, että olen tekemässä itselle uusia yösukkia. Nyt ne ovat valmiit, olleet jo muutaman päivän ja kahtena yönä lämmittäneet jalkojanikin.Tavissukat itselle yösukiksi, koko 39, varsi n. 6 cm
Langat petrooli ja ruskea Drops Fabel, joiden menekki yhteensä 55 g 
Silmukoita 48, puikot 3 mm.


Hyvin ovat lämpimät ja pehmoiset nämä sukat, siltä osin sopivat juuri tarkoitukseeni. Mutta  tavallisessa sukkakäytössä tuskin kestäisivät normikulutusta.


Vilautus työstä, jonka aloitin noiden yllämainittujen sukkien valmistuttua. On taas kertynyt pieniä keräsiä eri värisiä jämälankoja ja päätin tehdä niistä isoäidin neliöitä valmiiksi tulevia tarpeita varten. Mitään suunnitelmaa minulla ei ole, mitä näistä joskus tulee, mutta ovatpahan lankanyssäkät pois lankavarastostani. Ehkä nämä päätyvät joskus torkkupeittoon tai hartiahuiviin tai vaikkapa takkiin. Mahdollisuuksia on monia ja aika näyttää sitten lopputuloksen..

12 kommenttia:

 1. Hauskat yösukat! Isoäidin neliöitä ei koskaan ole liikaa. Niistä voi tehdä vaikka istuinalusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikoillaikin, no niinpä voisikin tehdä istuinalusia, eipä ole käynyt mielessäni.

   Poista
 2. Neliöistä voi tehdä sukanvarsiakin, ja kämmekkäitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KrustiinaS, panenpa nämäkin ideat mieleen, jos joskus vaikka tekisin.

   Poista
 3. Olen tehnyt jomkun kerran sukkia juuri tuolla tavalla eli värit päinvastoin toisessa sukassa. Joskus on ollut syynä vaihtelunhalu ja joskus se, että lanka on riittänyt näin molempiin sukkiin. Isöäidin neliöt on nyt muodissa: kasseihin, neulepuseroihin tai -takkeihin, pipoihin, kämmekkäisiin ja tietenkin peittoihin. Tulipa mieleen, että olisi taas korjattavana isoäidin neliöpeitto, josta pikkusormet ovat taas löytäneet pitkän päättelyn langanpäät ja aukonut niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, minä en muista tehneeni ennen sukkia tai muutakaan vaihtamalla värien paikkaa. Isoäidinneliötöitähän esitellään runsaasti FB:n isoäidinneliöryhmässä ja siellä minä niitä aina ihailen.

   Poista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kivat eriparisukat, ei aina tartte ollakaan ihan just prikulleen samanlaiset. Tykkään.
  Huomasin että OYS:n sytomyssykampanjan vetäjä vaihtumassa ja toivoisin kyllä että jatkossakin uusi vetäjä käsitöitä kuvaisi. Ymmärrän kyllä että siitä oma vaivansa mutta silti. Oispa vähän tylsää jos vain kerrotaan että xx määrä myssyjä tai xx paria sukkia. Minusta on mukava nähdä miten monenlaisia myssyjä ja sukkia tehdään, vaikka se ei kaikista olekaan "tarpeellista". t. Eija (en muistanut salasanaani niin kommentoin näin nimettömänä tällä kertaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, ymmärrän oikein hyvin sinua. "Pitkin hampain" minä luovuin sytomyssyemon tehtävästä, mutta koin sen jo liian raskaaksi, kun ikä alkaa painaa. Minä esittelen täällä kyllä edelleenkin minun kautta menevät sytömyssyt, siis ainakin kempeleläisten tekeleet. Ja Facebookin ryhmään kuvia tulee laajemminkin, mutta sinä et taida olla FB:ssa.

   Poista
  2. En tosiaan ole vieläkään facebookisssa, mutta onneksi sytomyssysivu on julkinen. Ymmärsin sieltä että jatkossa kuvia ei enää julkaistaisi, ainakaan niin paljoa kuin aikaisemmin tehty. Hyvä asia kuitenkin se että saatu uusi sytomyssyemo ja toiminta jatkuu entiseen malliin joten toivotan uuden emon tervetulleeksi !

   Poista
  3. Minäkin olen ymmärtänyt niin, ettei kuvia varmaankaan tule FB:iin yhtä paljon kuin ennen, en ole ollut mukana asiasta sovittaessa. Mutta voin laittaa sinne kuvat niistä, jotka kulkevat minun kautta. Nytkin minulla on nippu kässäryhmän tekemiä myssyjä odottamassa kuvausta ja sitten julkaisua, joten seuraile edelleen sitä.

   Poista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.