Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Kevättä rinnassa ja kukkasia silmissä


 Otsikon mukaisesti täällä Äkäslompolossa alkaa olla kevättä rinnassa, vaikka lunta on kyllä riittämiin hiihtämiseen ja lasketteluun. Ja ladut sekä rinteet ovat tosi hyvässä kunnossa. Viime yönä satoi kerroksen uutta lunta, mutta harmaan aamun jälkeen on aurinkokin paistanut, tosin väliin pilvien taa piiloutuen.  Mittari on kivunnut näyttämään jopa +10 astetta. Tunnestustihan uusi lumi on vanhan lumen surma, niinpä täällä on lumi alkanut sulaa silmissä.  Ja loskaa riittää, mutta sehän kuuluu kevääseen. Äkäsjoen jääkin alkaa sulaa, mutta järven jää on vielä kestävää.


Kukkasia ei vielä sentään näy tien varsilla, mutta täällä asuntovaunussamme sen sijaan kukkivat Kainuun kukat. Vieläpä oikein kauniin värisinä, mitä ei kuvista voi päätellä. En taaskaan onnistunut saamaan kuviin oikeita värejä. 


 Malli Kainuun kukka lapaset, joiden ohje löytyy mm. täältä.
Koko S-M
Langat Gjestalin Maijaa paitsi tummempi vihreä Novitan Woolia.
Langan menekin lisään tähän, kun punnitsen lapaset kotona.
Puikot 3 mm:t, ohjeen mukaisin silmukkamäärin tein.Nämä lapaset tulevat lämmittämään tyttäremme käsiä. Hän valitsi mieleiset värit ja minä vain tikutin, mutta oli siinä tekemistä siinäkin. Ensin värit olivat sellaiset, etten erottanut niitä toisistaan enkä aina edes pohjaväristä. Sitten vaihdettiin väreihin, jotka tuntuivat helpommilta nähdä kaihisilla silmilläni, mutta työlästä oli kutominen sittenkin. Sisukkaasti tein ne kuitenkin valmiiksi asti, mutta päätin, etten ainakaan ennen leikkausta moiseen työhön ryhdy.Tänään se sitten alkoi, jämäkuu nimittäin. Se kestää toukokuun loppuun saakka ja sinä aikana osallistujat pyrkivät käyttämään mahdollisimman paljon jämälankoja pois varastoistaan.  Minäkin siihen osallistun ja ensimmäinen työni on pian valmis.
16 kommenttia:

 1. Tosi kauniit lapaset! Kiitos ohjevinkistä. :)
  -Ritva-

  VastaaPoista
 2. Oikein nätit lapaset! Olen usein miettinyt, että mistähän saisi ohjeen, joten suurkiitos sinulle vinkistä.

  VastaaPoista
 3. Meillä sataa vettä ja lumet humpsahtivat puoleen. Kesä tulee sittenkin. Kauniit nuo lapaset.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihastuttavat lapaset, tykkään sekä mallista että väreistä! Kyllä nuo "oikean" Lapinkin maisemat alkavat jo näyttää keväisiltä. Toivottavasti saatte vielä hiihdellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hilkka, kevään tulo on edennyt eilisestä hurjasti täälläkin, mutta vielä on hiihtokelit. :)

   Poista
 5. Kauniit on lapaset ja maisemat!
  Onneksi kevät alkoi edetä, nyt jo näyttää täälläkin lupaavalta. Vaihdoin jo talvitakin keväiseen versioon ja se on mulle sellainen varma kevään merkki. Aurinkoisia kevtäpäiviä Teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammutti, jokos teillä kukkii siellä ensimmäiset kukat?

   Poista
 6. Kun itse en pääse Lappiin koksaan tähän aikaan vuodesta, on niin ihanaa, kun on jo useampana vuonna saanutnktsella siun kuvia sieltä.

  VastaaPoista
 7. Päivikki, onpa kiva kuulla, että joku haluaa katsella näitä Lapin kuvianikin. Olen hiukan empinyt, kannattaako niitä laittaa käsityöblogiin. :)

  VastaaPoista
 8. Voi että tuli kauniit noista Kainuun lapasista!
  Mukavalta näyttää tuo sulava joki!!
  En sitten ehtinyt(!!!!)ilmoittautua jämäjuttuihin, mutta kuluttelen silti noita jämiä!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marleena, voithan sinä pitää sellaisen yksityisjämistelyn! ;) Teet ja kirjaat pelkästään omaan blogiin.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.