Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 21. syyskuuta 2012

Asiaa sytomyssyihin liittyen

Aivan ensimmäiseksi mainospläjäys  EKKS Sytomyssykampanja 1.9-31.12.2012
Eija kertoo asiasta täällä blogissaan Taivaanrannan maalariNäin Eija kirjoittaa: "Polkaistaan taas syksyn kunniaksi uusi myssykampanja käyntiin. Sairaalalla on niille jatkuvaa kysyntää. Jatketaan vuoden loppuun tätä kampanjaa. Kaikki porukalla mukaan."
 
 Siispä kaikki, jotka haluavat lahjoittaa myssyjä Etelä-Karjalan Keskussairaalaan, loppuvuosi on taas keräysaikaa siellä.  Sytomyssyilyn "ensimmäisessä aallossa" v. 2010 EKKS:aan kerättiin myös myssyjä, joiden luovutuksesta kerrotaan täällä sairaalan nettisivuilla.


Seijasisko julkaisi tämän saman asian jo täällä blogissaan, mutta koska meillä on ainakin osaksi eri lukijat, niin panenpa asian tännekin.  Enkä rupea sitä kummemin muuttelemaan, kun olemme sopineet, että voimme kopioida toistemme sytomyssyjuttuja ja julkaista niitä omassamme. Seijasiskolta lainaamani on kursiivilla. Postauksen lopussa esittelen sentään kolme uutta sytomyssyä, ihan itse tekemiäni.

Tanjalta tuli postin matkassa ihana lankalahjoitus: 
 
  monta kaunista sytomyssylangoiksi sopivaa kerää. 
 Lämpimät kiitokset Tanjalle. <3>


Lankakauppa Lumoavassa Langassa Oulun keskustassa Albertinkatu 11. on jaossa ilmaista lankaa  sytomyssyn tekijöille. Käsityökerhot tms. voivat olla lanka-asioissa suoraan yhteydessä Seijasiskoon  seijasiskon@gmail.com

 Lankalahjoituksia sytomyssyihin voi edelleen lahjoittaa ja langat voi viedä  Lankakauppa Lumoavaan Lankaan  tai olla sähköpostitse yhteydessä Seijasiskoon.


  Sytomyssyihin käyvät vain sellaiset langat, joista tehdyt myssyt eivät hankaa, hiosta eivätkä ärsytä päänahkaa.  Tälläisiä ovat pehmeät luonnonkuiduista valmistetut  kuten puuvilla- tai bambulanka tosin villalankaa emme suosittele. Keinokuitu ja -sekoitelangoista osa on sopivia sytomyssyiksi. Lankalahjoituksissa saamamme sytomyssyihin sopimattomia lankoja olemme toimittaneet muuhun hyväntekeväisyyteen.


 Kuopion suunnalta kuuluu hyviä uutisia.
 

  Jaana kommentoi 8. syyskuuta Seijasiskon blogissa seuraavasti: "Ilmoittelen, että täällä Kuopion seudulla aloitetaan taas sytomyssy-kampanja. Lankakaupat "Lankamatka" ja "Nappi ja Nauha" ovat mukana ja niihin voi jättää valmiit myssyt, jotka sitten toimitetaan Kysiin kuukausittain. Sukevalla on  joukko innostuneita neulojia neulonut kesän aikana kassillisen myssyjä ja ne vien mennessäni Kysiin. Meillä on mukana myös sukkakeräys samaan tarkoitukseen. Sytostaatit aiheuttaa jalkojen palelua, niin pehmeät väljät villasukat on mukava pukea ja ne pitää jalat  lämpiminä peiton alla. :)"


Sitten ne omat sytomyssyni.

Nämä kolme jämälagoista tehtyä myssyä ovat valmistuneet viime päivinä.  Päätin käyttää mahdollisimman paljon pieniä nöttösiä pois ja tällaiset sain aikaa. Lankavarastoni keveni näiden ansiosta 150 g.  Keräsin toisiinsa sopivan värisiä nöttösiä esille ja päälaelta aloittaen virkkailin. Välillä purinkin, jos raidan väri ei sopinutkaan värisilmääni. Eivät nämä ehkä ole kauneimpia myssyjä mutta eivät ehkä niitä rumimpiakaan. Sopivat mielestäni niin naisille kuin miehillekin.


Hyvää viikonloppua kaikille!

4 kommenttia:

 1. Hyvä juttu tämä E-Kks:n sytomyssykeräys. Minullakin on muutama myssy varastossa sairaalalle vietäväksi.

  VastaaPoista
 2. Ihana lankalahjoitus ja nuo jämäylläripipot on ihan hauskat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. LeaP, minustakin näistä tuli ylläättävän mukavia. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.