Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Pupusia lisääkinNäitä on nyt syntynyt enempi kuin alunperin suunnittelin, mutta eikös ne puput ole hyvin lisääntyvää sorttia. Metsäjäniksetkin saavat muistaakseni jopa kolmetkin poikaset vuodessa: hankipojat, lehtipojat ja vielä sänkipojat. Olikohan se noin vai muistanko omiani, en viitsi nyt ruveta tarkistamaan asiaa, koska se tieto on sivuseikka tämän postauksen suhteen. Nyt syntyi kuitenkin niitä hankipoikia, jotka kudoin kaikki viimeistelyä lukuunottamatta Äkäslompolon upeissa maisemissa.  Torstaina ajeltiin kotiin vaunua hinaten, johan siellä oltiinkin 43 yötä, tosin käytiin muutamia kertoja välillä kotona. Äkäslompossa olemme viettäneet jo parinvuosikymmenen aikana keväisin eri pituisia jaksoja, nyt eläkeläisinä kuukauden tai puolitoista. Ja olemme nauttineet olostamme suuresti. 

Mutta pupuistahan minun piti puhua eikä jaaritella muistoista.
Pupupoika ja -tyttö valmistuivat ensin
Miami-lankaa kului näihin yhteensä 170 
Puikkoja vaihtelin tilanteen mukaan 2.5 ja 3.5 mm:n välillä
 Vartalot tein apupun ja Sepe-nallen ohjeita yhdistellen ja mukaillen. Vaatteet täysin oman pääni mukaan. Viimeisimmäksi unirätinkin jo valmistuttua virkkasin tytölle olkalaukun ja kudoin pojalle huivin saadakseni käytettyä Miamit loppuun. Onnistuinkin siinä niin hyvin, että vain sinistä lankaa jäi metrin pätkä, keltaisen ja punaisen sain käytettyä niin, että juuri päättelylanka jäi.
Pupupojan ja -tytön valmistuttua tein toisen Pupunen unirätin, taas Maikin hyvää unirättiohjetta mukaillen.
Miami-lankaa, menekki 65 g
Puikot 3 ja 3.5 mm:n sukkikset ja pyörökin lopussa
Tämän rätin reunaan tein neljä kerrosta aina oikein -neuletta ja päättelin lopuksia ihan tavalliseen tapaan.
Kuvassa koko katras, joka muuttaa lähiaikoina Seijasiskon välityksellä Heikinharjun pakolaiskeskukseen majoitetuille lapsosille. Nalle ja uniräteistä toinen ovat valmistuneet jo aiemmin ja ne olen esitellyt täällä ja täällä.
15 kommenttia:

 1. Ihania leluja, puput on niin lutusia vallankin tyttöpupu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, puputhan ovat yleensä aina lutusia. :)

   Poista
 2. Ihania, pirteän värisiä pupuja :)

  VastaaPoista
 3. Todella hieno satsaus keräykseen.Tosi suloisia kaikki. Kiva kun on pari unirättiäkin..Heikinharjun pakolaislasten joukossa ihan vauvojakin, joille rätti onkin käteen sopiva. Kiva vielä kun lelut ovat puettaviakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, arvelin, että puettavuus olisi lapsille mieleen.

   Poista
 4. Hauskat pupuset. Jossain ku näin nuo unirätit ekan kerran niin en kyll tienny mitä ne on, niitä nimitettiinkin niin oudolla nimellä siinä. Mutta oon jo viisastunut, oppia ikä kaikki;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, minulle unirätti oli tuttu jo entuudestaan, tosin hiukan eri muodossa. Tyttäremme nimittäin hiplasi jo vauvana pussilakanansa nurkkia. Ja kun hän siirtyi isompaan vuoteeseen ja isompaan peittoon, niin se pieni pussilakana jäi käyttöön unirättinä, jota tosin kutsuttiin pelkäksi rätiksi. :)

   Poista
 5. On siinä kiva ja pirteä pupussarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, keltainen on niin pirteä väri. :)

   Poista
 6. Jopas ovat kivoja pupusia! Varsinko noi unirätit on hauskoja. Itte olen pariinkin otteeseen yrittänyt apupupua saada aikaseks mut ei suju. Ei sitten millään...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.