Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 14. elokuuta 2010

Virkkaukseksiko minulla menee


Elokuu alkaa olla jo puolessa ja ilma on suloisen lämmin kuin maitovelli. Voiko tämän ihanampaa kesää toivoakaan: on saatu lämmintä ja on saatu sadettakin ainakin näillä tienoilla, niin ettei kuivuuskaan ole pahemmin vaivannut. Ainakin tällaiselle kiireettömästä omasta ajastaan nauttivalle eläkeläiselle on ollut aivan mainio kesäsää.

Minusta on tuntunut, etten ole mitään käsitöitä tehnyt, mutta nyt kun olen kelannut viime ja tämän kuun aikana valmistuneita, niin löytyyhän niitä ihan mukavia määriä. Viime kuun kuukausiraportti minulla on tekemättä, mutta teen sitten samalla elokuun raportin kanssa. Muutenhan sillä ei olisi väliä, mutta haluan näiden raporttien avulla seurata valmistuneiden töiden lisäksi myös langankulutustani.


Pari virkattua liina koukuttelin viimeisimmällä mökkireissullamme, tosin jälkimmäisen liinan viimeiset kerrokset tein vasta kotona. Siitä matkastahan kerroin tuossa aiemmin, pari kolme postausta sitten. Ensimmäiseksi tein itselleni liinan, jollaisen valitsin kauneimmaksi virkkauksekseni täällä. Silloin mainitsin myös, että pitäisi tehdä itsellekin samanlainen. Ja nyt minulla on sellainen! ;DMalli n:o 18 lehdestä Lea Virkkausideoita n:o 3
Koko halkaisija 37 cm
Lanka Eldorado Puppets, jota kului n. 50 g
Koukku 1.5 mm
Ja kun lankaa oli jäljellä, piti sille keksiä käyttöä, ettei jää varastoja täyttämään. Siispä toinen liina tekeille, johon arvelin langan riittävän, kun oli melkein täysi 50. gramman kerä. Langan riittävyys mietitytti minua koko virkkaamisen ajan ja tarkalle se menikin. Ostin jo vyötteen perusteella lisääkin samaa lankaa, mutta -yllätys yllätys- eipä se ollutkaan aivan samaa sävyä kuin entinen. Vaikka kaikki numerot täsmäsivät. Niinpä purin erään pikkuliinan jonka olin tehnyt ko. langasta ja virkkasin langan liinaan. Silti lanka loppui kesken, kun oli tekemättä viimeiset 4 pylvästä! :o Voi se näköjään näinkin tarkalle mennä! Siinä sitten pähkäilin, panenko sitä uutta lankaa, siis eri sävyä, vai mitä teen. Onneksi hoksasin, että aloituslankapa onkin jäänyt pitkäksi! Siitä sain riittävästi niihin neljään pylvääseen ja päiväni oli pelastettu.

Malli n:o 31 lehdestä Lea Virkkausideoita (erikoisnumero) n:o 2

Koko halkaisija 37 cm

Lanka Eldorado Puppets, jota kului n. 50 g
Koukku 1.5 mm


Tähän liinaan tuli yksi virhe, jonka huomasin vasta liinaa tärkätessäni. Saattaa niitä olla muuten useampikin, mutta vain yhden huomasin. Mielestäni virhe ei haittaa, on se niin pieni puutos. Näkyy muuten kuvassakin, huomaatko sen?


Niinpä liinavarastoni lisääntyi taas kahdella liinalla, jotka molemmat tärkkäsin sokerivedellä, jossa oli 2 dl vettä ja 1 dl sokeria. Vieläkin voisi olla hiukan laimeampi liuos, seuraavalla kerralla taidan vähentää sokerimäärää neljänneksellä.


Minulla on nyt siis edelleenkin tuota liinalankaa, nyt yksi täysi kerä. Mitähän sillä teen, jätänkö varastoon vai muuttuukohan se joksikin. Pahoin pelkään, että virkkausbuumini jatkuu, vaikka en vieläkään pidä itse virkkaamisesta. Valmiit virkkuut niin houkuttavat ja katsokaapa mitä tarttui mukaani kauppareissulla!


Uusi Lea Virkkausideoita!!! Tähän ostokseeni on kyllä Intsu osallinen! ;D Kyllä, kyllä, nimittäin kun kerroit ostaneesi itsellesi tämän numeron, niin pitihän minun mennä kaupassa katsomaan lehteä. Ja niin se anelevasti pyysi mukaan, etten raaskinut kieltäytyä! ;DD Nyt sitten yritän valita sopivaa mallia, johon yksi kerä riittää. Toisaalta lehdessä on kivoja isompiakin töitä, joita voisin harkita ja haluta. Kai sitä lankaa vielä kaupassa löytyy!


Olen minä vähän kutonutkin ja vastaisuudessakin uskon neulonnan olevan se minun ykkösjuttu käsitöissä. Vaikka eihän sitä koskaan tiedä, milloin joku muu ponnahtaa ykköseksi. Kun on elänyt ja harrastanut käsitöitä jo näinkin monta vuosikymmentä, niin on ehtinyt olla monta ykköslajia. Mutta niistä kutomisista, yhdet sukat on valmistunut. Ne aloitin mökiltä palatessa autossa, kun virkkaaminen ei minulla suju autossa. Sitä kun pitää katsoa tarkemmin kuin sukkaa kutoessa, ja silloin voi tulla huono olo.


Tällaiset tavissukat sain eilen valmiiksi. Lankana on 7veljestä jättiraitaa, jota kului näihin koon 38-39 sukkiin 100 g. Silmukoita 0li työssä 56 ja 3.5 mm:n puikoilla mentiin. Varressa ja jalkapöydän päällä 0n 3 o, 1 n -resoria, jonka olen havainnut hyväksi perussukissa. Raidoitus meni melkein nappiin, kun reilun metrin pätkän poistin välistä, että sain saman aloituskohdan kumpaankin sukkaan. Pientä heittoa tuli lopussa raitoihin, mutta sitä ei huomaa, jos ei katso tarkoin. Ja vaikka ei katsoisi tarkoin, niin tuon toisen sukansuun kurtun taitaa jokainen huomata. Mutta sehän ei ole sukkien vika vaan valokuuvaajan.

Sukkiahan minä olen tykännyt tehdä ja tykkään edelleenkin. Siksipä ihan odotan syyskuun ja Sukkasadon alkua. Minä jo ilmottauuduin mukaan taas tähän sadonkorjuuseen.

Ilmottautumisaikaahan on 27.8 asti. Tulkaahan kaikki muutkin mukaan, se on kivaa.

Mitään suunnitelmia minulla ei ole Sukkasadon varalle, vaan aion tehdä sukkia ym. käpälänlämmittimiä juuri sen verran kuin huvittaa, enkä yhtään enempää. Ai niin, sellainen suunnitelma on, että teen ainakin yhdet sukat hyväntekeväisyyteen, tuntemattomalle sotilaalle. Sotilaskotiliitto on haastanut meidät kaikki kutomaan ja lahjoittamaan sukkia, joilla voidaan ilahduttaa kaikkia varusmiespalvelukseen astuvia ensi vuonna. Mitä muuta saan aikaan, nähdään sitten syys-lokakuussa.


Nyt toivottelen hyvää viikonloppua kaikille ja lähden pyllöttämään perennapenkkiin! Se niin huuteli rikkaruohoja kitkemään, kun ohi käveli äsken.


7 kommenttia:

 1. Hienoja liinoja molemmat! :) En kyllä huomaa mitään virhettä, olet varmaan laittanut tuon enkelin istumaan virheen päälle. ;) Nätit sukat myös!

  VastaaPoista
 2. Kyllä virkkaamalla saa kauniita liinoja, sen taas todistit ja mitään virhettä ei näy!
  No, olisko tämä ristipistovillitys minullakin sellainen 5-kympin villitys:)
  Oikein kivaa viikonloppua sinne kulmakunnalle!

  VastaaPoista
 3. Molemmat liinat ovt todella kauniita! Saattaapi olla, että tauti on tarttuvaa....
  Ajattelin samoin, että hyväntekeväisyyteen ja edes yhdet sotilaan sukat pitää tehdä.
  Juuri satoi ukkoskuurosta valtavasti tunnin verran ja vieläkin taivas tummenee ja on pahaenteisen tyyntä.
  Leppoisaa perkuuta ja mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Mari: Ei virhe ole enkelin alla vaan vieressä. ;) Siinä enkelin vasemman siiven alla pienten ananaskuvioiden välissä pitäisi olla kaksi kahden pylvään ryhmää ja välissä nirkko, kun siinä on vain yksi pylväsryhmä.

  Eila: Jospa se on sen sorttista villitystä! ;D Mutta mukava villitys onkin!

  Heleena: Joo moni tauti on tarttuvaa, nimimerkillä eilenkin sen koin! ;D En minä päässyt sinne kukkapenkkiin, kun virkkuuinto iski ja piti tehdä sellainen kukkaneuletyyny! ;DD No tänään pääsin sinne penkkiinkin.

  VastaaPoista
 5. Tosi kauniit liinat. Kiitti Ulla-vinkistä - täytyypä mennä heti katsomaan, mitä sieltä löytyy.

  VastaaPoista
 6. - Sitä virhettä liinassasi en edes minä löytänyt, niin silloinhan sitä ei löydä kukaan mukaan tai löysin tietenkin sitten, kun tiesin. Ei aina kannata kaikkia virheitä kertoa.
  - Varusmiehille sukkia ajattelin minäkin tehdä. Kiitos vaan vihjeestä! Kahdet sukat teinkin jo viime jouluksi varusmiehelle, joka auttoi niin mieltä lämmittävästi minua aiemmin syksyllä.
  - Älä ota stressiä niistä kukkapenkeistä. Pian sataa lunta, joka peittää ne rikkaruohot. Käsityöt ovat tärkeitä ja mukavia.
  -taina-

  VastaaPoista
 7. Sari: Kiitos kehuista! :)

  Taina: Minähän en yleensä tee virheitä, niin on mukava tunnustaa joskus tehneensä! ;DD Ei vaineskaan, kyllä niitä tulee, mutta yleensä puran ja korjaan ne, mutta nyt en viitsinyt. Olin jo päätellytkin langat ja kun sitä ei enää yksinkertaisesti ollut. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.