Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 9. heinäkuuta 2013

Käsityötäkin olen tehnyt


Mökkeilty on taas muutamia päiviä, ihan tavanomaista mukavaa touhua siellä oli enkä aio rasittaa teitä kertomalla niistä. Sen verran kuitenkin kerron, että hillojakin etsiskeltiin, mutta ei yhden yhtä löytynyt. Kesäkuun alussa se niin lupaavasti kukki, mutta yksi pakkasyö vei lupaavan sadon.  Nyt pitää hakea hillat jostain muualta, jos niitä haluaa.


Käsitöistäni sen sijaan aion muutaman sanasen kirjoittaa.  Valmiista sellaisista, yksi isompi virkkaustyö on kesken ja sen parissa aikani kuluu. Siihen palataan, kunhan se on valmis. Kaksi myssyä tein matkalla mökille ja takaisin.  Molemmissa pääsin kavennuksiin asti autossa, perillä sitten kavensin valmiiksi. Voisin nimetä nämä myssyt vaikka Petäjä-myssyiksi, koska nappasin  mallineuleen Petäjä-sukista. Ennen lähtöä etsiskelin myssyihin sopivaa helppoa pintaneuletta, jota voisi autossa tehdä, ja ko. sukkien ohje osui kohdalle.  Sain mielestäni aikaan kivoja myssyjä. 
Tämä pienempi on menomatkalla aloitettu ja saatu valmiiksi mökillä. Jostakin kumman syystä minä aloitin työn 3 mm:n pyöröllä, joka on aivan liian ohut tälle langalle, mutta enhän minä kesken matkan alkanut puikkoja vaihtamaan. Olipa aika tihkasta kutoa akryylilankaa liian ohuilla puikoilla, mutta eteen päin mentiin. Toiseen myssyyn otinkin 4 mm:n puikot ja työ sujuikin paljon sutjakammin. Samalla silmukkamäärällä (96s) tein molemmat myssyt.  Päälaen kavennukset kahdeksassa sektorissa niin, että mallineule jatkui mahdollisimman ylös.


Sytomyssyiksi nämä molemmat päätyvät. Lanka on Nora-lankaa, 100% akryyliä, mutta on pehmeää eikä tunnu hiostavalta monien muiden akryylilankojen tapaan. Kuvissa väri on liian sininen, sanoisin väriä tummaksi petrooliksi, ehkä.  Langan menekki oli pienempään myssyyn 50 g ja isompaan 55 g.  Lankaa minulla on jäljellä vielä yhteen myssyyn ja tämä mallikin tuntui mukavalta, joten ehkä kolmaskin Petäjämyssy Nora-langasta nähdään vielä täällä Lankapirtissä.


22 kommenttia:

 1. Tosi kiva idea tehdä pipo Petäjä-sukkien mallineuleella! Hienot tuli!

  VastaaPoista
 2. Kiva mallineule, joka näyttää tosi kivalta myös myssyssä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, minustakin tämä neule sopii hyvin myssyyn. :)

   Poista
 3. Kaunis neulekuvio ja soppii hyvin myös myssyihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankuritar, samaa minäkin ajattelen. :)

   Poista
 4. Kaunis malli, lanka näyttää ihan merseroidulta vpuuvillalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auli, lanka tuntuukin aikalailla puuvillaiselta. :)

   Poista
 5. Onpas kiva pintaneule tuo petäjä malli, pitää joskus kokeilla!

  VastaaPoista
 6. Mainioita myssyjä. Pitääpä kokeilla tuota mallikuviota!

  VastaaPoista
 7. Tämä on hieno malli :)
  Kiitos linkistä. Litan sen nyt talteen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.