Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 8. marraskuuta 2010

Lintuvieraita

Tänään on pilvinen, mutta muuten mukava talvipäivä.  Maa on valkoisena ja mittarissa vajaa viisi astetta pakkasta.  Linnut ja oravat ovat tänäänkin liikkuneet vilkkaasti takapihallamme.  Muutamana päivänä on muiden tiaisten joukossa vilahtanut uutena tulokkaana töyhtötiainen.  Sitä lajia emme ole nähneet täällä aiemmin.  Iloitsemme jokaisesta uudesta lajista, niin tästäkin.

 Tänään onnistuin ottamaan muutaman valokuvankin, joissa töyhtis on tunnistettavissa.  Hämärä pilvinen päivä, minun vaatimaton kamerani ja puutteelliset kuvaajan taitoni huomioon ottaen olen ihan tyytyväinen kuviin.


Hirven tali näyttää maistuvan hyvin niin töyhtötiaiselle...

... kuin käpytikallekin.  Mainittakoon, että tämän kuvan nappasin jo muutama päivä sitten, jolloin ei ollut vielä lunta.
6 kommenttia:

 1. Hauskasti mahtuvat niin tikka kuin oravakin samaan kuvaan.
  Töyhtis on minustakin aika vekkuli, jota on kiva seurata.

  VastaaPoista
 2. Kivoja kuvia. Minunkin ruokintapaikassa käy tikka. Ja harakat tietysti.

  VastaaPoista
 3. Teillä taitaakin käydä aika vilske lintulaudalla:)

  VastaaPoista
 4. Heleena: Joo samassa kuvassa ovat ja näyttää, kuin olisiv ta ihan likikin, mutta todellisuudessa väliä on kai pari kolme metriä. Kuva siis valehtelee. ;) Töyhtis on oikea "duracel-pupu", siis vilkasliikkeinen.

  Enkuli: Joo harakat on jokapäiväisiä vieraita meilläkin. :)

  Marjut: Vilskettä on todella ja sitä on mukava seurata. Ruokapöydässäkin istumme niin, että näemme ulos ruokintapaikalle. ;D

  VastaaPoista
 5. Samanlaisia vieraita on meijänkin lintulaudalla. Töytötiainen on vanha temperamenttinen vieras. Jos kävelee lintulaudan ohi, muut linnut lehahtavat pois, mutta töyhtötiainen jää paikoilleen säksättämään, että häipykää siitä häiritsemästä ruokarauhaa!

  VastaaPoista
 6. Päivikki: Vai niin rohkea on tuo töyhtötiainen! :) Meille se on uusi tuttavuus lintulaudallamme ja kovin innoissamme seuraamme sitä. Liekö ainoa lajiaan, kun on vain yksi kerrallaan nähty.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.