Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Sytomyssyjä KaKS:aan


Edit klo 14.30 lopussa!

Vietin pitkän viikonlopun Kajaanissa mukavassa seurassa ja eilen kotimatkalle lähtiessä kurvasimme vielä Kajaanin Keskussairaalaan viemään sytomyssyjä syöpäpoliklinikalle.Osastonhoitaja Sirkka Tuomikumpu otti iloiten viemäni 88 myssyä vastaan ja arveli määrästä riittävän myös naistentautien osastolle, jossa myös hoidetaaan syöpäpotilaita.  Polin henkilökunnasta poikkesi pari muutakin ihailemaan myssyjä, kun Sirkka asetteli niitä käytävällä olevan lipaston laatikoihin potilaiden valittavaksi. Kovasti tyytyväisenä Sirkka kiitteli kaikki myssyilijöitä ja arveli tämän myssymäärän riittävän heillä pitkäksi aikaa.  

Nyt luovutetut myssyt ovat osa alkukesästä saamistamme myssyistä, joista kerroin täällä ja täällä.  Päätimme Seijasiskon kanssa, että luovuvutamme saadut myssyt tällä kertaa muihin Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin sairaaloihin kuin OYS:aan, saaraaloihin, joissa tiedämme annettavan sytostaattihoitoja. OYS sai hyvän myssymäärän ystävänpäivänä ja eiköhän me tempaista taas seuraavanakin ystävänpäivänä.Matkakäsityönä tein pari sytomyssyä, kuinkas muuten. Olen huomannut, että myssy on oikein sovelias kudottavaksi autossa, kun valitsee helpon mallin, jossa ei tarvitse koko aikaa seurata kaaviota.
Menomatkalla sain melkein valmiiksi tämän myssyn. Lanka on Nora-lankaa, 100% akryyliä, ja puikot 4 mm:t. Silmukoita 104 ja mallikuvio on se sama Petäjä-sukkien kuvio, jolla tein hiljattain kaksi myssyä.  Langan menekki oli 55 g. 

Perillä meillä oli monenlaista ohjelmaa ja seurustelua, joten lankakassini sai olla melkein koskematta.  Sen verran tein perillä käsityötä, että päättelin tuon edellä esitellyn myssyn ja loin silmukat valmiiksi seuraavaan.Malli sama, tuo hyväksi havaittu, jonka malli on helppo muistaa ja soveltuu siksi oikein hyvin autokäsityöksi. Lanka Hjerte Garn Bommix Bamboo (70% bambua, 30% puuvillaa) on hiukan ohuempaa kuin edellinen, siksi puikot 3.5 mm ja silmukoita 112.  Langan menekki 60 g.  

     

Päälaen kavennukset  tein "säveltämällä" niin, että mallineule jatkui mahdollisimman ylös.Hyvää alkanutta viikkoa kaikille! Kesä vielä jatkuu, nyt taas lämpimämmissä merkeissä kuin pari viimeistä viikkoa, mikäli ennusteet pitävät paikkansa. 


Edit: Huomasin muistaneeni petäjäkuvion väärin ja tehneeni yhden nurjan silmukan tilalle kaksi.


9 kommenttia:

 1. Kivoja kuulumisia ja nättejä myssyjä. Ystävänpäiväna sitten tempastaan taas isommin.:)

  VastaaPoista
 2. Hienoa, ei OYS tosiaankaan ole alueen ainoa sairaala jossa myssyjä tarvitaan. t. Eija

  VastaaPoista
 3. Ihanan lahjan annoitte tuonne Kajaaniin. Olette te ihania neuloja-naisia. Kauniita myssyjä automatkallakin teit.

  VastaaPoista
 4. (Höh, kommentoin tätä jo eilen mutta jostain syystä viesti ei näy...siispä kokeilen uudelleen...) Hienoa, Matleena ! OYS ei tosiaankaan ole ainoa sairaala, jossa myssyjä tarvitaan. t. Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, samaa ihmettelen minäkin, miksi ensimmäinen kommenttisi ei näy täällä vaikka se tuli minulle kyllä s-postiin.
   Ja myssyjä tosiaan tarvitaa Pohjois-Suomessa muuallakin kuin OYS:ssa.

   Poista
 5. Sinä se jaksat noiden myssyjen kanssa puuhastella, hyvin kunnioitettavaa ♥ Kaunis mallineule näissä uusimmissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, tämä puuhastelu myssyjen parissa on henkisesti niin palkitsevaa, että tätä jaksaa aina van, vaikka joskus tuntuu raskaaltakin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.