Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 2. syyskuuta 2014

Elokuun raportti


Eilen alkoi oikea syksy.  Ai, mistä sen tietää?  No ensinnäkin siitä, että oli syyskuun eka päivä. Minun ollessa koululainen, koulut alkoivat aina syyskuun eka päivänä paitsi, jos oli sunnuntai.  Siitä minä opin jo silloin tunnistamaan syksyn alun. Toinen modernimpi merkki on, kun Sukkasadon korjuu alkaa samana päivänä.  Ja onhan niitä syksyn merkkejä ilmassa ja luonnossa, mutta nehän jokainen tietää ja tunnistaa.


Mutta siitähän minun piti puhua, mitä olen saanut aikaan elokuussa.  Aika myssypainotteinen se näyttää olleen, mutta hiukan jotain muutakin sain sentään aikaan. 


Heti kuun alussa päätin tuhota lanka-alesta ostamani Bambu-langat sytomyssyihin. Ja  jotenkin se myssyn teko vain jäi sitten päälle ja kaivelin muitakin lankoja joukon jatkoksi.Niinpä valmistui 14 sytomyssyä seuraavsti: 
2.8. Xeranthemun-myssy,  Novita Bambua 40 g
3.8. Lupaus-myssy, Novita Bambua 40 g
4.8. myssy Tippaliisan mallilla,  Novitan Bambua 45 g
5.8. myssy Petäjä-kuviolla, Novitan Bambua 40 g
7.8. Rinsessa-myssy, Novitan Bambua 40 g
8.8. Karoliina-myssy, Novitan Bambua 40 g
9.8. myssy Petäjä-kuviolla Novitan Bambu 35 g
11.8. raitamyssy, jämälankoja 6. väriä 40 g
11.8. valko-turkoosi raitamyssy,  jämälankaa 35 g
12.8. valko-vihreä raitamyssy,  jämälankaa 35 g
13.8. Palmikko-myssy, Lidlin puuvillaa 40 g
14.8. Palmikko-myssy, Lidlin puuvillaa 40 g
16.8. myssy nostetuin silmukoin, Sommargarn 40 g
16.8. puna-keltainen raitamyssy, Sommargarn+Lidlin co 50 gMyssyjen välillä tein vain yhden tiskirätin ja niiden jälkeen oli vuoro aloittaa sukkien kutominen.


10.8. tiskirätti jämälangoista 40 g
23.8. Merenkulkija-sukat  koko 46, 7veikkaa 170 g
25.8 palmikkosukat tupsuin koko 38, 7veikkaa 100 g
27.8. perussukat koko 39 , vihreäsäv. Austermann Step 65 g
  
Kuukauden lopetin virkkaamalla kuusi pannulappua ajalla 24.8-30.8.


 Näihin meni Vironvillaa yhteensä 165 g.

Yllä mainitut lankamäärät yhteenlaskettuina saadaan elokuun langankulutukseni oli 1105 g, joka on selvästi suurempi määrä kuin tämän vuoden useimpina kuukausina, mutta tavanomainen verrattuna esimerkiksi viime vuoteen. 


Hyvää syksyä kaikille!


10 kommenttia:

 1. Voi että olet ollut ahkera - niin monta kaunista työtä.
  Sukkasato tosiaan alkoi, mutta kummipojan siililapset pitää ensin saada valmiiksi. Sitten vasta voi keskittyä sukkasadon korjaamiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, onneksi Sukkasato kestää kaksi kuukautta, joten hyvin ehdit sukkailemaankin. :)

   Poista
 2. Ai mahoton miten ahkera sä ootkaan ollut!

  VastaaPoista
 3. Paljon olet saanut aikaiseksi! :)

  Minulle syksy alkaa jo elokuun alusta, koska nykyään koulut alkavat elokuun alkupuolella, ja minunkin koko koulu-urallani elokuu on ollut se koulunaloituskuukausi, ainoastaan ammattikorkeakoulu taisi alkaa "vasta" elokuun viimeisellä viikolla. Toisaalta syksyn merkkejä on luonnossa jo paljon ennen syyskuun alkua, elokuun puolivälistä alkaen viimeistään on täysi syksy, jos alkupuolisko vielä meneekin loppukesän piikkiin. Syyskuun alussa ollaan minun mielestäni jo syksyn keskivaiheilla, ei suinkaan enää alussa. :) Ehkä tämä on minun tapani ajatella positiivisesti: kesäkuun ajattelen olevan vielä kevättä ja elokuun syksyä, joten kesää ei tarvitse kärsiä kuin heinäkuun ajan, ja silloinkin illat ovat jo selkeästi pimeämpiä kuin kesäkuussa. ;) Ihanaa syksyn keskivaihetta siis sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MariJ, niinhän se on, että toinen mieltää saman asian aivan toisin kuin joku muu. :) Mielestäni on vain hyvä, että sinun syksysi alkaa niin aikaisin ja minun kesäni loppuu myöhään, niin saadaan molemmat nauttia siitä, mistä pidämme. ;) Mutta myönnän minäkin näkeväni niitä syksyn merkkejä jo elokuussa, oikeastaan jo elokuun alussa taivas muttuu mielestäni erilaiseksi ja ennakoi syksyä, mutta silti elokuu on minulle vielä kesää. Sinullekin ihanaa syksyä! :)

   Poista
 4. Olet sinä ahkera neuloja! Sytomyssyt ovat tosi kauniita. Minulla sytomyssyjen kynnys on korkea sillä pelkään etten osaa arvioida silmukkamäärää oikein varastossani olevill puuvillalangoille. Mistä noi kauniin "mallipään" minäkin saisin, mistä sinä?
  Siellä perunalaarissa minäkin keräilen sukkasatoa, ensimmäiset ovat piakkoin valmiit.
  Hyvää syksyä toivotellen: Seikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seikku, oletko ajatellut, ettei sytomyssyjen koon kanssa tarvii olla kovin tarkka, kun saajia on niin paljon ja heillä monen kokoisia päitä. Minusta on paljon hankalampaa tehdä myssy jollekjin tietylle ihmiselle.
   Tuon Siskoksi nimittämäni mallipään tilasi aikoinaan Seijasisko jostakin ulkomailta, tarkemmin en muista paikkaa.
   Hyvää syksyä sinullekin, Perunalaarissa ahkeroidaan! :)

   Poista
 5. Olet ollut hyvin tuottelias. Niin kauniita myssyjä. Ihastelin pannulappujasi, väritys on suorastaan herkullinen - jos niin voi sanoa.
  Miellyttävää syksyä sinne pohjoiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, minäkin tykkään niistä pannulappujen "herkullisista" väreistä kovasti. ;)
   Hyvää syksyä sinullekin!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.