Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 2. syyskuuta 2014

Tossukat


Nytpä sain Sukkasadon ekan kuormani Perunalaariin valmiiksi ja kärrään sen tuota pikaa täyttämään laaria. Ei siellä taida olla vielä kovin paljon ennestään, joten pohjalle pääsee tämä kuormani. 
Tossukat kokoa 39
Malli on minulle tuttuakin tutummat tossukat kärjestä aloittaen umpinaisena versiona.  Ohje on omani ja löytyy täältä.
Lankana minulla oli 7veikkaa kahta sinisen sävyä ja kukkasiin joku vyötteetön jämäkerä, ehkä Nallea.
Langan menekki yhteensä 75 g
Ihan ohjeen mukaan mentiin 4 mm:n  sukkiksilla ja kukassa 3 mm:n koukulla
Kukat virkkasin vaihteeksi kirjan Anna kaikkien kukkien kukkia ohjeella Jouluruusu. Kukan asian täyttää, vaikka ei ole lähellekään oikean jouluruusun väriä.


Tossukat ovat minun suosikkejani. Minulla on omassa käytössä ainakin kolme paria, vanhimmat jo vuosien takaa. Lisäksi olen tehnyt näitä useammalle henkilölle, jotka hekin tuntuvat tykkäävän näistä. Näitä voi käyttää paljaissa jaloissa mutta myös sukkien, jopa villasukkien päällä tilanteen mukaan. Minun jalkani palelevat herkästi jopa kesähelteellä ja silloin tällaiset ovat mainiot, kun tarvitsen vain jalkaterään lämmitystä.  Kaksinkertainen 7veikka kestää hyvin kulutusta ja konepesua eivätkä ainakaan minun tossukkani ole juurikaan nukkaantuneet.  Ja on muuten nopea tehdäkin kaksinkertaisesta langasta.

6 kommenttia:

 1. Mukavat tossukat kukkien kera.

  VastaaPoista
 2. Nätit tossut! :) Taitaa olla pottulaarissa jo pohja peitossa ennen kuin minä saan ensimmäisen puikulani sinne nakattua. Eilen ehdin muutaman sentin sukanvartta kutoa, kun totesin 2,5 mm puikot liian paksuiksi, ei kun purkuun ja vaihto 2-millisiin. Siinä ajassa sinä olet sitten jo yhdet tossut tikuttanut! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MariJ, eipä tässä onneksi olla kilpasilla vaan jokainen saa tehdä omaan tahtiinsa. Sitä paitsi pitää ottaa huomioon, mitä kutoo ja millaisesta langasta. Sinulla on varmaan paljon enemmän silmukoita tuossa työssä, kun noin ohuilla puikoilla teet. ;)

   Poista
 3. Kivat tossut jouluruusuineen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.