Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 19. helmikuuta 2008

Sukkia, sukkia...

Sukkia on valmistunut muutamia pareja parin viime viikon aikana. Kerttuja tikuttelin kahdet sinisestä Nalle-langasta 3 mm:n puikoilla (Addit), tässäpä ne esiintyvät yhdessä. Ensimmäiseksi valmistuneet tosin esittelin jo postauksessani 5.3. Toiset näistä vaihtoivat viime viikolla kotia entisen työkaverini luo ja toiset jäivät orpoina varastoihini odottelemaan sopivaa käyttäjää. On kyllä mahdollista, että otan ne omaan käyttöön, kun ne ovat niin nätit, vaikka sukkien tarvetta minulla ei sattumalta ole. Kuvassa vasemmalla olevien sukkien joustinneuleessa tein oikean silmukan kiertäen, siis takareunasta ja oikealla oleviin sukkiin etureunasta kutoen. Ja eron kyllä huomaa, siistimmän ja napakamman oloinen on tuo ensiksi mainittu.



Seuraavaksi puikoltani syntyi nämä niin ikään sinisestä Nallesta samoilla puikoilla tikutetut Gable Twist Socks-ohjeesta mukaillut sukat. Näissä nostettava silmukka kallistuu oikealle ohjeen vasemmalle kallistuvan sijaan. Mukavuuden halu minut sai tekemään tämän muutoksen. Ainakin minusta on juohevampaa näin päin .



Tässä sukat lähempää. Näihinkin kuten yleensäkin sukkiini tein tavallisen vahvistetun kantapään ja kärkeen sädekavennuksen. Olen muutamat sukat tehnyt kärjestä aloittaen ja muilla kantapäävaihtoehdoilla, mutta täytyy tunnustaa, etten ole näihin uusiin tapoihin tykästynyt. Minulle sopii oikein hyvin nämä tavat ja niitä käytän enimmäkseen. Joskus kyllä voin tehdä jostakin erityisestä syystä tai vaihtelun halusta muitakin versioita. Joten en ole aivan kokonaan kangistunut kaavoihini. Nämäkin sukat jäävät varastooni odottamaan sopivaa käyttöä.



Ja seuraavana sinivihreästä Nallesta malli sama kuten edellä mutta vähän pienemmän kokoisena ja vielä pienemmän kokoisena. Nämä sukat päätynevät SPR:n keräykseen, kunhan saan muutaman parin lisää kudottua sukkia. Tarkoitus on saada tehtyä muutamia pipojakin jämälangoista ja lähettää sitten koko satsi yhdellä kertaa.


Voi siinä kyllä käydä niinkin, että töitteni eteneminen hidastuu parin seuraavan kuukauden aikana. Muutamme mitä todennäköisimmin huhtikuussa Kempeleeseen. Olemme jo pitempään etsiskelleet Oulun seudulta sopivaa taloa muuttaaksemme sinne viettämään eläkepäiviämme ja nyt sellainen on löytynyt ja myyjä on hyväksynyt tarjouksemme. Ja jos ei mitään yllättävää estettä ilmaannu, olemme vappuun mennessä kempeleläisiä. Ja sehän tarkoittaa sitä, että on pakattava ja muutettava mahdoton määrä tavaraa toiseen asuntoon, saatava siellä paikka kaikelle. Mutta kyllä minä aion pitää käsityön käsillä lepohetkiä varten, että ei totuus unohtuisi.
Aura-huivia kirjasta Punokset puikoille haaveilin aloittavani, mutta sen minä siirrän muuton jälkeisiin aikoihin. Ehkäpä se näkee päivänvalonsa uuden kotimme terassilla ensi kesänä.

Mukavaa alkanutta käsityöviikkoa kaikille, erityisesti neulojille!

















3 kommenttia:

  1. Kiitos kommentistasi blogissani! Piipahdin tänne sivuillesi ja huomasin yllätyksekseni, että meillä on paljon samankaltaisia neulomuksia! Parhaillaan on puikoillani pusero tyttärentyttärelleni, jossa etukuviona on tuo kämmekkäisiisi tekemä sydänkuvio, palapeiton teko, sukkien ja Barbivaatteiden neulominen. Tosin noita Barbin vaatteita tein jo paljon ennen bloggausaikaa. Onnistuneita ovat Barbimekkosi.

    Näytät olevan aika uusi sivujen pitäjä, joten tervetuloa joukkoomme!

    VastaaPoista
  2. Löysinpä uuden blogituttavuuden sivuille. Kauniita sukkia olet tehnyt!
    Tervetuloa Kempeleeseen! ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista!

    Lilli, minä olen seurannut jo pitkään blogiasi ja kokenut myös tuota samankaltaisuuutta, josta mainitset. Ihaillen olen katsellut sinun kuin myös äitisi töitä, joita olet esitellyt blogissasi. Oman blogin perustin pitkän harkinnan jälkeen kehittelen sitä pikku hiljaa.

    Anu, sinä siis asut Kempeleessä, vai ymmärsinkö väärin? Minäkin löysin sinusta uuden blogituttavan. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.