Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 20. marraskuuta 2008

Lapasia ja säärystimiä

Edit. 21.11. Tulin vain vähän selittelemään, että Bloggeri näköjään muuttaa kuvien asemaa esikatselusta tänne julkaistuun sivuun. Nuo nuo pikkulapaset ovat esikatselussa nimittäin vierekkäin, mutta täällä alakkain.

Ja nyt sitten niitä lapasia, joita tässä jo taannoin kehuin valmistuneen. Esittelyssä ensimmäisenä kirjoneulelapaset kahdella harmaan sävyllä Tompalle (pian 12v). Nämä tikuttelin jo ennen Tampereen reissua muuten paitsi peukalot tein palattuani kotiin.Malli Haaviston kirjasta n:o 10 Jalasjärven lapanen

Lanka Novitan 7 veljestä värit vaalea ja tummempi harmaa, kulutus n. 70 g

Puikot 3.5 mm


Olen joskus maininnutkin täällä, että olen tehnyt tyttäreni työkavereille aina jotain tilauksesta. Nyt näitä tilauksia on alkanut tulla enenevässä määrin, mutta ei haittaa mitään, kun kukaan ei ole vaatinut pikaista toimitusta. Olenkin pyytänyt tytärtäni sanomaan tilaajille, että kun minä teen tätä huvikseni, niin en anna lupausta, milloin työ on valmis vaan teen sitä mukaa kuin huvittaa. Ja jos malttavat odottaa, niin pidän lupauksestani kiinni. Vain yksi on vetänyt tilauksensa pois. Nyt osana tällaista laajempaa tilausta tikuttelin kahdet pienet lapaset näin Lapaskuun aikana.Malli peruslapaset vasemmalla = ylemmät 1-vuotiaalle ja oikealla =alemmat 2-vuotiaalle

Lanka Novita Wool, kulutus yhteensä n. 50 g

Puikot 2.5 mm


Luonnollisesti nämäkin tekemäni lapaset menevät Lapaskuun Tumpputuvan lapassaldoon, jota minä kartutan omalta osaltani parhaani mukaan. Tahti kyllä on hitaampi kuin sukkien teossa Sukkasatoon. Siitäpä sopivasti päästäänkin säärystimiin, joista ensimmäinen sai alkunsa Sukkasadon aikana, mutta valmistui vasta Lapaskuulla. Joku ehkä muistaakin, kun kerroin näiden alkuvaiheista täällä. Tein nimittäin aluksi liian kapeaa ja tytöt (9v kaksoset) kommentoivat, "Saa olla reilusti lötkömmät". Tässä ne nyt ovat valmiina odottamassa toimitusta ehkä jo tulevana viikonloppuna.Malli omasta päästä 2 o, 2 n koko matkan, pituus 36 cm

Lanka Novitan 7 veljestä kulutus n. 110 g/ pari

Puikot 2.5 mm alussa ja lopussa 12 krs, muuten 5 mm.

Jos mahdollista, niin otan kuvan säärystimistä vielä tyttöjen jaloissakin, niin nähdään, kuinka lötköt nämä ovat käytössä.
Lopuksi en malta olla mainitsematta, että leivoin tänään Tupunan innoittamana muffineita ja ihan hyviä tuli, vaikka minä en yleensä pidä muffineista.

Ohje on Ullanunelmista kinkku-aurajuustomuffinit, jota sovelsin muuttamalla kinkun savuloheksi ja jättämällä aurajuuston pois. Toimii mielestäni näilläkin aineilla. Samalla pääsin testaamaan Tampereen matkalla ostamaani silikonista muffinivuokaa, joka on minun ensimmäinen silikonivuokani. Hyvin onnistui ja muffinit irtosivat helposti vuoasta, vaikka taikina piti paistaa kahdessa erässä, kun vuokani on vain kuuden muffinin vuoka ja annoksesta tulee 12. Ei siis ollenkaan hullumpi ostos.

8 kommenttia:

 1. Oi että kun on nätit kirjoneulelapaset heti kärkeen! Ja nuo muffinsit on niin ihanan näköset... Täytyy kokeilla reseptiä kyllä ehdottomasti!

  VastaaPoista
 2. Kauniita ovat neulomuksesi ja muffinit herkullisen näköisiä :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit kirjoneulelapaset. Oletkin ahkeroinut paljon kädenlämmittimiä ja "lötköttimiä".

  VastaaPoista
 4. Savulohi muffinseissa kuulostaa herkulliselta. Lapaset ovat kauniita, erityisesti nuo kirjoneulotut.

  VastaaPoista
 5. Ihanan muhkeita muffineita! Ja upeita lapasia! Nuo kirjoneulelapaset on oikea aarre!

  VastaaPoista
 6. Hih! Kävin katsomassa muffineiden reseptin, ja sun muffinit näyttää PALJON paremmalta kuin alkuperäiset! Onnittelut mestarileipurille! :)

  (ohje on siis osoitteessa http://www.ullanunelma.fi/reseptit.php?reskat=10&resid=44 )

  VastaaPoista
 7. Oletpas taas ahkeroinut ja tehnyt kaunista jälkeä! Blogissani on sinulle ruusu, ole hyvä!

  VastaaPoista
 8. Tiina: Kiitos kehuista! Reseptiä kannattaa kokeilla. :)

  Tupuna: Kiitos! :)

  Tesa: Kiitos! Kädenlämmittimiä on kyllä monet, mutta pieniä.

  Nna: Kirjoneulelapasia oli mukava tehdäkin. :)

  Navettakissa: Kiitos ylenpalttisista kehuista! Juuri tuosta osoitteestahan minä ohjeen nappasin.

  Eila: Lämpöiset kiitokset!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.