Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 19. elokuuta 2010

Uusi idea sytomyssyksiJoskus ideat putkahtavat mieleen aivan etsimättä, niin minulle kävi nytkin. Olin aikeissa tehdä pitkästä aikaa sytomyssyn. Kuviovirkkaamalla meinasin tehdä. Aloitinkin, mutta purkuun meni. Omasta päästä olin kuvion napannut, mutta kätenipä eivät onnistuneet tekemään sellaista kuvioa kuin sieluni silmin näin. Uutta aloitusta tehdessäni sitten yht'äkkiä vain muistin tiistaina tulleen Taito-lehden (n:o 4/2010) ja...


... siinä olleen kauniin virkatun Teelika-torkkupeiton kuvan. Lehteä selatessani peitettä ihailin ja ohjettakin silmäilin sen verran, että tekniikka tuntui helpolta ja yksinkertaiselta. Ja nyt tuli mieleen, että tuolla tekniikalla voisi tulla kiva myssykin. Siis suunnitelmani meni uusiksi ja nyt saan esitellä lopputuloksen.
Miltäs näyttää? Minä itse tykkään kyllä. Värit kuvassa eivät ole aivan totuudenmukaiset, vaan pohja on tummansinistä ja raidoista on alin ja kukka reipasta pinkkiä, muut raidat sanoisinko viininpunaista, vaaleaa roosaa ja hentoa liilaa. Tuota pinkkiä olisin pannut enemmänkin, mutta varastostani löytyi vain pieni nyssäkkä, josta jäi jäljelle n. 10 cm. On siis asiaa lankaostoksille, eikö! :DTässä värit aika lähellä oikeaa ainakin meidän näytöllä.


Langanloppuja tähän käytin. Sininen on puuvillaa ja raitalangat puuvillaa, bambua ja pellavaa. Virkkasin siis ensin tummansinisellä yksinkertaisen verkkomyssyn kutakuinkin täältä löytyvän ohjeen mukaisesti. Sitten vain eri värisiä ketjusilmukkajonoja, jotka pujotin myssyn reikiin, vuoroin pylvään yli ja ali. Valmis myssy painaa 55 g.


Oli muuten kiva tehdä, oikein innoissani virkkasin. Kahteen kertaan oikeastaan, kun ensimmäisellä kertaa tuli laskuvirheen takia pariton määrä reikiä. Ja niitähän pitää olla parillinen määrä, kun pujotellaan vuoroin yli ja ali. Seuraavaa tehdessä pitää muistaa tehdä riittävän iso myssy, koska ketjusilmukkanauhat pienentävät alkuperäistä kokoa. Tai tietenkin voi virkata pidemmät ketjusilmukanauhat, mutta kovin pitkinä ne tursuavat yli.

Meinaan viedä tämän myssyn vielä Virkkausrinkiin teemalla "Virkkaa keittiöön", voihan tätä pitää keittiössäkin, eikö vain.

21 kommenttia:

 1. Hyvännäköinen ja vaikuttaa kohtuullisen helpoltakin.

  VastaaPoista
 2. Kivannäköinen myssy; erinomaisesti sopii pitää myös keittiössä!

  VastaaPoista
 3. Onpas tosiaan kiva myssy!<3Kokeilen kyllä itsekkin tuolla mallilla.Voisit vaikka messuilla mulle neuvoa.;)

  VastaaPoista
 4. Hieno, voiskos ne langanpätkät virkata ihan vain pötköön ja sen sitten yhtenä nauhana pujotella noihin pylväisiin. No, pitäis varmaan ensin itse kokeilla toimiiko. Terv. Lea P

  VastaaPoista
 5. Hauska myssy!
  Mä olen vähän samalla idealla tehnyt kaulaliinoja - olen tosin pujotellut pelkkiä lankoja.

  VastaaPoista
 6. Loistava idea! Myssystä tuli kivan näköinen! Mulla lähti heti mielikuvitus laukkaamaan, mihin kaikkeen tuota tekniikka voisikaan käyttää...

  VastaaPoista
 7. Onpa kyllä tosi hyvä tekniikkaidea! :)

  VastaaPoista
 8. Kaunis myssy ja super hieno idea! Täytyy kokeilla, kun noita nöttösiä tuntuu löytyvän.

  VastaaPoista
 9. Tosi hauska idea ja lopputulos on hieno:)

  VastaaPoista
 10. Kiitos kehuista teille kaikille Marlesta Marjutiin! :) Nyt vain toisetkin ideaa kokeilemaan.

  Seijasisko, joo opetan vaikka messuilla! ;)

  LeaP: Tuo kävi minunkin mielessä, mutta en kokeillut vielä. Jatkoa kehittelen. :)

  Mammutti: Annahan mielikuvituksen ensin laukata ja sitten ideoita toteuttamaan! Jään odottamaan, mitä Mammuttilassa tehdään tällä tekniikalla. ;)

  VastaaPoista
 11. - Tosi hieno idea!
  Ollappa noin lahjakas.
  Kokeilen, kunhan "kiireet" menevät ohi.
  -taina-

  VastaaPoista
 12. Hienot ideat ovat useimmiten yksikertaisia kuten tämäkin upea myssy.

  VastaaPoista
 13. Taina ja Lilli: Kiitos teillekin! :)

  VastaaPoista
 14. Hyvä myssy,pitää kokeilla,harvasta kun näkyy paljas päänahka läpi ja ilmatkin jo kylmenee!

  VastaaPoista
 15. Meelu: Kiva kuulla, että tykkäät! :)

  VastaaPoista
 16. virkkausintoa oikein olan takaa, vaikkei olaa lähimainkaan. Väritys on hyvin mielenkiintoinen ja samaa ideaa katselin minäkin.tuolla tekniikalla tein paksun langan ympärille itselle pipo(n mutta toisin päin) viime talvena ja känny pussukoita. Siihen tuli himo

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.