Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 23. huhtikuuta 2013

Sukat ja pari myssyä valmiina


Viime aikoina olen pohtinut, mikä saa minut tekemään useampia samanlaisia käsitöitä ja vieläpä joskus ihan peräkkäinkin. Eikä niille tarvii olla tiedossa erityistä tarvettakaan. Niin kuin nyt nämä sydänkuvioiset sukat ja näitä myssyjä. Ja monta muutakin esimerkkiä olisi. Jos halusin tehdä sukat, niin miksi valitsin taas juuri tämän mallin. Entä nuo myssyt, miksi teen näitä samanlaisia kun ohjeita erilaisiin olisi lukematon määrä. Onkohan se mielikuvituksen puutetta. Yleensähän minä valitsen tehtävät työt aivan fiiliksen mukaan, siis mikä kulloinkin houkuttelee. Kaipa siinä on riittävästi aihetta.


Siis pitemmittä jorinoitta, saanko esitellä sukat ja pari myssyä.


Toiset tekemäni sydänkuvioiset sukat. Kuvion nappasin Rakkaani-sukista Melissa Morgan-Oakesin kirjasta Neulo kaksi sukkaa kerralla. Muuten tein taas sukan ihan omaan tapaani perussukkana, vain eteen sydämiä.  Nämä sukat ovat kokoa 39-40 ja lanka on Nallea, jonka menekki näihin oli 110 g. Silmukoita varressa 59, terässä 60 ja 3mm:n puikoilla tikuttelin yhden sukan kerrallaan.

Edelliset sukat samalla kuviolla, mutta hiukan pienempinä esittelin täällä.  Niitä varten ostin lankaa jostakin kumman syystä kaksi kerää, joista sain siis kahdet sukat ja pieni keränen jäi jäljellekin.

Niin mukavilta tuntuvat nämä sukat, että saattavat jäädä omaan käyttöön, vaikka tarvetta ei kyllä ole. En ole vielä päättänyt, mutta houkutus on aika suuri. 
      Kaksi malliltaan tutunnäköistä myssyä, värit sentään hiukan erit. Nämäkin kartuttavat sytomyssyvarastoani.               
Tämä valmistui matkakäsityönä Äkäslompolosta kotiin päin. Malli omasta päästä sileä perusmyssy, jossa muutamia nurjia kerroksia elävöittämässä pintaa. Lanka Catania Fine Color, jonka menekki tähän reilunkokoiseen myssyyn olivain 35 g. Silmukoita 120 ja 3mm:n puikoilla tein.    
Heti edellisen valmistuttua, loin uudet silmukat puikolle. Nyt silmukoita 112 ja samat puikot, siis hiukan pienempi myssy koko n. 57-58 cm luulisin. Lankakin laadultaan samaa Catania Fine Color, mutta nyt käytin kolmea eri väriä. Langan menekki oli 30 g.

Kiva tuli tästäkin myssystä, vaikka alussa pelkäsin tulevan liian räväkät väriyhdistelmät. Ei tätä ehkä kuka tahansa kelpuuta omakseen, mutta minä voisin itse tuon valita.


Otin kuvan kerän lopuista ennen työn aloittamista ja sen valmistuttua. Resorin tein vasemmalla olevasta isoimmasta kerästä. Sen jälkeen otin työhön toiseksi langaksi tuon keskellä olevan kerän ja kudoin kaksi kerrosta vuoroin kummallakin. Kun keskimmäinen kerä loppui, niin otin sen tilalle tuon oikean puoleisen langan. Myssyn valmistuttua jäi taas pari nyttöstä "siemeneksi".  Kyseistä lankaa minulla ei ole enempää, joten pitäisi löytää jotain muuta sopivan vahvuista lankaa, jos haluan käyttää nämäkin myssyyn.


Jälkimmäinen myssy  menee Jämäkuunkin tuotantoon.
 22 kommenttia:

 1. Tosi kauniit myssyt! Etenkin tuo raidotettu on tosi kiva.

  VastaaPoista
 2. Myysyt on kauniita ja sukatkin on hienot!

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat ja aivan ihanan värisiä myssyjä! :) Kyllä varmasti löytyy myssyille ottaja.

  VastaaPoista
 4. Älä kuule pelkää, että liikaa tulee myssyjä. Mulla tulee kai sit liikaa kaulahuiveja tai niitä peitto- tai tyynypaloja. Ja Porkkanapeittoakin pitäis kasvattaa, mutta sen mä ajattelin säästää tuonnemmas, kun se on sellainen 'lepuutan hermojani matkalla' - tyylinen projekti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MysteryKnitter, sytomyssyjä ei todellakaan voi valmistua liikaa, valitettavasti.

   Poista
 5. Ihania kudonnaisia, niin sukat kuin myssytkin. Molemmat ovat tarpeellisia käyttäjilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankuritaár, eiköhän nämä kaikki löydä aikanaan omistajan. :)

   Poista
 6. Upeita neuleita ja ihania värejä.
  Mukavaa päivää Sinulle.

  VastaaPoista
 7. Onpas kauniin värisiä myssyjä. Ei epäilystäkään etteivätkö jollekin kelpaisi.
  Jännä sattuma muuten: Mullakin kukkii kliivia olkkarin pöydällä ja samanlaisia nurjia raitoja neuloin yhteen keltaiseen Catania-lankamyssyyn n.kuukausi sitten, kun tytär pyysi pojulleen keltaista, mut ei sitten huolinutkaan. Tuli liian tyttömäinen kuulemma. Enkä kyllä saanut vinkkiä blogistasi, ihan vain juolahti mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvikirsikka, onpas kivoja sattumia. :) Kummasti niitä vaan joskus sattuukin. Eikä muuten haittaisi sekään yhtään, jos vaikka olisit vinkkiä saanut minulta.

   Poista
 8. Nätit sydänsukkaset ja pirteitä myssyjä.

  VastaaPoista
 9. Kivan värisiä myssyjä ja ihanat sydänsukat :)

  VastaaPoista
 10. Voi miten kauniit nuo sydänsukat ovat! Hurmaavat!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.