Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 18. marraskuuta 2023

Jotain valmista pitkästä aikaa


Tervehdys pitkästä aikaa kaikille Lankapirtin seuraajille! Erityiset kiitokset monille blogitutuille, jotka ovat pitäneet eri tavoin minuun yhteyttä. Kaikki te olette minua ilahduttaneet!


Edellisestä postauksestani on kulunut peräti reilu puoli vuotta. Syynä on ollut kiusallinen sairastumiseni, joka on estänyt minulta käsitöiden teon.  Mutta onneksi vointini on paranemassa hyvää vauhtia ja olen saanut jopa parin lapasia ja sukkia valmiiksi. Ja seuraavakin neule on aluillaan. Käsityön tekemistäni minulla on haitannut eniten se, kun en ole voinut istua vaan jouduin opettelemaa kutomaan makuultani. Pitkään sinnittelin selällään kutomista vastaan, mutta nyt syksyllä annoin lopulta periksi ja totuttelin kutomaan makuultani. Sekin näkyy sujuvan, mutta odotan kyllä aikaa, jolloin voin taas istua käsityötuoliini.


Ensin tein nämä kuvissa olevat lapaset ja sukat. Lankana oli ennestään tuntematon lanka H HOUSE, harmaana ja sinisenä. Kutominen sujui ihan mukavasti, toivottavasti materiaali on hyvää myös käytössä. 


Tässä kuva lapasista, jotka ovat naisten S-kokoa. Mallin kehitin oman mielen mukaan.                             Sitten sukat samoista langoista, koko 38. 

Lankaa kului lapasiin 67 g ja sukkiin 69 g.Tämä lehtikaktus on ilahduttanut minua viime aikoina kukkimalla muhkeasti. Kaktus on vanha, varmaan liki 20 vuotias enkä muista onko se kukkinut koskaan näin hienosti

Kerronpa vielä, että sairauteni ei ole vielä täysin hallinnassa, mutta eiköhän tässä mennä koko ajan parempaan. Käsitöitä yritän tehdä jatkossakin.18 kommenttia:

 1. JEE! Matleena is back! Ai kun kiva lukea, että olet näin hyvin paremmassa kunnossa. Hyvä homma. Olet sitkeä ja sinnikäs ja varmaankin olet saanut läheisiltäsi hyvää hoitoa ja kannustusta. Kiitos heille täältäkin. Luulen kyllä, että se H-House lanka on ihan hyvää, olen sitä kaupassa katsonut sillä silmällä, että jos joskus tarvitsen niin voin ostaa. Nyt mulla on riittävästi ohuita lankoja varastossa, että ei hetkeen tarvitse kaupassa käydä. Messuilla olin eilen ja ostin villatakkilangat. Siinä on taas ajankulua.
  Oikein hyvää marraskuun loppua sinulle ja vaikka kuinka vointi paranee niin älä joulua ala stressaamaan. - KristiinaS -

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla sinusta ja hienoa, että olet paranemassa. Käsitöiden tekeminen makuuasennossa rasittaa eri tavalla käsiä ja hartioita, kuin istuma-asento, joten ota rauhallisesti. Hyvää marraskuuta sinulle.

  VastaaPoista
 3. Tosiaan pitkästä aikaa, mutta hyvä kuulla että siellä ollaan vielä tallella. Toivottavasti olosi paranee pian ja pääset taas kunnolla käsitöidesi pariin. Niin kauniit nuo lapaset jotka olet tehnyt.

  VastaaPoista
 4. Hyvää huomenta ! Kiva että olet kirjoitellut kuulumisia. Makuultaan kutominen kuulostaa melkoiselta akrobatialta, mutta sekin sinulta siis onnistuu. Jospa kohta istut taas käsityötuolissasi, päivä kerrallaan eteenpäin.

  VastaaPoista
 5. Mukava kuulla, että voit jo paremmin. Lämpimät terveiset täältä meidän porukalta.

  VastaaPoista
 6. KritiinaS, Puikotin, Sude, Eija ja Aila-Riitta, kiitos teille kaikille kommenteista, ne ilahduttavat kovasti mieltä. Olen sairauden aikana seurannut toisten blogeja kovin harvakseen, mutta yritän parantaa tapani ja seurata niitä ahkerasti.

  VastaaPoista
 7. Onpa kiva lukea postauksesi! Hienot lapaset ja vielä kirjoneulelapaset. Perussukkia aina tarvitaan ja kivat nekin on. Mutta tuo kaktus on upeasti kukkiva. Mulla on vain pieni uusi kaktus, joka ehkä joskus vuosien päästä kukkii.
  Kiva kun olet täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iso Gnu tervehdyksestäsi! Minä yritän palata hiljalleen käsitöiden ja blogien pariin. Jotenkin vain kaikki tuntuu niin nihkeältä.

   Poista
 8. Ikävää nämä sairaudet jotka rajoittavat tekemisiä, mutta kiva kuulla että olet paranemaan päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirppis, kiitos kommentistasi, se ilahduttaa minua.

   Poista
 9. Hyvä uutinen ,että alat toipumaan olen oottanut milloin sialtä alkaa neulomisia tulemaan

  VastaaPoista
 10. I appreciate the passion and dedication you bring to your craft as a content creator.

  VastaaPoista
 11. Hyvää joulua! Toivottaa - KristiinaS -

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.