Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Pöllöjä kuusikossa


Lempikäsityönihän on sukat ja niitä syntyykin aika usein. Taas pari päivää sitten valmistui yhdet. Välillä tosin touhusin toista viikkoa noiden pupujen parissa. Perusraitasukat koko 43, varren korkeus 21 cm kantalapun yläreunaan mitattuna
 Langat tummanvihreää 7Veljestä ja raitalankana 7Veljestä Pöllö, joiden yheismenekki 145 g
Silmukoita 56, puikot 3.5 mm sukkikset.

Näistä ensimmäisen tikutin autossa paluumatkalla Äkäsompolosta. Siinä sukan varren edetessä ja värien leikkiä seuratessa tuli mieleeni, että sukkien nimeksi sopisi pöllöt kuusimetsässä. Tuo tumman vihreä väri kun muistuttaa minusta kuusimetsää. Siitä siis syntyi tuo otsikko tälle jutulle.

Mitäpä näistä muuta kertoisin, ihan tavalliset minun tekemät perussukat, raidat kahden kerroksen korkuisia. Resori 1o, 1n, tavallinen vahvistettu kantapää ja kärjessä minun suosima sädekavennus.


Kun on luontoon viittaava otsikko, niin laitanpa tähän vielä kuvan käpytikasta, joka vieraili maanantaina meidän ruokintapaikalla.Kyllä käpytikkoja aina silloin tällöin pihapiirissä liikkuu, mutta ne ovat yleensä tyytyneet naputtelemaan puita. Mutta nyt tämä huomasi siementarjoilumme ja päätti nauttia siitä. Ensin tosin meni tovi, ennen kuin se huomasi, miten systeemi toimii. Yritti tuolta ylhäältä metalliverkon raoista päästä siemeniin käsiksi, mutta lopulta keksi idean. 

 Samana päivänä näimme myös kevään ensimmäisen peipon pihallamme, mutta siitä ei ehditty kuvaa nappaamaan, visiitti oli niin lyhyt. "Puoli kuuta peiposta ..."  :)
14 kommenttia:

 1. Kivat raitasukat! Koosta päätellen ovat miehelle menossa. Hyvä kuva käpytikasta; meillä myös pihapiirissä tikka naputtelee, mutten ole sitä onnistunut näkemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, joo miehelle kyllä, muttei vielä ole tietoa, kuka se mies on. Ja saattaa olla, etten koskaan saakaan tietää saajaa, kun nämä saattavat päätyä sytosukiksi OYS:aan. :)

   Poista
 2. Nimi sukille sopiikin kuin nakutettu. Kivan näköiset ovat.

  VastaaPoista
 3. Hyvä kuva tikasta, usein ei onnistu kun se on niin vilkas liikkeissään. Mä näin jo västäräkin viikko sitten. Vaan ei tämä lämpötila kyllä mikään västäräkkikeväinen ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, voi, milloinhan västäräkit tulevat tänne. Nyt on lämmintä +12 ja lisää lämpenevää luvassa, joten ehkä piankin. :) Monta otosta muuten piti tuosta tikasta ottaa, mutta kai siemenet houkttivat pysymään tuon roikottimen kimpussa. Kierteli vaan sitä ympäriinsä. ;)

   Poista
 4. Hienot miestensukat..ja tosi onnistunut hyvä kuva käpytikasta.

  VastaaPoista
 5. Hienot sukat ja osuva nimi. Komea kuva tikasta.
  Tuuppa käymään Aurinkokujallakkin ja osallistu arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkokujalla, kiitos kutsusta, pitääpä poiketa. :)

   Poista
 6. Kivat raitasukat! Meilläkin on peippo ollut pihassa , pääsääntöisesti olen huomannut omenapuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, meillä tepastelee tuossa pihalla, usein omenapuun ympärillä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.