Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kiva olla taas kotonaNyt on tämän vuoden Äkäslompolon aika takana päin. Yli neljä viikkoa siellä oltiinkin, kaksi ennen pääsiäistä ja kaksi ja puoli jälkeen. Vielä siellä olisi hiihtokelejä ollut, mutta kotikin jo kutsui. Lauantaina sitten tultiin kotiin ja kiva oli tullakin.  Lumet täältä olivat kadonneet niin, että vain kasojen pohjat ovat jäljellä. 
 
Olipa täällä mukavia asioita odottamassa mm. monet kukkani olivat alkaneet kukkia tai ainakin aloittaneet nuppujen teon. Ja sehän on ilo joka kevät.

 
 
Vanha kliiviani ei ehtinyt saada tänäkään vuonna uutta multaa ennen kukkimistaan. Samassa purkissa on kaksi juurakkoa, jotka yleensä tekevät vuorotellen kukkansa. Tänä vuonna näyttää olevan poikkeus siihen järjestykseen.


Minulla on kolme lehtikaktusta, joista pari on tehnyt yhden kukan talvella. Nyt ne olivat päättäneet räväyttää kaikki yhtäaikaisen kukinnan.  Tässä se pisimmälle kukinnassaan ehtinyt yksilö.
Vanha pojalta peritty santtunikin lupailee kukkia. Toinen samasta emokasvista peräisin oleva ei ollut tehnyt yhtään nuppua eikä ne muutkaan santtuni. Seitsemästä orkideastani vain yksi on ollut kukassa. Talven pimeimpänä aikana se avasi vain yhden ainoan kukan ja jätti kukkavarren alun ikään kuin odottamaan valoisampaa aikaa. Se näkyy tuossa kukan alla. Nyt se oli kuitenkin alkanut kasvattaa uutta haaraa kukkavarteen. Mielenkiitntoista nähdä, millainen kukinta siitä saadaan. Muut orkideat olivat kasvattaneet vain lisää ilmajuuria, yhdessä ehä kukkavarren alku. Se on vaan niin pieni, etten vielä ole aivan varma.

 
Huonekasvien kukinnan alkaminen on joka keväinen ilo, mutta odotti minua täällä harvinaisempikin ilo, nimittäin kaksi ihanaa apinaa.


Tämä apinapari muutti siis meille ja toivat tullessaan myös kauniin orkideakortin. Ensin kipaisivat eteisen lipaston päälle ihmettelemään, mihin olivat joutuneet.
Sitten kiertelivät taloa tutustuen siihen ja etsien mielipaikkaansa. Tässä testaavat vuodettani.


Sitten kiipesivät istuksimaan makkarin lipaston päälle hääkuvamme eteen jättäen minut pilkistämään välistään.


Ai lipastosta löytyy laatikoitakin, voisikohan sinne tehdä pesän. Ei voi, ovat niin täynnä kaikkea roinaa.Entäs tuonne kaappiin sitten? Siellä onkin jotain pehmeää jokaisella hyllyllä, niistähän saa kivaa pehmikettä pesään.  Poikaa alkaakin jo väsyttää, joten jätämme heidät nokosille.

Apinat ovat apinaemo Suden tekemiä ja tulivat minulle vaihtarina. Sude nimittäin ihaili kovin minun tekemiäni tuplalapasia ja minä hänen apinoitaan. Syystalvella ehdotin hänelle, että tehdään yksityinen vaihto: minä annan lapaset ja hän apinan. Näin sovittiin ja minä postitin hänelle joulun alla kahdet tuplalapaset, että on sekä äidille että tyttärelle. Ja nyt Sude maksoi "potut pottuina" eli postitti minulle kaksi apinaa.


Jos jotakuta kiinnostaa tietää, niin tällaiset lapaset vaihdoin apinoihin. Kyllä kannatti!
 

Kiitos Sude niin apinoista kuin kauniista kortistakin! Olet ilmiselvästi valinnut kortinkin minun orkideaharrastukseni tietäen.

Apinani kaipaavat vielä nimiä, en ole itse keksinyt sopivia, joten otan ehdotuksia mielelläni vastaan. Mitään palkkiota en lupaa, mutta fanfaarit soiden julistan hyväksytyn ehdotuksen tekijän/tekijät.


 Tulipa tästä pitkä postaus, niinpä käsitöistä sitten toisella kertaa.
20 kommenttia:

 1. Vau, miten hyvä vaihtokauppa! Selvästi WIN WIN tilanne :)

  VastaaPoista
 2. Sinulla on ollut hyvä kukkienhoitaja reissun aikana, kun on saanut kaikki kukat kukkimaan. Minä yleensä saan naapurien kukat vain kuolemaan, mutta silti he vielä vaan luottavat minun apuuni =)
  Apinat saikin oikein juhlapostauksen :) Kiitos sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, apinoiden tulo oli juhlaa, joten juhlapostauskin siitä piti tehdä. ;)

   Poista
 3. Hyvät vaihtokaupat olet tehnyt. Nuo apinathan on tietysti nimeltään Matti ja Leena ;) t. Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, kiitos nimiehdotuksesta! Vielä on harkinnassa. :)

   Poista
 4. Suden apinat ovat niin ihania mutta kyllä Sudenkin teki hyvät vaihtokaupat..ihania ovat myös sinun tuplalaaset. Minulla istuu tuossa ikkunalla Aatu-apina ja Amanda-aina. Ehdoittaisin sinun apinoille nimeksi Aapoa ja Amaliaa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, kiitos sinullekin nimiehdotuksesta! Harkitsen vielä. :)

   Poista
 5. Ihan kuin Hilma ja Hermanni :) Terveisin, Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsi, kiitos sinullekin nimiehdotuksesta! Harkitaan, harkitaan. :)

   Poista
 6. Niin kauniisti kukitaan siellä! NUo Suden apinat saa aina takuuvarmasti hymyn huulille!
  Meillä vieläkin lunta pihassa, vaikka suurin osa jo poissa. Pitkään iloitsin, ettei myyrän tuhoja näkynyt, kunnes tänään sulanut alue oli myllätty kunnolla. Kovasti odotellaan kevään etenemistä ja pihan kuivumista, koskahan tarkenee aloittaa ulkoneulontakauden...
  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammutti, varmaan jo ihan lähiaikoina päästään ulkoneulomaan ainakin auringon paisteessa, uskon minä. Sitä odotellaan. :)

   Poista
 7. - Jaaaa! Tervetuloa vaan näille kairoille! Täällä on ihan mukavaaa.
  Ja kiitos vihjeestä! Kannattaa olla poissaa kotoa, niin kukatkin alkavat kukkia.
  -t-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. -t-, siitäköhän se johtuukin, että aina keväällä kukkani alkavat kukkia. ;)

   Poista
 8. Mukava kotiinpaluu, kun kukatkin toivottavat tervetulleeksi takaisin. Oma santtuni on myös aloittanut kukinnan. Viimeisen tarkistuslaskennan perusteella viisi kukkavanaa löytyi, kahdessa on jo ensimmäiset kukatkin auki.
  Kivan näköiset apinat on Sude sinulle tehnyt vaihtokaupassa. Olisikohan noiden nimet Miki ja Marja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Megi, kiitos sinullekin nimiehdotuksesta! :)

   Poista
 9. mistäs kuvi noihin lapasiin?
  ne olivat ihanat!!
  omaan käyttöön ajattelin tehdä

  :) PIrjo

  VastaaPoista
 10. Pirjo, tarkempia tietoja oravalapasista löytyy http://lankapirtin.blogspot.fi/2012/11/kurret-ne-kurkkii.html
  ja pöllölapasista http://lankapirtin.blogspot.fi/2012/12/pollot-sudelle.html. Sieltä löytyy linkit niin lapasten ohjeeseen kuin kaavioihinkin. Olisi kiva kuulla, jos käytät ohjettani ja nähdä mielellään kuvatkin valmistuneista. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.