Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 9. elokuuta 2010

Ukkosmyrskyjen aikaa

Ensinnäkin kiitän teitä kaikkia edelliseen postaukseeni kommentoineita! Oli taas mukava saada tuntea, kuinka täällä Blogistaniassakin otetaan toinen huomioon ja ilahdutetaan. Siis kiitokset oikein halien kera!


Juhlista sen verran, että kolme päivää siinä tohinassa meni! Alun perin niitä suunniteltiin perjantaille ja lauantaille, mutta parit vieraat pääsivät vasta sunnuntaina. Vaikka vieraat olivat tietenkin juhlakalun, siis tyttäremme vieraita, hänen ystäviään ja työtovereita sekä sukulaisiamme, oli niissä monia tuttuja meille vanhemmillekin. Joitakin en ollut nähnyt yli 20. vuoteen. Kiva oli tavata kaikkia. Perjantaina sää suosi, saatiin olla ulkona aivan vapaasti, mutta lauantain vesisade kahlitsi meidät pääasiassa sisälle. Onneksi meillä on iso katettu terassi, jota voitiin sateesta huolimatta käyttää.


Tiistaina sitten hurautettiin Kainuuseen mökille ja eilen alkuillasta kotiuduimme. Siellä saatiinkin taas olla kaksin miehen kanssa ja sulatella juttuja tapaamiemme vieraiden kanssa. Pari ukkosmyrskyäkin saatiin kokea. Ensimmäinen oli heti tiistai-iltana ja toinen lauantai-iltana, kun poikettiin tanssimaan Naapurinvaaralle. Jälkimmäisen tapahtumista kerrotaan täällä tanssipaikan sivuilla. Me lähdimme puolen tunnin odottelun jälkeen ajelemaan pois ja ajomatkan aikana saimme seurata luultavasti elämämme mahtavinta salamointia. Oli upean näköistä, kun salamat leimahtelivat pimeässä yössä. Sananlasku sanoo "Harvoin kaksi kolmannetta" ja se osoittautui taas paikkansapitäväksi, sillä viime yönä saimme taas seurata mahtavaa salamointia ja jyrinää, nyt täällä kotona.

Tällainen ihanuus oli odottamassa kotiutujia eilen. Odotettavissahan tämä oli, kun nuppuja kehitteli pikku hiljaa, mutta aina orkidean kukkien avautuminen on ilo ja sitä minun pitää seurata. Nyt en päässyt näkemään, mutta ilo oli ehkä suurempikin kuin, jos olisin vieressä seurannut nuppujen avautumista. Tämän orkidean sain liki vuosi sitten Eilalta ja Katjalta, joiden vierailusta luokseni kerron täällä. Nyt tämä taas kukkii vaikka ei yhtä upeasti kuin silloin. Ja on niin kaunis valkoinen!Mökillä ollessa sain valmiiksi yllä olevat työt. Menomatkalla aloitin noita tossukoita ja perillä tein valmiiksi. Liinan virkkaus tuli ajankohtaiseksi, kun pari viikkoa sitten kaivelin muististani ja kuvistani virkkaustöitäni. Marihan oli haastanut minut kertomaan kauneimmasta virkkuustani. Ja silloin päätin tehdä itselleni tällaisen liinan, joka on tuossa kuvassa vielä pingottamatta.

Malli oma tossukat kärjestä aloittaen, löytyy täältä
Lanka paksua raitalankaa luultavasti Isoveljeä (vyötteetön kerä) ruskeana ja tummanpunaista Nallea, joita kului pienempiin n:o 37 tossukoihin yhteensä n. 70 g ja isompiin n:o 39 tossukoihin n. 90 g
Sukkapuikot 5mmSen verran tein uutta ilmettä tossukoihin, että reunustamisen tein rapuvirkkuksella. Aiemmin olen virkannut pelkästään kiinteitä silmukoita tuohon reunukseen. Kukkaset olen ajatellut virkata vielä noihin koristeeksi.

Virkkaaminen innosti minua taas niin paljon, että toisenkin liinan mökillä aloitin. Jahka saan senkin valmiiksi, pingotan molemmat liinat ja tuon sitten näytille tänne kummankin. Keskeneräisenä on myös kahdet sukat, joista toiset ihan perusmalliset, mutta toiset ovatkin hiukan haastavammalla mallilla. Niistäkin sitten aikanaan kuvien kera tarkempaa tekstiä.

11 kommenttia:

 1. Kauniita apilankukkia! Juhlat on aina mukavaa yhdessäoloa. Vuosientakaisia ystäviä näkee tosiaan liian harvoin. Miksiköhän?
  Toivottavasti saitte siellä mökillänne nauttia aurinkoisiakin päiviä. Luonto on kyllä näyttänyt voimansa tänä kesänä. Meilläkin jytisi ja salamoi eilen tosi hurjasti. Puut onneksi pysyivät pystyssä!
  Kivoja tossuja olet tehnyt.
  Mukavaa viikonjatkoa :o)

  VastaaPoista
 2. Me olemme onneksi seuranneet vain yhtä myrskyä, joka olikin vasta eilen.

  VastaaPoista
 3. Tossukat ovat houkuttelevan näköisiä. Olen tulostanut jo ohjeen. Sukkasadossa sitten pakko ryhtyä toimeen.
  Täällä olemme säästyneet pahimmilta helteiltä ja ukkosilta viime yöhön asti, jolloin salamoi ja paukkui, vettä tuli 23 mm, muttei tuullut eikä myrskynyt.

  VastaaPoista
 4. Ihanan liinan olet virkannut!

  VastaaPoista
 5. Mukavia nuo tossukkasi ja kaunis on liinakin.<3

  Onpas teillä ollut jännittävä tanssireissu Naapurivaaran! Monet tuntuvat nauttivat noista ukkosista. Minä en erikoisemmin..en nyt hirvesti pelkääkkään ainakaan täällä kotosalla , mutta minusta se on vain jotenkin epämeillyttävää.

  VastaaPoista
 6. Kivoja tossukoita, hieno liina ja ihana orkidea.
  Vaan onpa teillä ollut jännä tanssireissu. Kyllä minä teitä ajattelin, kun kuulin, että Kainuussa on ollut ukkosmyrsky.
  - - - Minä se teeskentelen vaan myssyjä. Saisit laittaa 40 myssyä lisää laskuihisi.
  Terv.: 215:sta myssyn Taina

  VastaaPoista
 7. Onpa orkidea kaunis!
  Kivoja nuo tossukat, otanpa nyt ohjeen talteen, että josko vaikka sitten sukkasadossa sais noita aikaiseksi.
  Onnea vielä K:lle ja tietenkin teillekin aikaansaannoksestanne!!!
  Omasta mielestäni olin kommentoinut ihanaa huivia tuossa aiemmin, mutta minne bittiavaruuteen lie mennyt, kun ei näkynyt. Tai sitten vaan olen sen itse jotenkin tuhertanut.

  Meillä ei ole ollut juurikaan ukkosia, sadellut kylläkin. Nyt on onneksi kuivaa, ollaan kohta menossa mustikkaan!

  VastaaPoista
 8. Hei Matleena, voitit "lohdutuspalkinnon" arpajaisissani, laitatko minulle sähköpostiin osoitteesi, olen sen varmaan jo hukannut että saan paketin lähtemään sinulle.

  VastaaPoista
 9. Irina: Kauniit ja lämpimät ilmat suosivat meitä mökillä noita paria ukkosmyrskyä lukuunottamatta, joten ei aihetta valittamiseen. Se sunnuntai-illan jytinä olikin sitten aika laaja, jos se teillä asti jytisi. Siellä mökillä muuten kaatui muutamia puita, mutta ei onneksi talon päälle. :(


  Marjut: Harvoin näitä näin paljon on sattunut meidänkään kohdalle. :o

  Heleena: Samat aikeet on minullakin, että tossukoita lisää sitten Sukkasatoon! ;D

  Mari: Kiitos! :)

  Seijasisko: Vaikka ihaillen katselen mahtavaa salamointia, en minä mitenkään nauti ukonilmasta. Mutta en minä pelkääkään vaan nöyränä kuuntelen ja seuraan . Ja mietin sitä, millaiset määrät sähköä mahtaisikaan saada noista salamoista, jos ne pystyttäisiin ottamaan käyttöön. :O

  Taina: Voi mahoton, jo 215 myssyä! :)

  Marleena: Tehdäänpä sitten yhdessä tossukoita Sukkasatoon! Minäkin nääs olen aikonut tehdä niitä silloin lisää. ;D

  Se tämä netti joskus hävittää aivan ilman lupaa jotain! Minullekin on käynyt niin! Eihän se vika ole meissä itsessämme, ei tietenkään! ;DD  Kati: Voi kun kiva ylläri, kiitos! Laitan meiliä. ;)

  VastaaPoista
 10. Onnittelut vielä näin jälkikäteen tyttärelle: kaunis tuo "suklainen" huivi :).

  Täytyypä sitten joskus kokeilla tuota puuvilla-pellava-rättiäkin, jos sitä suosittelet :). Arvasinkin kyllä, että ainakin pellavan hankausominaisuuksien pitäisi olla hyvät.

  VastaaPoista
 11. Pappi puikoissa: Joo ainakin minä tykkään pellava-puuvillaiseta rätistä. Ja onnittelusi välitän tyttärelle. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.