Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 8. lokakuuta 2008

...ja sukat sillä on makkaralla...

Aurinkoinen päivä on ilahduttanut mieltä tänään niin, ettei syksyinen koleuskaan pahemmin häirinnyt. No enimmäkseen kyllä olen touhunnutkin sisällä ja sain muun ohessa tikutettua nämä sukat valmiiksi. Aloitin nämä sunnuntaina, kun olin ensi kertaa OuNen neuletapaamisessa. Piti saada sinnen helppo ja suhteellisen vaaleasta langasta tehtävä työ puikoille. Ja tässä ne sukat ovat nyt kuvattuina näppäimistön päällä! Värin vangitseminen oli taas hankalaa ja onnistui tässä parhaiten, vaikkakaan ei hyvin. Meillä kun on tämä työpöytä huoneen nurkassa ja molemmilla seinillä on ikkuna, niin näppäimistölle tulee mukavasti valoa kahdelta suunnalta. Kuvassa kurtut eivät pääse oikein esiin tuosta kirjavasta langasta, mutta kyllä ne siinä ovat.
Malli ystävältä saatu ohje "kurttuvarsisukat" perinteisellä vahvistetulla kantapäällä, kärjessä sädekavennus, koko 38-39
Lanka Nalle Colori ruskeana, kulutus n. 90 g
Puikot 3 mm, silmukoita 56
Nämä sukat jäävät varastoon tulevia tarpeita varten ja menevät tietenkin myös täyttämään Heinälatoa. Saman tien, kun nämä valmistuivat, pääsivät seuraavat sukat puikoille, koska tilauksia riittää. Mahtanenko ehtiä Sukkasadon aikana tehdä kaikki minulta tilatut sukat.
OuNen (Oulunseudun Neulojat) neuletapaamisessa olin ensimmäistä kertaa mukana. Meitä taisi olla kymmenkunta tikuttelijaa Kulttuuritalo Valveen kahvilassa. Minun lisäksi oli muitakin ensikertalaisia mukana kai pari. Kiva oli tavata niin monta Oulun seudun neulojaa ja saada kasvot monelle tutulle bloggaajalle. Jatkoa seuraa osaltani. Kiitos seurasta kaikille!
OuNelaiset muuten esittävät kutsun: Tervetuloa lauantaina 11.10. klo 13 Oulun Kädentaitomessujen messukahvioon neuletapaamiseen! Kaikki neulojat ovat tervetulleita, tarkempia tietoja voit kurkata Marin blogista.

11 kommenttia:

 1. Vai tämmöiset niistä tuli :) Ihanan värinen lanka.

  Olipa kiva tosiaan tavata OuNen tapaamisessa! Mukava nähdä bloggaajia, joiden blogia itse seuraa, ja jotka aina jättävät mukavia kommentteja myös omaan blogiin :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat olet neulonut! Minäkin harrastin noita kurttusukkia muutama vuosi sitten. Nyt voisi tehdä uudelleen.

  VastaaPoista
 3. Kivat, kauniit sukat :) Lanka samaa väriä mistä olen itsekkin tikutellut parit sukat ja vielä on vähän jäljellä.

  VastaaPoista
 4. Ihanat kurttusukat. Tykkään, että on jotain erilaista, vaikka ei perinteisessä sukassa mitään vikaa oo...

  VastaaPoista
 5. Sinulta sukkaa valmistuu tasaiseen tahtiin.
  Kiva nimi kurttusukka.

  VastaaPoista
 6. Kivat sukat! Minähän olen tulossa sinne Ouluun messuille, ei olla vielä ystävän kanssa lyöty lukkoon aikataulua, saas nähdä ennätänkö piipahtamaan neuletapaamisessa, mukavaahan se olisi!

  VastaaPoista
 7. Kiitos käynnistäsi. Kivat sukat ja mukava blogi muutenkin sinulla =)

  VastaaPoista
 8. Kiitos vierailustasi! Jännittävät sukat. Onko niihin ohjetta jossakin saatavilla?

  VastaaPoista
 9. Anu: Joo tämmöset niistä tuli. Tavataan taas!

  Palaga: Minäkin olen tehnyt näitä vuosia sitten. Nyt eräs tyttären työkaveri, jolle olen silloin aikoinaan tehnyt tällaisia, halusi taas sekä itselleen että pikkutyttärelleen.

  Tupuna: KIitos! Tuliskohan siitä lopusta vielä vauvan sukat.

  Elina: Kiitos! Onhan se tekijänkin mukavampi tehdä eri malleja eikä aina vain sitä samaa perinteistä. :)

  TeSa: Muuta minulla ei sitten valmistukaan! ;D Kurttusukat on varsin kuvaava nimi.

  Eila: Kiitos! Valitettavasti minä itse en pääse näille messuille, kun mennään taas mökille. Miestä kutsuu hirvijahti ja minä olen huoltojoukkoa. ;D

  Kukka-75: Kiva, kun poikkesit meillä. Tervetuloa uudestaankin!

  Marle: Kiitos itsellesikin! Ohjeen saat minulta, jos haluat. Pane meili (osoite löytyy blogistani esittelyn alaosassa)tulemaan, niin lähetän paluupostissa. En ole nähnyt tätä esim. missään lehdessä tms.

  VastaaPoista
 10. Pappi puikoissa: Kiitos sinullekin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.