Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Talvimatkalla lankalahjoitus


Perjantaina illansuussa ajelimme Ylläs-tunturin kainaloon Äkäslompoloon. Kuten ainakin osa vakivieraistani muistanee, minä ja mieheni vietämme täällä talvisin aikaa nauttien ympäröivästä luonnosta.  Toimme asuntovaunumme tänne taas talveksi, keväällä sitten viimeisellä käynillä otamme sen mukaamme. 

Kuukin valaisi tietämme loppumatkasta.

 Tällaisiin maisemiin tulimme.
 

 Poroja on liikuskellut alueen ympäristössä näinä parina päivänä tavallista enemmän.  Muuten täällä on aika hiljaista, mutta emme me ole ainoita talvimatkailijoita.  Ladut ovat hyvässä hiihtokunnossa ja rinteet avoinna lasketteluun.
 Vaikka Lapaskuuta eletään ja lapasia siis tikuttelen, niin Sytomyssyasiatkin ovat olleet mielessäni erityisesti viime päivinä.  Sattui nimittäin niin, että Oulun kädentaitomessuilla reilu kuukausi sitten pöytämme ääreen tuli eräs nainen, jolle kerroin sytomyssyistä.  Montahan niitä naisia kävi ja kaikkien heidän kanssaan puhuttiin sytomyssyistä.  Mutta tämä nainen kertoi aikansa minua kuunneltuaan, että hänellä olisi myssyihin sopivaa lankaa, jonka hän voisi lahjoittaa myssyjen tekijöille, mutta kun langat ovat niin kaukana Lapissa asti.  Mutta eipä hätiä mitiä, kun minulle selvisi, missä asti ne ovat, niin kyllähän minä tiesin heti niille hakijan.  Ja nyt olen siis sillä hakureissulla, kun ne langat olivat juuri täällä Äkäslompolossa.  Tänään tämä nainen, joka osoittautui täkäläisen Neulepajan yrittäjäksi, kävi  tuomassa minulle laatikollisen puuvillalankoja.   Lämmin kiitos näistä langoista!


Hyviä puuvillalankoja, joista suurin osa lienee Pirkanmaan Kotityö OY:n Kesäpirkka-lankaa.  Osassa langoista oli sellainen lappu ja suurin osa langoista vaikuttaa samalta.  Väritkin ovat mielestäni hyviä, vaikka lahjoittaja arveli osan olevan kovin tummia.  Vaakaa minulla ei ole mukana, joten lankojen punnitus jää kotona tapahtuvaksi.


Sinisen sävyjä on aika paljon, vaikka on noita hempeämpiäkin kuten ylempi kuva osoittaa.

Malttamattomana levittelin langat pöydälle ja napsin muutamia kuvia.  Heti muuten alkoi sormia syyhyttää siihen malliin, että pitäisi päästä sytomyssyn tekoon.  Mutta kyllä minä taidan kuitenkin palata noiden keskeneräisten lapasten pariin.


Ensi viikolla palataan taas kotimaisemiin ja sitten näitä lankoja on saatavissa myssyjen tekoa varten.  Jos olet kiinnostunut ottamaan näitä lankoja tehdäksesi niistä myssyn/myssyjä, niin voit jo tässä vaiheessa laittaa minulle s-postia. Palaan kyllä asiaan sitten kotoa käsin, jolloin voin paremmin jakaa langat halukkaille.


11 kommenttia:

 1. - Minunkin pikät kynteni syyhyävät ihan mahdottmasti.
  Mahtaako edes uni tulla silmään ensi yönä ja töihin pitäisi mennä, mutta ei millään tahtoisi joutaa, kun pitäisi saada nuo sukat, vanttuut ja huivit tehtyä pois alta, että sais keskitty pääasiaan.
  - Voi, että jotku ihmiset voivat olla sydämellisiä!!!!
  Kiitokset vaan lahjoittajalle halausten kera!!!!
  -tainaf-

  VastaaPoista
 2. Kauniita lumisia maisemia ja aurinko paistaa vaaran päälle. Ihana siellä on hiihdellä, uskon.
  Todella arvokkaan lahjoituksen olette taas saaneet <3

  VastaaPoista
 3. Ihanan talvisia kuvia!

  Onhan melkonen määrä lankaa. Mukavaa, kun toiset voivat ja haluavat lahjoittaa tuollaisia määriä lankaa. Mun mielestä tummille langoille on ihan samanlailla tilaus kuin vaaleillekin.

  VastaaPoista
 4. On kyllä mahtavasti hyvää lahjoituslankaa!
  Ihania talvikuvia! Oikein ihanaa loman jatkoa teille seillä kauniissa Lapin maisemissa!

  VastaaPoista
 5. TainaF: Yritähän nukkua yöt, että jaksat töiden jälkeen keskittyä puikkojen kilkutteluun! ;)

  Heleena: Kyllä koko sytomyssyily on osottautunut niin, niin arvokkaaksi, ettei sellaisesta osannut edes uneksia vuosi sitten! :)

  Tess: Niin kovin monin tavoin ovat ihmiset osallistuneet myssykeräykseen! :) Samaa sanoin minäkin näiden lankojen lahjoittajalle, että tummiakin myssyjä halutaan.

  Seijasisko: Tosi ihania lankoja saatiin taas! Tulee muhkea pino kauniita myssyjä. :)

  VastaaPoista
 6. Mukavaa Äkäslompolon viikkoa teille molemmille! Ihanat maisemat!

  Aika moinen lankakasa, josko vaikka taas myssyjä laittais alulle, taidan odotella sinulta lankaa!
  Intian lapaset on valmiit! Kunhan saisin ne tuonne sivuilleni!

  VastaaPoista
 7. Marleena: Joo myssylankaa varataan sinullekin. Huomenna me mennään jo kotiin, niin siellä paneudun asiaan tarkemmin.
  Kiva nähäd ne sinunkin intialaiset. :)

  VastaaPoista
 8. Kyllä on kauniit maisemat siellä! Hienolta tuntuu lukea lankalahjoituksesta, oikea asia on ottanyt tuulta siipien alle kotkan lailla (eikös kotka ole suurin lintumme).
  Kaunista viikonalkua!

  VastaaPoista
 9. Voi että, kun ihana lahjoitus, ja tosi kauniita sävyjähän niissä on!

  VastaaPoista
 10. Mammutti: Sekä maisemat että lankalahjoitus ovat ihania! :)

  Pappi puikoissa: Olen samaa mieltä! :)

  VastaaPoista
 11. Voi,kun on ihania maisemia. Olet saanut ihanan lahjoituksen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.