Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 22. helmikuuta 2008

Lunta saatiin

Aamulla, kun katsoin ikkunasta ulos, tuli heti mieleeni laulusta "lunta tulvillaan on raikas talvisää...". Yöllä alkanut lumisade jatkui pitkälle iltapäivään ja antoi tänne Perämeren pohjukkaan reilusti uutta lunta. Tämä talvi on ollut poikkeuksellisen vähäluminen eikä kinokset kyllä vieläkään yllä niin korkealle kuin yleensä täällä helmikuussa on yltänyt. Sukkia kuvatessa käväisin ulkonakin lumisadetta kuvaamassa, mutta eivät nämä minun otokseni näytä sitä mitä silmät näkivät, kalpea haamu vain. No, kun tarkasti katsoo, niin tuossa pihakuusemme oikealla puolella on ikään kuin valkoisia roiskeita, ne on sitä lunta.




Tuo kumpare kuusen edessä kätkee sisäänsä minun rododendronini. Siellä se taas kerää voimia ensi kesän kukintaansa. Pääseekin sitten kukinnallaan ilahduttamaan talomme uusia asukkaita.


Niin ja sitten tämän päivän valmiiseen tuotteeseen, pikku Veeran sukkiin. Joku aika sitten sain käsiini töppöset, joissa oli minulle uutta kirjoneuletta. Kyllä töppösten toteutuskin oli uutta, mutta enempi minua kiinnosti värien leikki niissä. Ja saatuani luvan käyttää neulemallia aloin miettiä, mitä siitä tekisin. Ja pienet sukathan on oivallinen harjoituskappale, saa pian nähtäväkseen valmiin työn.


Pikku Veera on nyt 7 kk:n ikäinen ja kasvaa kovaa vauhtia, joten vauvasukat ovat ainakin syksyllä auttamattomasti pienet. Mutta eipä hätää, isotäti tikutti uudet sukat tyttömäisen värisistä langoista. Lankana on Nalle ja puikot 3 mm:set Addit. Sukkien tekotapa perinteinen varresta aloitettu vahvistetulla kantapäällä päättyen sädekavennukseen. Mallineule on jaollinen 4:llä, kudotaan 2 krs yhdellä värillä, joista ens. kerros oikein ja toinen nurin (tasona aina oikein neuletta), molemmilla krs:lla nostetaan joka 4:s silmukka kutomatta.

Ja tässä sitten ne mallitöppöset. Onko jollekin tuttu tekotapa? En oikein tarkaan saanut selville, miten oli tehty, mutta tasona oli kudottu ja sitten ommeltu muistaakseni pari saumaa ja saatu töppöset aikaan.



Ja tässä vielä lähikuva mallitöppösestä. Tämän tekijä kertoi kutoneensa näitä enemmänkin, oli itse kehitellyt mallia saamastaan ohjeesta.



Tänään pääsi puikoille myös mustaa SeiskaVeikkaa miniän säärystimiä varten. Hän kun tykkää käyttää lenkillä käydessään säärystimiä ja edelliset ovat kuulemma jo kulahtaneet, niin tikutellaanpa uudet. Niistä tulee ihan 2 o, 2n ribbinä suorat pötköt ja tuskin tulen kuvaamaan niitä. Ja koska silmäni eivät suostu keinovalossa näkemään mustaa lankaa kunnolla, aloitin valkoisesta Nalle-langasta AnniKaisen Sanni-sukat illan hämyssä tehtäväksi. Yksinkertainen neuleohje, mutta kuvassa ainakin kivan näköiset sukat. Mielenkiinnolla teen ne. Niistä varmaan tulee kuvakin aikanaan.
Mutta nyt tämä lähtee tästä saunaan ja huomenna sitten serkun 70:lle tarjoilijaksi.

5 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköiset sukat! Tuo varren kirjoneule on pirtsakka!

    VastaaPoista
  2. muistan joskus aikoja sitten tehneeni tommoset sukat tai töppöset ja nimenomaan tasona ja pari sauman ompelua. mutta en todellakaan muista miten se tehtiin. miettinyt aina että pitäis selvittää se, mutta koskaan ei muka löydy aikaa sen selvittämiseen. Pitääkin ottaa se työn alle. ja tervetuloa blogimaailmaan.

    VastaaPoista
  3. Grandstudion sivuilla muistan nähneeni tähän tapaan tasona neulotut sukat. Myös jollakin saksalaisella sukkalankasivuilla oli neuleohje tasona neulottuihin sukkiin.

    VastaaPoista
  4. Punaisissa sukissa aivan ihanan näköinen varsi!

    VastaaPoista
  5. Mää ettin saman tyylisiin töppösihin ohojetta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.