Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Kevätaurinkoa kaikille

Taas on viikko vierähtänyt, mitähän sen aikana on tapahtunut. Sää on vaihdellut lauhasta kirpakkaan pakkaseen. Nytkin aurinko paistaa ja lämmittää mukavasti, aamulla asteita oli -14. Eilen käytiin Kainuussa hautajaisissa. Saateltiin mieheni serkku viimeiselle matkalleen. Oli lämminhenkinen tilaisuus, läsnä vainajan oman perheen lisäksi vain sisarukset ja serkkuja perheineen. Neulerintamalla sen verran, että jotain on valmistunut, jotain on puikoilla ja joitain tilauksia on vastaan otettu. Toimitus on kyllä luvattu vasta sitten joskus, miten muuttopuuhilta ehdin.
Ystävättäreni tilasi itselleen huivin, johon ei varastostani löytynyt sopivaa lankaa. Siispä kauppaan ja päädyinkin täkäläiseen markettiin, jossa oli muutamia keriä alennuksessa Novitan Teddyä vaaleanpunaisena ja Teddy Galaxia ruskeana. Ruskea oli juuri sopivaa ystävättereni huiviin ja vaaleanpunainen Teddy houkutteli muuten, joten niitä lähti mukaani muutamia keriä. Samalla ostin sinistä Nallea tilaussukkiin. Galaxi pääsi saman tien puikoille n:o 7, olen tikutellut sitä jo pari kerää aina oikein neuleena. Kun ei mittoja annettu, loin aika summittaisen määrän silmukoita, ja nyt on alkanut mietityttää, tuleeko huivista turhan leveä. Saattaa siis mennä vielä purkuun. Nopeastihan noin paksua lankaa tikuttaa, vaikka muovisilla puikoilla on hiukan nihkeää.


Töppösiä on valmistunut viikolla kahdet. Lankana on Novitan 7 veljestä ja malli on vuosia sitten kuolleen äitini peruja. Malli kyllä muistuttaa Helmiksen sniikkereitä kovasti (vai muistuttavatko sniikkerit niitä). Äitini aloitti töppöset tasona ja kudottuaan näin kantaosan siirtyi tekemään kärkiosan suljettuna neuleena. Itse olen tehnyt näitä kärjestä aloittamalla ja loppuun kolmen puikon päättelyn säästyäkseni sauman ompelulta. Erona sniikkereihin on siis neule ja suuosan muotoilu. Helmiksen ohjeella en ole tehnyt, mutta varmaan lähiaikoina tulen tekemään.Tässä tämänviikkoiset töppöset. Vihreät koristelin vielä keltaisella neulotulla kukkasella (kuvaa en muistanut ottaa) ja ne matkasivat mukanamme Kainuuseen ja päätyivät kummitytöllemme. Tuntuivat olevan mieleiset. Noihin ruskeisiinkin voisin tehdä kukkasen somisteeksi ja sitten kuvata ne uudestaan.


Töppönen Matleenan jalassa

AnniKaisen Sanni-sukat ovat menossa lahjaksi, tässä poseeraavat vielä olmissa siroissa jaloissani. Lankana on Novitan Nalle, tikutettu 3:n Addeilla ja 55. silmukalla. Kärkikavennuksessa on omaa sovellusta, kun en täysin ymmärtänyt AnniKaisen ohjetta.


Viikolla on tikutettu päivännäön aikana myös mustaa Isoveli-lankaa tyttären myssyksi. Tulee aivan yksinkertainen peruspipo 2o, 2n ribbinä. Kavennukset enää puuttuu, joten valmistunee lähipäivinä.


Tänään olen aikonut pitää välipäivän kutomisessa. Syynä moiseen on vasemman etusormen tulehduksen poikanen. Viime aikoina olen kutonut seiskaveikasta aika paljon ja sehän on aika karheaa. Luulen, että se on hangannut sormeen pienen rikkeymän, jota yritin kyllä varoa, mutta ainahan siihen puikon kärki tökkäsi. Eilen illalla sormi turposi ja rupesi punottamaankin, nyt alkaa olla jo kiinni ja turvotuskin vähentynyt kiitos hyvän kotihoidon.


Näin keväisin olen viettänyt yhdessä mieheni kanssa viikon tai pari Ylläksellä Äkäslompolossa, parina viime keväänä jopa n. 50 päivää, kun olemme jo olleet eläkkeellä. Tämä kevät päätettiin jättää väliin muuttotouhujen takia, mutta kyllä mieli sinne haikailee: Ylläksen upeisiin maisemiin, aurinkoisille laduille ja Riemuliiterin parketille iltaisin. Viime vuosina olemme asuneet asuntovaunussamme kylän keskustassa Lompolon rannalla sijaitsevalla Caravan-alueella, josta pääsee suoraan laduille. Tässä muutamia kuvia näistä ympyröistä.


Tässä näkymä Lompolon jäälle taustalla Ylläksen tuntureita.
Näkymä vaunualueelle, meidän vaunu viides oikealla.Hiihtäjiä Lompolon jäällä pilvisenä päivänä (vaikka tuntuu, ettei siellä olekaan pilvisiä päiviä).

2 kommenttia:

  1. Olet neulonut kauniita tossuja! Ihania kuvia myös Lapista!

    Tuossa alempana mahtavan näköiset miesten sukat ja ihana hiirituki!

    Kiitos siunauksesta! Samaa toivottelen sinulle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.