Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Taas myssyjä

EDIT: 21.4.13 klo 14.47 Lisäsin langan menekit.

Kevät lotisten tulee. On niin harmaata ja sumuista, ettei tuntureita näy. Vettäkin sataa ajoittain ja lumet silmissä häviävät.  Se on sitä aikaa vuodesta, joka ei niin kivalta tunnu, mutta tämäkin vaihe tarvitaan, että saadaan kesä. En siis purnaa ollenkaan.


 Tältä näyttää maa tuossa vaunumme vieressä ja...


 ...tältä ikkunamme.


Mutta käsitöissäni on kauniit pirteät värit.
 

 Tämä myssy valmistui eilen aamulla ja on kuvassa aivan väärän värinen. Oikeasti väri on kai persikan tai lohen punainen, mutta kamerani vääristää tämän värin aina.  Tai minä en osaa asettaa säätöjä oikein.

Tämä myssy on toinen tällä Pirjon ohjeella tehty palmikkomyssy. Se edellinen tekemäni löytyy täältä.
Sen verran ohjetta muutin, että tein alkuun 4 kerrosta, joiden jälkeen vasta aloitin mallineuleen. Tämä aloitus tuntuu ja näyttää minusta mukavalta. Siis ihan ohjeen mukainen silmukkamäärä ja puikkokoko.

Lanka on Ihalaiskalta saatua sytomyssyksi tarkoitettua lankaa, josta alun perin piti tulla turbaani. Ja kudoinkin minä sen jo, mutta ei se pötkylä suostunut muotoutumaan minun käsissäni turbaaniksi vaan muuttui ensin takaisin langaksi ja nyt sitten palmikkomyssyksi. Lanka on Novitan Luxus Cottonia.  Langanmenekki oli 65 g.


Jämäkuuta kun eletään, niinpä minäkin käytän mahdollisimma paljon jämälankojani.


Tämän myssyn tein neljästä eri Puro Batikin kerästä. Silmukoita 104 ja puikot 3.5 mm:t. Kavennukset taas 8. sektorissa tavalliseen tapaani. Langan menekin lisään tähänkin myöhemmin.  Resorin tein yhdellä värillä, mutta sen jälkeen minulla oli kaksi lankaa kerrallaan käytössä ja tein niillä aina vuorotellen kaksi kerrosta. Joka 8. kerroksen kudoin nurin.  Sain mielestäni kauniin ja pirteän värisen myssyn.

Langan menekki 45 g.


Tässä kuvat langoista havainnollistamaan, mistä Batikin väreistä tämä myssy syntyi. Tuo suurin vihreä kerä jäi kokonaan käyttämättä. Ehkä saan noista lopuista langoista vielä yhden tällaisen myssyn.

Molemmat myssyt ovat sytomyssyjä ja menevät aikanaan OYS:aan tai johonkin muuhun Pohjois-Suomen sairaalaan.

Tänäiltana on Riemuliiterissä kevään viimeiset tanssit ja sinne alan nyt valmistautua. Lähipäivinä päättyy meidänkin keväämme täällä Äkäslompolossa ja ajelemme kotiin.16 kommenttia:

 1. Noista jämistä syntyy herkullisia myssyjä, ihanin värein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkkis, yllättävän mukavia niistä syntyykin. :)

   Poista
 2. Neljä eri batik-lankaa näyttävät todella mainioilta yhdessä! En olisi uskonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mollie, samaa minä itsekin ihmettelen. :)

   Poista
 3. Kauniita myssyjä! Musta on ihanaa kun sataa,se sulattaa loput lumet pois,mutta sittenkun nuo lumet on sulaneet,niin sitten voisikin paistaa aurinko,monta päivää peräkkäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisa, ihanan postitiivista ajattelua sinulla. Tiedänhän minäkin, että vesisade sulattaa lumet, mutta en minä voi sanoa pitäväni sateesta vaikka lopputuloksesta pidänkin.

   Poista
 4. Tuohan onkin kiva tehdä Purobatikin jämäkeristä uusi myssy. Oikein kiva tuli. Kaunis on tuo pinkki myssykin.:) Sulla ehtii tulla aina monta sytomyssyä siinä kun mulla yksi. Sytomyssynteon aloitin minäkin tänään kun sain mukavan idean eräästä blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, yllättävän kivoja Batikin jämistä syntyykin. Jännä nähdä, millaisen myssyn esittelet, kunhan saat sen valmiiksi. :)

   Poista
 5. Mukavan näköisiä myssyjä! Täällä on kiva seurata Sinun jämälankojen muokautumista. En vain vieläkään ehtinyt mukaan jämäilemään...
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena, ainahan voi pitää ikioman Jämäkuun, jos ei ehdi yhteiseen mukaan. ;)

   Poista
 6. Hauskoja nuo nurjat kerrokset noissa jämämyssyissä!
  Kaunis palmikkomyssy ja luxus on myös kivaa neuloa :)

  VastaaPoista
 7. Ihana asia kun lumet sulaa ja tulee kesä;)kyllä tätä talvea on jo riittänytkin.
  Kauniita myssyjä olet tehnyt ja hyvän asian puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, tultiin eilen kotiin ja täältä oli melkein kaikki lumet hävinneet. :)

   Poista
 8. Vihoviimein se on kevät tulossa :)
  Kauniita myssyjä jälleen, jämäkeristä tuli hauskan värikäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipi, tänä vuonna saatiinkin odottaa kevään tuloa pitkään, mutta nyt se on täällä. Meilläkin +12 tänään varjossa. Kuivuu muuten pyykit nopeasti. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.