Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 9. marraskuuta 2008

Vauvalapasia isänpäivänä

Isänpäivää täällä on vietetty harmaudessa ja hiljaisuudessa. Päivän sää on ollut tosi harmaa, sumuinen ja vettäkin on ajoittain satanut ja kun mies oli metsästysretkellään, niin enpä kovin paljon viitsinyt itsekseni jutella. Vähän radioa kuuntelin päivällä. Nyt on mieskin kotiutunut, isänpäiväkahvit juotu ja kuulumiset vaihdettu. Tänä vuonna meillä ei herkuteltu täytekakulla eikä leivoksilla vaan puolukkapiirakalla jäätelön kera. Tein piirakan niin, että se oli vielä haalea kahvipöydässä ja maistui hyvältä jäätelön kanssa.

Kuvasinpa piirakan juuri uunista otettuna, tunnethan herkullisen tuoksun. Ohjeena käytin Pohjankan Kaikkien kehuman omenapiirakan ohjetta, jota vain hiukan muokkasin omaan tarpeeseeni. Tällä ohjeella olen tehnyt piirakoita ennenkin ja tulee helpolla tavalla hyvä piirakka.


Lapasia olen tietenkin ehtinyt tikutella jonkin verran ja kahdet pienet olenkin saanut valmiiksi. Ajatustyötä tulevien lapasten varalle olen myös tehnyt, mutta niistä ei nyt enempää. Sittenpähän näytän täällä, kun saan jotain valmiiksi. Mutta nyt siis valmiina kahdet vauvalapaset, jotka vaativat puikoille pääsyä niin voimakkaasti, että vastoin suunnitelmiani ne nyt ovat tässä.Malli oma versio Tuulan sukkien (junasukat) pohjalta. Silmukoita 40 varressa ja 32 kämmenosassa.
Lanka Novita Wool, kulutus 25 g/pari.
Puikot 2.5 mm.

Molemmat sukat menevät luonnollisesti Tumpputupaan mutta sen jälkeen hyväntekeväisyyteen, kun ei nyt ole tiedossa vauvoja lähipiiriin.

11.11. edit. Vai että sukat Tumpputupaan! Heh heh! Lapasiksi minä nuo kyllä tarkoitin vaikka ehkä niitä voisi käyttää pienissä jaloissakin. ;D

Olen suunnitellut matkaa alkavalle viikolle. Poikamme asuu Tampereella ja kuten yleisesti on tiedossa, siellä myös käsityömessuillaan loppuviikolla. Sinne siis suuntautuu matkani ja nappaan kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Tarkoitukseni on viettää perjantaipäivä messuillen ja viikonloppu pojan *ja vaimonsa, mikäli onkin kotona vastoin ennakkotietoja* kanssa. Moni bloggaaja on kertonut messuilevansa viikonloppuna (la tai su), mutta eikö kukaan muu kuin minä perjantaina. Jos joku kuitenkin on siellä perjantaina ja haluaisi tavata, niin paiskaapa kommentilla tai s-postilla (osoite esittelyosion lopussa). Mutta nyt sauna kutsuu, lähden lämpöisiin löylyihin.

6 kommenttia:

 1. Minäkin tulin just saunasta. Hyvän näköinen tuo piirakka, samoin kuin edellinenkin syötävä. Minäkin olen menossa messuille, mutta vasta lauantaina. Silloin voi olla kyllä aika paljon ihmisiä, pääseeköhän mihinkään kojuun edes lähelle.

  VastaaPoista
 2. Ihanan näköinen piirakka. Jokohan piti heti huomenna leipoa puolukkapiirakkaa.

  Suloiset lapaset!

  VastaaPoista
 3. Namu mikä hyvän näköinen piirakka! Söpöjä ovat vauvojen lapaset. Mulla on samanlainen Pentikin tuikkukynttiläjuttu mikä sulla näkyy olevan pöydällä. Messuille minäkin olen menossa,mutta pääsen vasta lauantaina.

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköistä piirakkaa. Lapaset ovat söpöjä. Sunnuntaina messuille,ellei tule suunnitelmiin muutoksia.

  VastaaPoista
 5. Pirena: Tungosta välttääkseni minä haluankin käydä pe:na, kun kerran on mahdollista. Eimahda mitään! :(

  Palaga: Suosittelen leipomaan puolukkapiirakkaa, hyvää on!

  Intsu: Voi, sinäkin menet lauantaina. :(

  Tupuna: Ja sinä vasta sunnuntaina! :(

  VastaaPoista
 6. Ihanan näköistä piirakkaa, tuli ihan vesi kielelle. Myös junalapaset ovat suloisia.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.