Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 17. elokuuta 2010

Lankaa ja virkattuja kukkasia



Pitkään aikaan en ole saanut mitään mukavaa postia, mutta tänäänpä tuli. Hiljattain oli nimittäin Katjuksalla arpajaiset ja minä voitin toisen palkinnon tokaluokkalaisen nostamalla arvalla. Lankaa sain palkinnoksi.

Eikä ihan mitä sattuu lankaa vaan Katjuksan itsensä värjäämää. 7veikka on hänen väripadoissaan muuttanut väriään mesiangervon, porkkanan naattien ja indigon voimin. Minä ihmettelen eniten tuota melko kirkkaan keltaista, että sen saa aikaan porkkanan naateilla. Kiitos Katjuksa ihanista langoista, näistä osalle on jo suunnitelma, mutta en paljasta siitä vielä muuta kuin Sukkasadossa nähdään. Erityiskiitos tokaluokkalaiselle hyvästä nostosta!


Jossakin blogissa -kenenhän mahtoi olla, en muista- näin virkkaamalla tehtyjä nättejä kukkaneulatyynyjä ja sieltä oli linkki ohjeeseen muistaakseni tanskalaiselle sivulle. Jos tunnistat tarkoittamani blogin omaksesi, vinkkaa minulle, niin tiedän lisätä täältä linkin sinulle. Sitä tanskalaista ohjetta en kyllä juuri tutkinut muuta kuin kuvia katselin, vaikka yllättävän paljon tuosta tanskankielisestä tekstistä näyttäisi ymmärtävän vanhan kouluruotsinkin pohjalta. Ompelemalla olen joskus samalla periaatteella tehnyt neulatyynyjä, joten tuttua juttua tavallaan. Ohjeen niihin ommeltuihin sain täältä. Ei siis muuta kuin pyörylöitä virkkaamaan puuvillalankojen jämistä. Ja niitähän minulla löytyy.

Tämän ensimmäisen nimesin sinikelloksi mielessäni. Nimettömiä puuvillalankoja, eri sinisiä sävyjä ja luonnonvalkoista, hiukan mustaa. Dacronvanua löytyi pussillinen ja siitä sitten täytettä. Haaveilin löytäväni jotkut nätit napit kukan keskelle, mutta ihan tavallisiin piti tyytyä. Minun nappivarastoni on aika pieni eikä siellä ole juuri muita kuin perusnappeja.



Olisiko tämä toinen vaikka yksinkertaisesti keltakukka. Preerian keltaruusua ensin ajattelin, mutta ei tämä minusta ruusulta näytä. Tähän en laittanut noita kiristyslankoja, kun ei varastostani löytynyt kukan väreihin sopivaa lankaa.



Eikä tämä kolmaskaan ruusulta näytä, olkoon sekin yksinkertaisesti punakukka. Kokeilun jälkeen napsin tästäkin kiristyslangat pois, koska näyttää minusta mukavammalta näin.


Näitä oli mukava tehdä ja niin innoissani teinkin, että unohdin punnita ne kaikki ennen täyttämistä. Valmiina nappeineen päivineen painavat n. 30 g kukin, josta lasken langan osuudeksi 20 g.


Vähän sain siis puuvillalankojen loppuja kulutettua. Useamman pienen nyssäkän ja muutamia vähän isompiakin. Vielä niitä kyllä jäikin, riittäisi moneen kukkaan, mutta ainakin tällä erää nämä kukkaset saavat riittää.


Oli muuten haasteellista taas tuo kuvaaminen, kun ei meinannut millään saada värejä lähellekään oikeaa. Sinikello onnistui tässä tietsikan vieressä, mutta nuo muut piti viedä keittiöön työpöydälle ja loistelamput palamaan keskellä kirkasta päivää. Siinä onnistui kohtuullisesti. Myös Katjuksalta saadut langat sain siinä lähes oikean värisiksi.


Syksy taitaa tehdä tuloaan. Ainakin siltä vaikuttaa, kun sää on kyllä aurinkoista mutta selvästi viileämpää kuin pitkän jakson ennen tätä. Pari päivää on ollut varjossa olevassa mittarissamme hiukan alle 20 asteen. Eihän se kylmää ole, tavallista kesälämpöä, mutta tämän hellekesän jälkeen tuntuu vilpoisalta. Ja yöt ovat olleet ilmeisen kylmiä, mutta silloin en ole mittaria kurkkinut vaan nukkunut sikeästi.


Mukavaa viikon jatkoa kaikille!

25 kommenttia:

  1. Nättejä neuletyynyjä!

    Mie oon niitä ommeltuja versioita tehnyt useampaankin otteeseen, mutta virkattuja en ole saanut aikaiseksi, vaikka on ollut tarkoitus. Pitäs muistaa jossain vaiheessa tehdä, kun tarvetta olisi. Nuppineuloja on lähinnä huivien pingottamisen takia kerääntynyt melkoinen arsenaali eikä ne noihin mun kahteen kankaiseen neulatyynyyn edes mahdu.

    VastaaPoista
  2. ollos hyvä vain! Kauniita neulatyynyjä, oi jos ois aikaa niin noitakin varmasti kokeilision tehdä.

    VastaaPoista
  3. Onneksi olkoon langoista. minäkin yritin noita mutta ei tokaluokkalainen, eskari tai ihan pikkuinen nyt suosineet minua. Katselin ensin kuviasi ja ajattelin että teetpä pulleita patalappuja, mutta luettuani huomasinkin niiden olevan neulatyynyjä.

    VastaaPoista
  4. Tosi kauniita neulatyynykukkasia!!
    Monessakin blogissa näitä on tehty, minä muiden joukossa. Tosin siitä on jo aikaa, mutta tässä postauksessani ainakin on ollut noita tyynyjä: http://helminalle.vuodatus.net/blog/2391898/syrjahyppyja/

    VastaaPoista
  5. kivoja neulatyynyjä ja mukava arpajaisvoittokin!
    Sukkasatoa jäädään odottelemaan. Olisi kuvattavia sukkia, kun ehtisi/jaksaisi.
    Helteet veivät kyllä voimani-pahimpina savupäivinä pyrin olemaan sisällä. Syksyiset raikkaat aamut tuntuvat ihanilta.

    VastaaPoista
  6. Jopa sinua on onnestanut! Ja noin ihania lankoja. Kiva nähdä, mitä niistä syntyy. Minä tykkään erityisesti tuosta mesiangervolla värjätystä langasta.Kokeilin nim. itsekin toissa kesänä kasvivärjäystä ja mesiangervolla sainkin kauniinkeltaista lankaa. Ja se oli aivan ihanan tuoksuista.En tiedä, lähtikö se tuoksu siitä kukasta,vai mistä (huom. noviisi oli värjäyspuuhissa).
    Tosi kauniita virkattuja neulatyynyjä. Kaunis on tuo sinun ompelemasikin, jonka sain muinoin arvonnassasi. Erittäin tarpeellinen. Kohta otan sen nuppineuloineen esille,kun huivi joutuu "pinteeseen".
    Hyvää myöhäisiltaa sinulle.

    VastaaPoista
  7. "Uusi" hauska tapa käyttää langanloput! Kauniita ovat nämäkin kukkasi!

    VastaaPoista
  8. Onnittelut arpajaisvoitostasi! Kauniita lankoja! Arvuuttelen, mitä niistä teet!

    VastaaPoista
  9. Ovatpa herkullisen näköisiä neulatyynytjä! Noita olisi kyllä kiva näperrellä itsellekkin.

    VastaaPoista
  10. Hyvä arpajaispalkinto. Tosi sieviä neuletuyynyjä!

    VastaaPoista
  11. Minäkin tein tuon tänä kesänä.

    http://marjutj.vuodatus.net/blog/2561385/miten-vaikeaa-voikaan-olla-virkata-neulatyyny/

    VastaaPoista
  12. Oi kuinka kivoja neulatyynyjä.Minunkin pitäis tehdä ihan itselleni,kun meinaa olla pulaa niistä.

    VastaaPoista
  13. - Voi, kun ihania lankoja. Minäkait en raskisi noista edes tehdä mitään. On sinulla hyvä arpaonni.
    - Ihania ovat neulatyynytkin. Niitäkin vois kyllä tehdä, - - - níí´ín vois.
    -taina-

    VastaaPoista
  14. Niin kauniita neulatyynyjä, että raaskiiko niitä pistellä! Upean väriset langat sait. Heti aloin miettiä, mistä sais porkkanannaatteja... Mulla on tää värjäystauti päässyt jo aika pahaksi.

    VastaaPoista
  15. Onnittelut voitosta!Ihanan väriset langat! hauska odottaa, mitä niistä lopulta tulee ;-D
    Olet virkannut kauniita kukkasia, olen nähnyt jossain, vaan en muista minäkään. Tilkkutöissä tehtiin vähän saman mallisia.
    Yöt ovat olleet melko raikkaita, muttei hallaa sentään.

    VastaaPoista
  16. Onnea lankavoitostasi!
    Ihania neulatyynyjä, kaikki tosi kauniita sointuvia värejä.
    -Ritva-

    VastaaPoista
  17. Kivoja pyöryläneulatyynyjä! Tykkäsin eniten tuosta, missä narut kiristävät tyynyn kivan muotoiseksi. Yleensä käytän pistelyissä kehystä, mutta nyt leikkasin sen verran pienen palan, ettei voinut kehystä käyttää. Selvästi huomaan jännittäväni työtä pitävää kättä ilman kehystä!

    VastaaPoista
  18. Kivoja juttuja, jotka saa äkkiä valmiiksi.

    VastaaPoista
  19. Tess: Näitä on kiva tehdä, joten panepas koukku suihkimaan, kun kerran tarvettakin on. :)

    Kati: Tällaisen tekemisessä ei mene kuin hetki aikaa. :)

    Leena: Minua onnisti tällä kertaa! ;)

    Helmis: Näkemäni postaus oli tämänkesäinen. :)


    Mari: Kiitos! :)

    Marle: Kiitos! :)

    Iso gnu: Totta haastat, helteet kyllä rasittivatkin vaikka tuntuivat minusta tosi ihanilta. Oleiluksi meni, ei mitään oikein jaksanut tehdä. :)

    Irina: Ai sinäkin olet kokeillut kasvivärjäystä! Minusta se vaikuttaa niin suuritöiseltä, että taidan olla liian laiska siihen touhuun. :D

    Malli45: Ehkä viittaus Sukkasatoon antaa jonkunlaista osviittaa lankojen kohtalosta! ;)


    Palaga: Näitä oli tosi kiva tehdä ja saa pian valmiiksi, joten koukku suihkimaan vain! ;)

    Seijasisko: Kiitos! :)

    Marjut: Sinunkin neulatyynysi olen nähnyt, mutta se taisi olla joku muu postaus, joka sai minut innostumaan. :)

    Intsu: Sinä virkkaaja suit'sait sukkelaan tällaisen koukutat ja vaikka useammankin! :)

    Taina: Eikö olekin nii-iin paljon kaikkea kivaa, mitä vois tehdä, oikeastaan ihan liian paljon! ;)

    Mammutti: Meillä olisi sinulle porkkanannaatteja, panenko postiin! ;DD

    Heleena: Tilkkutyönä tällaisista saakin varmaan tosi kauniita! :)

    Ritva: Kiitos! ;)

    Tiina: Minustakin se kiristys antaa mukavan ilmeen näille, harmi vain, kun ei ollut noihin kahteen sopivan väristä lankaa.
    Sinullakin on siis samanlaiset kokemukset ompelukehyksen hyödyllisyydestä. :)

    Pirena: Niin on! :)

    VastaaPoista
  20. Söpöjä neulatyynyjä. Miekin olen niitä viime talvena virkannut. pitäisi varmaan tehdä uudelleen, koska kaikki ovat jo menneet lahjoiksi.

    VastaaPoista
  21. Päivikki: Söpöjä ovat ja mukavia tehdä! :)

    VastaaPoista
  22. Kaunis lankavoitto. Kyllä porkkanannaateilla tosiaan saa keltaista, kokemusta on! Näppäriä neulatyynyjä :)

    VastaaPoista
  23. Pirle: Minulle tämä lankojen värjääminen kasveilla on kuin jotain taikuutta! ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.