Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 4. heinäkuuta 2013

Kesän kukkia


Tällä kertaa esittelen kuvia pihamme kukkasista.  Tänä vuonna pystyin hillitsemään ostohalujani käydessäni taimitarhalla ja ostin vain muutamia kesäkukkia pääasiassa amppeleihin ja ruukkuihin. Näin siksi, ettei tarvitse huolehtia kovin paljojen kukkien kastelusta, kun mennään esim. mökille. Amppelit ja ruukut voi aina siirtää varjoisaan paikkaan, mutta penkistä et kukkia siirtele. Komemukseni mukaan perennat vaativat paljon vähemmän kastelua kuivanakin jaksona kuin yksivuotiset.



 Krasseja on parissa parvekelaatikossa autotallin ja terassin kaiteilla.


Tästä krassista pidän erityisesti, sillä on niin pirteä ilme.


 Sinistä lobeliaa etuovella kahdessa amppelissa.



 
 Pionit ovat pihamme perennoista minulle tärkeimmät. Ne ovat ilokseni sopeutuneet siirroista huolimatta hyvin ja taitaa olla jo kolmas kesä, kun niissä on runsaasti kukkia. (Viime kesän pioneista kerroin täällä.)  Harmi vain, että juuri tämän kesän kukinnan alettua olemme saaneet useana päivänä kovia sadekuuroja. Ja senhän tietää, että pionin kukat kärsivät sateesta.  Kuva on otettu kukinnan alkuvaiheessa ennen sateita.


Pioneissani on kolmea väriä, mutta niiden lajikkeiden nimiä en tiedä.


 On melkein valkoisia, joissa on vain hentoa punerrusta havaittavissa,



 on kahta lajia pinkkiä,



 
 joista toinen kerrottu ja...


 ...on hentoa pinkkiä, joka on minulle se kaikkein kaunein pioni.  Kaikkia pionejani ihailen moneen otteeseen päivästä.  Ja nuuhkin niiden lumoavaa tuoksua.



 
 Pionipenkin päässä kukkii ensimmäistä kesää pikkusydämet, jotka istutin syksyllä.  Marketat ovat ainoat penkkiin päässet kesäkukat.



Toisessa perennapenkissä kukkivat juuri parhaillaan ruskoliljat sekä muutamat villiintyneet päivänkakkarat ja...


...kivenkoloon päätynyt orvokki.  Onkohan tämä se "tummasilmä, äidin kultasydän pieni"?  Tällähän on tumma keskus ja siinä vielä kultainen sydän.  Vai millaiseksi sinä ajattelet tuon laulun orvokin?


Yksi asia minua ihmetyttää perennojeni suhteen. Nimittäin talven aikana täysin kadonneet syysleimut. Niitä oli kahta väriä ja useampia juurakkoja, kukkivat muistaakseni ihan kohtalaisen hyvin viime kesänä. Ja nyt ei näy mitään, pitkään odotin jotain nousevaksi, mutta ei mitään. Tyhjää ammottaa siinä kohdassa. Minulla oliedellisessäkin pihassa syysleimuja ja ihan hyvin viihtyivät katoamatta mihinkään talven aikana. Nyt mietin, hankinko uudet taimet vai vaihdanko johonkin toiseen kasviin.


Hyvää loppuviikkoa ja tulevaa viikonloppua!  Nyt Lankapirtti hiljenee, mutta palaan ensi viikolla bloggaamaan, jolloin toivottavasti voin esitellä jotain valmista käsityötäkin.




26 kommenttia:

  1. Kauniita kukkia :) Hyvää viikonloppua sinullekkin :)

    VastaaPoista
  2. Meidänkin pionit hakkasi sade :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjut, vaikka sateen piiskaamat pionit ei ole mukavaa, niin lohduttaa hiukan, kun en ole ainoa sen kokenut. ;)

      Poista
  3. Pionit ovat ihania, minulla niitä on useampaa lajiketta. Syysleimu on varmasti moittinut viime syksyn sateista ja märästä maasta ruvetessaan talvehtimaan. Se on vähän kronkeli kasvi juuri tuon talvimärkyyden suhteen ja on siksi hävinnyt penkistäsi. Melko monella on käynyt leimujen suhteen näin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kardemumma, ai liika kosteus voi hävittää syysleimut. Meillähän on hiekkapohjainen maa, joten sadevesi menee siitä nopsasti läpi, mutta ehkä tuo on se syy.

      Poista
  4. Ihania kukkia pioneissa. Minun on jo ajat sitten kuihtuneet Viimeiset vei myrskysade. Minulta nuo rakaat lemmikitn, myyrät kalusi talvella 3 leimukukkaa entisiksi, jättivät asentään osan vielä elämäänkin, ehkä sitten ensitalvena kaluavat lisää ellen nyt saa niitä myyriä vähenemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummeli, meillä ei ole havaintoja myyristä, joten joku muu syy lienee syysleimujen häviämiseen. Ja sitä ihmettelen, kun kaikki meni. :O

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kio, kukat ovat siitä niin hurmaavia, kun ilahduttavat meitä väriloistollaan. :)

      Poista
  6. kauniita niin kauniita kukkia :) Niissä silmä lepää !!

    VastaaPoista
  7. Oi että tätä ihanaa kukkaloistoa. Rakastan krasseja. Harmikseni ne eivät onnistuneet minulla tänä kesänä ja korvasin ne samettikukilla - oranssia pitää olla ja paljon. Samettikukkaa on kuudessa parvekelaatikossa pelkästään kukkimassa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enkuli, minulla on krasseja mutta ei yhtään samettikukkaa! ;)

      Poista
  8. Ihana kukkaloisto on pihassasi.

    VastaaPoista
  9. Ihanat krassit! Omani eivät edes itäneet...
    Viime syksy koetteli monin paikoin pensasruusuja ja jopa juhannusruusua. Pikkusydämestä ei näy jälkeäkään. Tummansininen orvokki on se "Orvokkini tummasilmä" minulle, suloinen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heleena, tunnustan, ostin krassit hyvän kokoisina taimina. ;) Saapa nähdä, miten pikkusydämet viihtyvät, nyt ainakin voivat hyvin. Tummansininen orvokki on minustakin ehkä se kaunein, vaikka kaikenväriset miellyttävät.

      Poista
  10. Hyvää viikonloppua ja nauti kauniista kesästä!

    VastaaPoista
  11. Suloista kesän kukkien kauneutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sirkkis, kukat todella sulostuttavat kesäämme. :)

      Poista
  12. Minulla on vähän sama ongelma, pienen kukkapenkkini toisesta päästä häviää jatkuvasti kaikki monivuotiset kukat. Nyt luin jostakin, että syynä voi olla myös muurahaiset. Niitä meidän pihassa riittää. Jos ne on tehneet maanalaisen pesänsä juuri siihen kohtaa, niin siinä ei kuulemma sitten kukat kauaa elä. Narsissi on ainut joka minulla siinä kohtaa jaksaa nousta joka kevät.
    Pioni on niin kaunis, minä rakastan pioneja. Ei vaan harmikseni ole paikkaa mihin istuttaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sude, ai sinultakin kukat häviävät. :( Meilläkin on muuten pihassa aika paljon muurahaisia, niitä pieniä, oiskohan ne tehneet pesän juuri syysleimujen alle. Samassa penkissä ja ihan vierssä ovat pionit, vuorikaunokki, vuohenjuuri ja iirikset eikä niillä näy olevan mitään hätää. Sitä vastoin narsissit eivät nousseet juuri ollenkaan ja yksi ainoa surkean pieni kukka niihin tuli. :D

      Poista
  13. Kyllä tummanvioletti tai tummansininen pitää se tummasilmäorvokin olla =)

    VastaaPoista
  14. Ihania on pionit minä en vaan osaa niitä kasvattaa muutaman kukan tekevät!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.