Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Pilvet karkasivat

 Kerrankin sääennustaja tiesi tulevan sään nappiin, kun jo kai viikonlopusta asti on ennusteet pitäneet paikkansa. Noo, on kai ne tainneet sattua kohdalleen ennenkin, mutta nyt ainakin.  Ennustivat nimittäin alkuviikon lumisateiseksi ja niin olikin. Sitten ennustivat, että keskiviikkona paistaa aurinko täälläkin. Ja niin vain kävi. Jo eilen illalla taivas kirkastui ja tähdet loistivat kirkkaina. Ja tänään sitten rävähti aurinko paistamaan.


Tässä aurinko piilottelee vielä tuolla Ison Ylläksen takana.  Mittari näytti tuolloin -29.  Huomaa muuten kuvan vasemmassa reunassa päivän ainoa pilvi.


Itapäivällä lauhtui jonkin verran, mutta kirpakka oli pakkanen ( -22 ), kun aurinko houkutteli minutkin ulos kävelylle järven jäälle. 


 Lompolon jäällä odotti vasta-ajettu latu-ura hiihtäjiä. Muutama kävelijä siinä oli jo kulkenut.  Tuota laduilla kävelyähän on paljon moitittu, mutta täällä se on tuossa järven jäällä yleistä varsinkin keväämmällä.  Enkä minä sitä kyllä osaa pahana pitää tässä nimenomaisessa paikassa.  Paikalliset asukkaatkin kulkevat tuota latua pitkin järven toiselle puolelle, jäätie kun lyhentää matkaa huomattavasti tuolta vastarannalta esimerkiksi kauppaan.  


 Yksittäisiä hiihtäjiä jäällä.



 Edessäni vastarannan taloja ja...


 selän takana "meidän ranta".  Taustalla näkyy Iso Ylläs.



Illalla innostuin vielä kuvaamaan "helminauhan", jota emme olleet lumisateen takia nähneet vielä tämän käyntimme aikana.


Ja lopuksi vielä vähän käsitöistäkin.  Kovin paljon en ole tällä reissulla saanut aikaan, mutta aina sentään jotain.  Yhdet sukat on vielä keskeneräisenä.  Ne aloitin autossa tänne tullessamme ja eivät taida valmistua kaan vielä.  Mutta niistä sitten joskus.


Nämä tossut sentään sain virkattua valmiiksi eilen illalla.  Nopeasti ne joutuivatkin, kun paksuista langoista virkkasin minun paksuimmalla koukullani. Pääsevät kotona vielä pesukoneeseen huopumaan. Kerron sitten tarkemmin näistä, kunhan saan lopullisesti valmiiksi, mutta en malttanut olla vilauttamatta näitä jo nyt. 

Nyt minä lähden saunaan, joten heippa kaikille ja mukavaa viikonjatkoa!

14 kommenttia:

  1. Oi miten kaunista siellä onkaan! Ja pakkasta, huhuh. Nauttikaa :)

    VastaaPoista
  2. Täällä Porissa kun "muka" kärvistellään pakkasen kourissa (-11) tekee terää kuulla mitä voi olla pakkasta tänä päivänä jossakin muualla. Hienoa viikonjatkoa sinne!

    VastaaPoista
  3. Kyllä siellä on kaunista!! Ihania kuvia. Mielenkiintoista nähdä nuo tossut valmiina -varmaan kivat tulee. Terkkuja Jyväskylästä.

    VastaaPoista
  4. Kylmää, mutta aurinkoista näyttää olevan. Vaaramaisemat ovat kiehtovia! Nyt on Lakeudella pakastumassa kovaa vauhtia ja oikein pureva viima on tuntunut koko päivän. Mukavaa lomaa!

    VastaaPoista
  5. Kauniit maisemat! Niitä katsellessa "sielu" lepää ja kiire häviää! Mukavia lomapäiviä Sinulle! :)

    VastaaPoista
  6. Annikainen: Niin me nautimmekin todella! :)

    Auli: Kaikki on niin suhteellista, pakkannenkin! ;)

    Seijasisko: Minäkin odotan mielenkiinnolla, millaiset tossuista tulee. :)

    Heleena: Täällä ei onneksi ole ollut viimaa. :)

    anonyymi: Totta haastat, näitä maisemia katsellessa sielu ja silmä lepäävät. :)

    VastaaPoista
  7. Onpa siellä kaunista! Täälläkin tosin paistoi päivällä aurinko.

    VastaaPoista
  8. Ihania maisemia! Voi, miksi työt aina estävät kaiken kivan matkustelun? No, nauti sie meidän työssäkäyvienkin edestä! =)

    VastaaPoista
  9. Marjut: Auringonpaisteessa kaikki paikat taitavat olla parhaimmillaan. :)

    Päivikki: Se tässä eläkkeellä olossa onkin mainio puoli, että työ ei haittaa harrastuksia eikä matkoja! ;)

    VastaaPoista
  10. Kyllä on kaunista! Toivottavasti sinulla on siellä jalanlämmittimiä, kun noista viehkoista tossuista ei taida olla vielä lämmittämään pakkasen puremia varpaita. Sen verran suurilta näyttävät.

    VastaaPoista
  11. Kyllä siellä on kaunista (ja kylmää)!
    Täälläkin käytiin yli kahdenkymmenen pakkasissa, viidentoista kieppeille lauhtui täksi aamuksi. Liekö kylmä talvi vienyt pikkulintuja, kun lintulaudalla näkee enää harvoin lintuja. Syksyllä riitti lintuja koko päiväksi ja kissoille väkätettäväksi. Säännöllisesti ollaan ruokittu, ettei siitä pitäis olla kiinni.
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  12. kauniit on maisemat:)
    kiva tossun malli, olis käyttöä jos malli vaan löytyy???
    mukavaa viikonloppua..

    VastaaPoista
  13. Marle: Ei palellut varpaita vaunulla, vaikka ei nuo tossut vielä jalkaani päässeetkään. Onhan niitä nääs neulojalla villasukkia! ;)

    Mammutti: Meilläkin oli välillä hiljaista lintulaudalla, mutta sitten taas vilkastui. Oliskohan naapurilla ollut parempi tarjoilu! ;D

    Jansku: Voi harmi, kun tuo tossujen ohje on jostakin vanhasta lehdestä otettu paperikopio, eikä siinä näy edes lehden nimi. :o

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.