Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Lintuset lensivät lapasiinkin

Lapaskuu lähenee loppuaan, niinpä pitää minunkin raportoida valmistuneita.  Jotenkin vain on harventunut tämä bloggailutahti. Taas on kolmet lapaset esittelemättä.  Parin viimeksi kuluneen viikon aikana ne tikuttelin.  Ensin tikuttelin parit lintulapaset ja sitten kärrynpyörälapaset.


Malli taas omani, siis tuplalapaset, joihin lintukuviot olen ottanut lintulapasten ohjeesta täältä (Ravelry).  Nämä tuplalapaset eli kaksinkertaiset lapaset ovat niin suosittuja minun lähipiirissäni, että niitä minulta toivotaan ja menekkiä on niin paljon kuin vain teen.  Nämä lintulapaset tein veljentyttären 11v. kaksostytöille, jotka itse valitsivat värit.


Maria halusi pinkkiä ja turkoosia.  Langaksi valikoitui pinkki Lanet ja turkoosi Hjertegarnin Ciao Trunte, molemmat 100% merinovillaa.  Menekki yhteensä 80g.

Anna taas toivoi tummempaa ja vaaleampaa ruskean sävyä ja lankavalintani osui Tallinnasta ostettuun G-B Sprint -lankaan, jossa on 75% villaa ja 25% polyamidia.  Nämä lapaset painavat 75g.  Molemmissa silmukoita resorissa 56 ja lapasosassa 50, puikot 2.5 mm ja 3.5 mm.


 Tyttöjen Tuomas-veljelle tein kärrynpyöräkuvioiset lapaset.  Lankana näissä on sinistä ja beigeä Maijaa (85%villaa 15%polyamidia), jota kului 90g näihin 12vuotiaan lapasiin.  Silmukoita resorissa 48 ja kämmenosassa 44, puikot 3 mm ja 3.5mm.

Nämäkin siis tuplana ja tässä kuvassa näkyvät molemmat värivaihtoehdot.  Kärrynpyörä-kuvion löysin Eva Maria Lesznerin kirjasta Kirjokintaita ja -myssyjä ja tykkään siitä kovasti.  Tässä kirjassa on muuten monia kuitakin mukavia kuvioita, joten saatte varmaan kuulla tuosta kirjasta jatkossakin.  


Lapasia on odotettavissa lisää vaikka Lapaskuu loppuukin.  Saa nähdä, ehdinkö vielä jotkut tehdä ennen sen päättymistä.  Tarvitsijoita lähipiirissäni on ja minulla on tekohaluja, joten minä lapastelen siis jatkossakin.  

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikkialle!


26 kommenttia:

 1. Ihania lapasia jälleen! Jaksaisinkohan minä joskus opetella tuon sinun mallisi. Tuntuu vaikealta...

  VastaaPoista
 2. ooh upeita kirjoneulelapasia :) lempparini on noi sinipinkit!

  VastaaPoista
 3. Taas aivan ihania lapasia!
  minulla on kolmet tavalliset peruslapaset valmiina ja bloggaamatta. Ilmoitin sentään Lapaskuuhun jo.

  VastaaPoista
 4. Voi kun saisin itsestäni irti opetella tuon tuplalapasten teon! Mutta kun lapasten neulominen ei ole muutenkaan mielipuuhaani saati sitten jonkin uuden tekniikan opettelu siihen liittyen... Pitäisikö tehdä vaikka uudenvuodenlupaus aiheesta? :) Hyvää adventtia!

  VastaaPoista
 5. Ihania lapasia!

  Pitäisi itsekin joskus kokeilla noita tuplalapasia, ne on varmasti lämpimät!

  VastaaPoista
 6. Neulomasi tuplalapaset on sitten aina niin kauniita ja varmasti lämpimiä. Itseltäni on vieläkin tuo tekniikka kokeilematta.

  VastaaPoista
 7. Toinen toistaan vaan ovat ihanampia. Minulta taitaa jäädä tuollaisten tekeminen tammikuulle.

  VastaaPoista
 8. Kauniita, lämmittävät käsiä mutta varsinkin sulattivat sydämeni! :)

  VastaaPoista
 9. - On ne kyllä nuo sinun tuplalapaset niin tautisen sairaan ihanat, että minulla ei kyllä löydy adjektiiveja kuvaamaan niitä.
  -tainaf-

  VastaaPoista
 10. Kauniita lapasia. Tykkäsin eniten noista körrynpyörälapasista,

  VastaaPoista
 11. Voi, miten kauniita lapasia! Noissa väritykset on aivan huippuja!
  T. Nimimerkki Täällävaanhuovutetaan.

  VastaaPoista
 12. Kauniita lapasia!
  -Ritva-

  VastaaPoista
 13. Jo kehuinkin näitä sun lapasia Lapaskuun puolella. Ovat niin kauniita, että voin kehua toiseenkin kertaan.
  Lähden tässä reissuun ja ajattelin kokeilla matkaneuleena sitä Intialaisen peukalokiilan tekoa, kun muuten neulon vaan yksinkertaiset kintaat.

  VastaaPoista
 14. Oooooh! Miten upeita lapasia! Etenkin tykkään noista kärrynpyöristä ... ja linnuista =)

  VastaaPoista
 15. Voi kuinka ihania lapasia. Kutkuttaisi mielessä tuo tuplalapasen neulominen, mutta milloinkahan saisin aikaiseksi.

  VastaaPoista
 16. Kauniita ovat lapasesi ja niin lämpimiä tuplana.

  VastaaPoista
 17. Ihania, niin ihania! Pidän noista linnuista erikoisesti. Uhosin tekeväni pukinpussiin tuplalapaset, saas nähdä onnistuuko....

  VastaaPoista
 18. Hepsi, Muriska, Iso Gnu, Tiina, Kaisa, Anu, Mari, Päivi, Leena, Pirle, Taina, Inkeri, Seijasisko, Mammutti, Ritva, Pirena, Maikki, Päivikki, Seija, Intsu ja Heleena: Poikkeuksellisesti laitan nyt yhteisen vastauksen teille.

  Kiitos, kiitos teille jokaiselle! :) On ilo kuulla, että pidätte näistä minun lapasistani. Ihanaa, että olette olemassa. <3

  Moni teistä suunnittelee tuplalapasten tekoa. Alkakaahan vain touhuun, ei se ole niin vaikeaa kuin kuvia katsoen luulisi. Tosin hiukan hitaampaa kuin yksinkertaisten lapasten teko. Ja jos on kysyttävää, vastaan mielelläni.

  VastaaPoista
 19. Voiko enää paremman näköisiä lapasia löytää mistään.Ihailen tavattomasti taitoasi tehdä noita tuplalapasia. Miten ne voi olla vielä noin kauniitakin, eipä ihme jos haluajia on.Minä pidän eritoten noista lintulapasista.

  VastaaPoista
 20. Taidanpa yhtyä kaikkiin edellisiin kehujiin. Nättejä ovat.
  Meillä paukkuu pakkanen. Toivottavasti nähdään huomenna! ;-D

  VastaaPoista
 21. Sude: Kiitos! :) Näitä on vielä nii-iin mukava tehdäkin!

  Marjut: Kiitos! :)

  Marleena: Niin minäkin toivon! :) Eikä ainakaan täällä päässä näy esteitä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.