Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Välityönä sukat


Perjantaina istuin taas monta tuntia autossa pelkääjän paikalla pelkäämättä lainkaan. Kuskihan on osottanut ajotaitonsa vuosikymmenten aikana. Tyttäremme opiskelu Kokkolassa päättyi kolmen viikon harjoittelujaksoon, jonka ajan hän asui asuntovaunussamme paikallisella leirialueella. Nyt haettiin siis tytär ja vaunu kotiin, toinen odottaa työpaikkaa ja toinen luultavasti ensi kevään Äkäslompolon matkaansa.

Ja arvaatkin varmaan, että minulla oli koko ajan autossa istuessani neule käsissä, siis noiden n. viiden tunnin ajan, mikä kului edestakaiseen matkaan.  Ja näin Sukkasadon aikana puikoilla tietenkin sukka. Ensimmäinen valmistui matkan aikana, mutta toinen vain kantapäähän asti ja eilen tein sen valmiiksi kotona. Sukkiahan minä yleensä teen automatkoilla, kun varsinkin perussukkia on niin helppo tehdä. Perussukat tiimalasikantapäällä omaan tapaani
 Koko 38, varsi 20.5 cm ja kantapään kanssa 26.5 cm
Lanka 7Veljestä Polkka, jonka menekki oli 110 g
Puikot 3.5 mm:n sukkikset, joilla silmukoita 48

Tämä Polkka lanka oli mukava yllätys raidoittumisen suhteen. Yleensähän en ole kovin ihastunut näihin raitalankoihin niiden raidoittumisen osalta. Monesti langat näyttävät keränä niin houkuttelevilta, mutta kudottaessa ei muodostu raitoja vaan jotain "sillisalaattia". Mutta nyt tällä silmukkamäärällä muodostui silmääni miellyttävät raidat. Ja sattui vielä niin mukavasti, että ensimmäisen sukan valmistuessa lanka oli melkein samassa kohdassa, mistä olin  aloittattanutkin. Niinpä ei tarvinnut pätkiä lankaa ollenkaan vaan aloitin suoraan toisen ja sain melkein symmetriset raidat. 

Alemmassa kuvassa on sukkien väri lähempänä oikeaa ainakin minun näytölläni.


Nämä sukat tein tyttären opiskelukaverille Helille ja nyt hiukan jännään, tuliko sopiva koko. Olen tehnyt jo aiemmin hänelle yhdet sukat, jotka olivat kuulemma erittäin sopivat kooltaan.  Ja nyt juuri huomasin, että näissä on neljä silmukkaa vähemmän kuin niissä edellisissä.  Noo, tehdään tarvittaessa toiset, lankaakin jäi vielä. 


Ja nyt käyn vielä kippaamassa tämän peruna-, ei kun sukkakuorman Perunalaariinkin.  ;)  Ja menen sitten jatkamaan sitä varsinaista työtäni, jonka parissa olen viime aikoina uurastanut, siis torkkupeittoa. Muutama lappu ja reunustaminen enää puuttuvat ja sitten pääsen keskittymään sukkiin kokonaan. Ei vaineskaan, on minulla jotain muutakin mielessä, mutta siitä sitten aikanaan, jos suunnitelmani toteutuu.


Hyvää sunnuntaipäivää kaikille ja mitä ihaninta alkavaa viikkoa, joka onkin syyskuun viimeinen täysi viikko!


8 kommenttia:

 1. Totta, moni lanka on kerällä kaunis mutta valmiina sitten ei.
  Tämä Polkan väri on kyllä nätti.

  VastaaPoista
 2. Sukat ovat mitä parhainta matkakäsityötä ja nimenomaan perussukat. Hyvät värit sukissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, niin se vaan on, että sukat on paras mahdollinen matkakässä. :)

   Poista
 3. Onpa sievät syksyn väriset sukat :)

  VastaaPoista
 4. Kivat värit sukissa ja onnea tyttärelle kun on saanut opiskelut päätökseen ja onnea myös työpaikan etsintään.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.