Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 3. syyskuuta 2012

Syksyn ensimmäiset valmiina

Syksyn satoa korjaillaan niin luonnonantimien kuin käsitöidenkin saralla. Tässä esittelen ensimmäiset syyskuun työni, joista eka oli ehtiä elokuulle, kun myöhästyi vain vähän. Minullahan on tapana laskea ja raportoida työt valmistumisajankohdan mukaan. En siis huomioi aloitusaikaa.

Virkattu pitsiliina n:o 18 lehdestä Lea Virkkausideoita n:o 3, jonka olen tainnut ostaa jo v. 2009. Lanka on 6-säikeistä kalalankaa, jota kului 60 g. Virkkuukoukku taisi olla 2 mm:nen.  Liina on halkaisijaltaan 45 cm.  Samalla mallilla olen tehnyt jo aiemmin ainakin kolme liinaa ja edelleen se näyttää minusta kauniilta, joten saattaapa ohje päästä tulevaisuudessakin koukulleni. Varsinkin kun yksikään näistä liinoista ole jäänyt itselleni ja tämäkin matkaa pian Espooseen

Liinan siis aloitin elokuulla ja viimeisen päivän iltana tämä jäi kesken toiseksi viimeisellä kerroksella.  Yöllä en oikein saanut unta ja nousin lopulta virkkaamaan ja tämä valmistui hiukan ennen klo 2 syyskuun 1. päivänä.


Useimmat vieraani taitavat tietää, että Sukkasatoa kerätään taas.  Minä olen mukana jo viidettä kertaa tässä sadonkorjuussa ja nyt kuulun taas Perunalaarin porukkaan.  Perunalaariin olen kärrännyt satoa jo aiemmin kolmesti, joten on tuttu paikka! ;D


Tossukat ihan itselle oli ensimmäinen työni tämän vuotiseen kampanjaamme.  Näitä olen väsännyt useamman parin itselle ja monille muillekin niin lahjaksi kuin tilauksestakin. Ovat kaksinkertaisesta paksuhkosta langasta tehtyinä lämpimät kotitossut. Minun jalkateräni ovat lähes aina kylmät ja palelevat kesälläkin, joten näillä minä hipsuttelen kotosalla kesälläkin.


Malli on omani Tossukat kärjestä aloittaen ja löytyy täältä.  Lankana käytin 7Veljestä, yksiväristä ruskeaa ja Fasaania, joita tikuttelin yhdessä 5 mm:n puikoilla. Reunusvirkkauksen tein yksinkertaisella ruskealla 7veikalla.  Kukkaset virkkasin Nallesta.  Painoa tossukoille tuli yhteensä 80 g.

Fasaania oli kahdella eri kerällä ja ihan sattumoisin molempiin tossukoiden kärkiin tuli vihreää aloituksessa. Mitenkään en siis yrittänyt säätää Fasaanin raidoittumista. Ruskeaakin oli kaksi kerää ja kahta eri sävyä, hyvin pieni kerä ja isompi. Pienemmän jaoin kahteen osaan, joilla tein aloituksen ja jatko siitä isommalta kerältä.


Näillä olen jo pari päivää tepastellut ja voinpa sanoa, että on hyvä alku syksylle.


Toivottelen hyvää alkanutta viikkoa ja kaunista syksyä kaikille!


18 kommenttia:

 1. Nätit tossut, tuota mallia olen jo ihannoinut pitkään mutta en ole saanut aikaiseksi. Ohjekin tulostettu, kunhan saisi vain aloitettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ArmiL, kuulostaa niin tutulta, että aikomus on hyvä, mutta ei saa aloitettua! ;)

   Poista
 2. Ah, itse alan vasta henkisesti orientoitua sukkasatoon, ja toiset ovat jo saaneet valmista aikaan!! Voi kumpa tuo into tarttuisi... :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, minäpä yritän lähettää sukkasatointoa sinulle! ;) Vaikka ei sitä kyllä ole kovin paljon täälläkään.

   Poista
 3. Hienot on tossukat ja niin lämpimän näköiset,joita taas kovasti syysiltoihin kaipailee. Ihastuttava valkea pikkuliinakin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intsu, tossukoita ainakin minä tarviin jo joka päivä. ;)

   Poista
 4. Oikein kaunis tuo virkattu liina. Ja kivoilta ja lämpimiltä näyttää nuo tossukatkin, hyviä lahjaideoita :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis liina! Tossukkasi ovat myös varmasti lämpimät. Minä taas olen niin kuumaverinen, että kuljeskelen talvellakin paljain jaloin (siis sisällä), joten minulla on valitettavasti harvoin käyttöä villasukille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, minä olen kuumaverinen muuten, mutta jalkaterät ovat eri sorttia. :)

   Poista
 6. Kiitos tossukoiden ohjeesta! Eka tossu on jo tulossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tippaliisa, kiva nähdä, millaiset tossukat sinä teet! :)

   Poista
 7. Kaunis liina ja nätit tossut :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.