Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 14. heinäkuuta 2009

Vielä ehtii mukaan

Hox! Blogissa on käynnissä arpajaiset ja luvun 44444 bongaaminen kävijälaskurissa. Arpajaisiin voit osallistua jättämällä kommentin 10.7. päivitykseen täällä. Siellä on muutkin ohjeet.



Kesä jatkuu, kukkaset kukkii edelleen. Osa jo lakastuukin, mutta uusia kukkijoita aina liittyy joukkoon. Nyt avautuvat pihamme pionit. Punaiset ovat jo aloittaneet, valkoiset vielä nupuilla. Niitä olen eilen ja tänään ihaillut. Molemmissa on nuppuja aika paljon, mutta eipä ole tullut laskettua.




Punaisten pionien taimet ostin viime kesänä ja valkoiset olivat pihassa jo ennestään. Tässä avoimet punaiset kukinnot. Kolmesta taimesta kahteen on tullut jo nyt kukkia. Siinä kolmannessa ei ole yhtään nuppua. Tarkoitukseni oli ostaa samanlaisia punaisia taimia, mutta ilmeisesti näissä on ainakin kahta erilaista.



Toisen kukinnossa on nuo sisemmät terälehdet pienempiä kuin ulommat ja malliltaan hiukan erilaiset. Ja värikin on sisemmissä lehdissä hiukan vaaleampi kuin ulommissa.


Toisessa on kaikki terälehdet samankokoisia ja samanvärisiä, mutta pohjalta pilkottaa hiukan jotain keltaista, joka ei kylläkääm näy kuvassa. Yleisväriltään molempien kukat ovat keskenään samanväriset ja kauniit kuten pionin kukat yleensäkin. Eikä erilaisuus haittaa mitään, olin vain yllättynyt siitä.


Valkoinenkin pioni avaa pian ensimmäisen kukkansa. Tässä yöllisen sateen jäljiltä vielä vesipisarat sen pinnalla.


Kivikkoryhmässä aloittaa kukintaa myös tämä kasvi, joka on minulle ennestään tuntematon. Sain niin mukavasti tunnistusapua sille kattomehitähdelle tässä hiljattain, joten uskallan sitä nytkin pyytää tälle kasville. Tämä on sellainen matala kasvi, ehkä10-20 cm korkea, eikä ole ainakaan vielä kovin laajalle levinnyt. Jos tunnistat sen, niin olisin hyvin tyytyväinen jos kertoisit minulle tämän nimen.



Nyt jään odottelemaan luvun 44444 täyttymistä! Saapa nähdä, kuka sen bongaa! ;D


5 kommenttia:

  1. Mulle näyttää just nyt 44444. :o)

    VastaaPoista
  2. Kysymäsi kivikkokukka on luultavasti kamtsatkanmaksaruoho, joka on hyvä leviämään ja kestävä tai sitten kultamaksaruoho. Näillä ei ole suurta ero. Kultam on hillitymmin leviävä ja kestävyydeltään melko arka. lähde: Puutarha ja piha

    VastaaPoista
  3. makepeace75 ja iso gnu: Vielä kerran onnittelut teille! :) Palataan asiaan!

    Heleena: Kiitos sinulle tunnistusavusta! Minäpä alan perehtymään, jos vaikka saisin selville, kumpi tämä on. Vaikka ei kai sillä ole kovin suurta väliä, minkä nimisiä kasveja pihalla kasvaa, mutta silti haluan niille nimet! ;D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.