Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Kuulaan syyspäivän iltaa

Vihdoinkin on ollut kirkas aurinkoinen syyspäivä, jonka kaltaisia päiviä on sieluni koko syksyn odottanut. Yöllä on ollut hiukan pakkasta, mikä tietenkin aiheutti monille kaatumisia aamun liukkailla teillä, valitettavasti. Mutta minä olen päivän kuulaudesta nauttinut! Lisää tällaisia päiviä, pyydän! :)

Nyt haluan kiittää niitä kaikkia jotka vierailevat täällä Lankapirtissä ja saavat kävijälaskurin pyörimään yllättävän nopeasti, kiitos ja halaus jokaiselle! Ja erityisesti kiitän kommentoimaan vaivautuneita, kaikki ajatuksenne ovat mielenkiintoisia ja olen niistä iloinen. Monet ovat ihmetelleet sukkien (näin Sukkasadon aikana) valmistumistahtia. Onhan se aikamoista, en itsekään arvannut enkä suunnitellut tekeväni näin monta paria (kai 23, tarkistuslaskenta tekemättä), mutta näitä on vain syntynyt. Minullahan eläkeläisenä on vapaat kädet ajankäyttöni suhteen ja kun tämä on niin mukavaa, niin...


Tänään olen tehnyt muutakin kuin sukkia, pienen pienen bonchon weppikameran peitoksi. ;) Tytär aina meidän koneella käydessään nostaa kameran pois paikoiltaan tuosta näytön yläreunasta, kun ei kuulemma tykkää, kun linssi siitä tuijottaa. ;D Nytpä ei enää tuijota, kun sai bonchon hupuksi! Heh heh!
Neuloin ensin muutaman kerroksen sileää. Sitten tuon alaosan virkkasin lyhyillä ketjusilmukkakaarilla ja lopuksi reunaan nirkkoja ja punottu nauha reikäkujaan. Lankana joku vanha akryylilanka laatikon pohjalta.

Sukkasatohan ei ole vielä päättynyt, joten satoa pitää yrittää vielä kerätä. Eilen kävin veljentyttären luona ja sieltä sain toiveita uusista neuleista. Kaksostytöt 9v, jotka ovat aina silloin tällöin vilahtaneet täällä Lankapirtissäkin, toivoivat saavansa valkoiset säärystimet. Paluumatkalla poikkesinkin Kärkkäiselle hakemaan luonnonvalkoista 7veikkaa ja saman tien kotona puikoille. Tänään saatiin jo kokeilla 22. sentin pituista pätkää ja kommentti oli "saa olla reilusti lötkömpää". Siis homma uusiksi ja muutama silmukka lisää ja paksummat puikot työhön, jospa se sitten.



Tässä tämä uusi yritys on työpöydällämme. Tämä työhän, jos mikä, on oivallinen käsityö blogeja lukiessa tai muuten netissä surffaillessa, koko ajan 2o, 2n. Kuvassa myös tuo minun neulonnan apuvälineeni: sininen puuvillalangasta kudottu tuppilo oikeaan nimettömääni. Minä kun jostain kumman syystä puristan sukkapuikkoja tuolla sormella niin lujaa, että sormi kipeytyy ja menee punaiseksi ilman tuota tuppiloa.

Nyt alan vielä tikuttamaan tuota säärystintä, jos vaikka ehtisin saada valmiiksi ennen satokauden päättymistä.

14 kommenttia:

  1. Täällä pirtissä on aina kiva vierailla! Hauska piilo webbikameralle!

    VastaaPoista
  2. Tiedätkö, en ole ikinä ajatellut sinun olevan jo eläkkeellä. *punastuu hieman* Mutta tosiaan, Eilaa toistaen, täällä on aina mukava vierailla ja lukea hyvin kirjoitettuja postauksia.

    VastaaPoista
  3. Meillä oli aamulla kaunis aurinkoinen sää,ei ollut kuulas, kun yöllä ei ollut pakkasta....iltapäivästä jo tulikin pilviä, pisaroita, hämäryyttä,että silleen.
    Minusta myös ja eiköhän useimmasta blogin pitäjästä ole ihana lukea kommentteja ja huomata vieraitten käyvän :)
    Vai lötkömmät täytyy tehdä säärystimistä...minä en ole saanut vielä alkuunkaan.
    Meillä kaikilla on oma tapansa neuloa....olet keksinyt hyvän jutun omaan suden kuoppaasi:)
    Hyvää illan jatkoa!

    VastaaPoista
  4. Mulla on toisinaan sama ongelma tuon oikean nimettömän kipeytymisen kanssa! Pitääpä kokeilla tuota sinun konstia siihen :)

    VastaaPoista
  5. No moikka, kiva että viihdyit :)

    VastaaPoista
  6. Eila: Kiva kuulla, että viihdyt täällä! :)

    Nna: Minäkin punastun mielihyvästä, kiitos! ;)

    Tupuna: Meillä on edelleenkin aurinkoista, saadaankohan jo toinen kaunis päivä perään. Aurinkoista päivää sinnekin!

    Nyt on tulossa aika lötköä jälkeä, saa nähdä, menikö lötköys jo överiksi! ;D

    Anu: Kannattaa kokeilla! Minä ainakin sain hyvän avun pienellä vaivalla. Pitää vain tikutella noita lisää, kaksi niitä on, mutta pieni menee helposti hukkaan.

    Pirjo-Riitta: Niin minustakin! ;D

    VastaaPoista
  7. Liisa: Viihdyin! Toivottavasti sinäkin! :)

    VastaaPoista
  8. Hauska poncho kameran päällä, en ole tuollaista aiemmin nähnytkään, kiva idea!

    VastaaPoista
  9. Virailenpahan täällä melkein päivittäin kurkkailemassa, mitä sinnepäin kuuluu. Olen vain aika saamaton kommentoimaan, kuten myös vielä omaa blogianikin väsäämään. Mutta lupaan ryhdistäytyä!
    Kiva tuo kameran hame- mekko- ponzo-asu. Taidan tehdä itsekin. Ja lapastelemaanhan tässä kohta aletaan :) !

    VastaaPoista
  10. Onpa kamerasi saanut kauniin ponchon! Väristä päätellen kamerasi on tyttö..:) Kyllä sulla aikamoinen sukkatehdas siellä on pystyssä kaiken aikaa. Ahkera olet!

    VastaaPoista
  11. Päivi-Helena: Kiitos! Taitaa olla oma ideani tämä kameran huoou. :)

    Marleena: Kiva kun käyt, käyn minäkin OnnenAjassa päivittäin katsomassa, olisiko uutta. :)
    Joo teepä sinäkin mekko-hame-boncho. Minä olen miettinyt, että voisi tehdä useamman, niin voisi aina vaihdella mielialan mukaan. ;D

    Intsu: Tyttö se tuo kamera taitaa olla. Sukkatehtaassa taitaa tulla kuukauden seisokki, kun Lapaskuu alkaa. ;D

    VastaaPoista
  12. Hauska juttu tuo kamerahuppu :)
    Kiitos vain onnentoivotuksista myös. Onnea sinullekin komean (sukka)sadon johdosta. Kohta päästään lapastelemaan! (Olenkin tässä jo puntaroinut, neulonko ensin nuorimmaisille, jotta pääsevät nopeammin hukkaamaan/unohtelemaan kouluun lapasiaan, vai neuloisinko esikoiselle, joka pureskelee aina lapaset ensi käytöllä puhki - autisti kun on. Tai ehkä neulonkin toiseksi vanhimmalle pojalle, joka ei suostu käyttämään kuin hansikkaita. - Hmm.)

    VastaaPoista
  13. Pappi puikoissa: Kiitos onnitteluista! Vielä yhdet sukat yritän saada valmiiksi Sukkasatoon ja sitten lapastelemaan. Muistaakseni sinäkin olet tumpputupalainen. Teepä muuten ensiksi lapaset sille toiseksi vanhimmalle pojalle! ;D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.