Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Taas sukkia mökkireissulla


Minusta tuntuu entistä voimakkaammin, että toistan täällä vain itseäni.  Ainakin tänä kesänä olen tainnut kertoa jo montakin kertaa, että mökkireissulla valmistui jotain. Ja se jotain on tainnut olla sukat. Mutta minkäs teen, kun se on totuus. Mökillä on kuljettu tänä kesänä tavallista useammin, että saataisiin remppa tehtyä mahdollisiman pitkälle ennen talven tuloa. Kiitollisena olen kuitenkin pannut merkille, että vaikka höpisen samoja asioita, teitä lukijoita on riittänyt, jopa uusia on ilmaantunut.  Kiitos siis kaikille kävijöille, niin vakivieraille kuin ensi kertaa poikkeavillekin! Totuushan on se, lukijat tekevät bloggaamisesta niin mukavaa, että sitä haluaa jatkaa vuodesta toiseen. Vaikka perimmäinen tarkoitus blogilleni onkin toimia itselle käsityöpäiväkirjanani.Taaskin on esillä mökkireissulla valmistunutta ja kuvattuakin.  Sukkia, jotka päätyvät kuvaannollisesti täyttämään myös Sukkasadon Perunalaaria.
Nämä kahdet perussukat valmistuivat kuluneen viikon  matkalla. Punasävyiset aloitin kotona ja sinisävyiset sitten heti niiden perään. Kolmannet sitten matkakäsityöksi paluumatkalle, mutta ne eivät ole vielä valmiit.
Malli perussukat omaan tapaani koko 39
Lanka 7veikkan jämiä yhteensä 150 g
Varsi 23 cm korkea, siinä silmukoita 52 ja terässä 48, joita tikutin 3.5 mm:n sukkiksilla
Raitojen suunnittelusta vastasi tämä raitageneraattori

Mitäs näistä muuta?  Kumisaappaissa pidettäväksi nämä tein, siksi pitkät varret ja paksua lankaa. Mökillähän kuljemme lähes päivittäin kalastamassa eräällä erämaajärvellä ja siellä käytän aina kumisaappaita, kunnon vanhoja Kontioita. Seuraaviin saapassukkiini teen vieläkin korkeammat varret, ehkä pari kolme senttiä lisää.

Tämän kuvan nappasin muuten itselaukaisijalla mökillä uuden hellamme edessä.
Malli taas perussukat omaan tapaani kokoa 38 
Langat sinisävyisiä 7veikan jämiä, joita kului yhteensä 115 g
Varsi  18 cm korkea, silmukoita 48, puikot 3.5 mm
Varren kuten myös teränkin raidoitus sama kuin yllä, mutta vain osa siitä.

Mökillä kuvattu nämäkin, kuvassa näkyy lattian uusi maalipinta, on niin kaunis harmaa väri, jota jaksan ihaillen katsoa.Lopuksi en malta olla vilauttamatta muutamaa kuvaa, jotka nappasin viineisimmällä mökkireissullame. Nämä eivät liity varsinaisesti päivän aiheeseen eli valmistuneisiin sukkiin.Haukijärvi odottaa verkkojamme. Tyyni ilta alkaa jo hämärtyä, pinta kuin peili.
Mustikoita tuli mökkiympäristöömme tänä kesänä paljon ja ne olivat vielä aivan hyviä syödä. Tosin kuori oli jo pehmennyt ja marjat rikkoutuivat helposti, mutta suoraan suuhun kestivät hyvin.
Eikä puolukkasatoakaan voi moittia huonoksi. Niitä kerättiin mukaankin otettavaksi piirakkamarjoiksi. Talven varalle niitä on jo säilötty aiemmin. Hyvää sunnuntaipäivää ja alkavaa viikkoa kaikille! Seuraaviin sukkiin palaan viimeistään seuraavan automatkan jälkeen. Nyt keskityn täällä kotona peitteen tekoon dominotekniikalla.12 kommenttia:

 1. Perussukka saa minut aina hyvälle mielelle. Kiva, että niitä voi blogissasi ihailla. Mökkeilykuvat ovat myös hienoja.

  VastaaPoista
 2. Perussukka parassukka!
  Perussukkaa lastenkoossa minäkin olen tikuttanut, varma syksyn merkki. Kauniit luontokuvat! Eilen käytiin tarkistamassa meidän lähimetsän ainoa puolukkapaikka, et ensimmäistäkään marjaa, ilmeisesti kuivuus syynä. Onneksi sieniä alkaa löytymään.
  Aurinkoisia syyspäiviä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammutti, sinullahan sykkii siellä runosuoni! ;)
   Tasan ei taas tänäkään vuonna mene marjasadon jakautuminen eri puolille maata. Olisipa lyhempi matka, niin porhaltaisit tänne puolukkaan. :) Sieniä on täälläkin runsaasti. :)
   Sinnekin aurinkoisia syyspäiviä!

   Poista
 3. Upeita kuvia. Kauniit sukat on syntynyt jälleen.

  VastaaPoista
 4. Paljon kauniita sukkia on taas valmistunut. Upea maisema.

  VastaaPoista
 5. Kauniita sukkia ja syksyisiä kuvia.

  VastaaPoista
 6. Pirteitä sukkia. Kiitos tuosta raitojen suunnittelu-ohjelman vinkistä. En ole tuollaisesta tiennytkään. Tuon otankin käyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikun Askareet, tuo raitageneraattori on kyllä kätevä apulainen silloin, kun omat aivot eivä tykkää raidoittaa. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.